Somatic Studio

Venyttely

Somaattisella venyttelytunnilla suoritetaan sekä venyttely- että stabiloivia harjoitteita erilaisissa alkuasennoissa sekä seisten. Tasapainon hallinta on eräs tärkeimpiä ominaisuuksia ihmisen vapaassa liikkumiskyvyssä. Sen vuoksi tuntiin sisältyy aina harjoituksia tasapainon parantamiseksi.

Nivelten liikkuvuus ja lihasten venyvyys muodostavat yleiskäsitteen notkeus. Vaikka mm. pilatesharjoittelu parantaakin liikkuvuutta, monet haluavat lisätä notkeutta nopeammin. Venyttelytunnilla nivelten liikkuvuutta parannetaan erilaisilla joustavilla sekä pyörivillä liikkeillä. Lihasvenytykset suoritetaan osittain aktiivisesti siten, että venyttelijä oppii samalla tunnistamaan, miten venytyksessä olevaan lihakseen saadaan aktiivinen tuntuma.

Kehontuntemuksen herkkyys vaatii hyvän rentoutumisen. Niinpä tunnin aikana keskitytään myös rentouden opetteluun. Opit käyttämään kehoasi taloudellisemmin, ilman turhaa jännitystä. Kehosi joustavuus paranee ja rentoutumisen myötä energiataso kohoaa.

Erikoistunnit

Lämpövenyttely

Venyttelytunti joka pidetään infrapunalampuilla lämmitetyssä salissa. Infrapunavalo kuljettaa lämpöä ihmisen kehoon, lämmön vaikutuksesta verenkierto voimistuu ja aineenvaihdunta vilkastuu. Infrapunalamppujen lämpövaikutuksen vuoksi niitä käytetään myös lihasjännitysten lievitykseen. 

Pilates & venyttely -yhdistelmätunti

Pilates ja venyttely -yhdistelmätunnilla saat parhaimman mahdollisen hyödyn harjoittelustasi. Pilatesharjoitteilla parannat liikkuvuuttasi ja vahvistat kehoasi, venyttelyharjoituksilla taas lisäät notkeutta erilaisilla joustavilla ja avaavilla liikkeillä.