Somatic Studio

Somatic Pilates- ohjaajakoulutus alkaa Helsingissä 26.9.2024!

Haluatko päästä Suomen ykkösnimien oppiin ja hankkia koulutuksen, joka saattaa muuttaa käsityksesi kehonhallinnasta?

Somatic Pilates -koulutus on huippuunsa hiottu kokonaisuus, joka tarjoaa laaja-alaisen näkemyksen anatomiasta ja liikkeestä, pohjautuen vankasti biomekaniikan lainalaisuuksiin.

Somatic Pilates on laaja kehonhallintakokonaisuus, joka perustuu Joseph Pilateksen luomaan pilatesmenetelmään. Somatic Pilates -koulutuksessa kiinnitetään paljon huomiota ohjaajan kykyyn nähdä kehon toiminnallisuus, ymmärtää siinä ilmenevät mahdolliset ongelmat sekä niiden mukaiseen toimintaan ohjaustilanteessa.

Olemme kouluttaneet Somatic Pilates -ohjaajia vuodesta 2008, vuosittain uusia ohjaajia valmistuu nelisenkymmentä. Tapamme kouluttaa on herättää opiskelijoissa uuden löytämisen ja oman ajattelun kautta tapahtuva oivaltamisen riemu.

Koulutusohjelmasta valmistuneella Somatic Pilates -ohjaajalla on erinomaiset taidot sekä ymmärrys pilatesmatto-ohjelmasta. Hänellä on valmius ohjata perus-, keski- ja jatkotason ryhmiä sekä yksilöohjaustunteja. Ohjaaja osaa soveltaa pilatesharjoitteita monipuolisesti asiakkaan tilanteen huomioiden.

Somatic Pilates -koulutuksessa perehdytään toiminnalliseen anatomiaan sekä biomekaniikan lainalaisuuksiin uusimmat tutkimukset huomioiden. Liikkeiden harjoittelu ja ohjaamisen opiskelu pohjautuvat vankasti biomekaniikan faktoihin. Opiskelija oppii ymmärtämään ja analysoimaan liikettä. Tämän pohjalta opiskelija osaa ohjata liikettä tarkemmin ja täsmällisemmin. Oman kehon kautta oppiminen mahdollistaa ymmärryksen liikkeen opettamisesta.

Koulutuksessa käydään läpi pilatesmenetelmän periaatteet ja koko klassinen repertuaari, eli kaikki 34 liikettä Joseph Pilateksen kirjasta ”Return to Life Through Contrology”. Lisäksi käsitellään tarkasti pilatesliikkeiden progressiot sekä suuri joukko liikkeiden variaatioita. Pre pilates -liikkeet, jotka sisältyvät koulutukseen, soveltuvat erinomaisesti tunnin lämmittelyosuuteen sekä alkeis- ja perustason tuntien liikemateriaaliksi.

Lisäksi koulutuksessa tutustutaan pienvälineharjoitteluun (pallon, rullan, pilatesrenkaan, kuminauhan, käsipainojen ja kepin avulla). Pienvälineet syventävät ja monipuolistavat mattoharjoittelua. Pienvälineiden käyttö on olennainen osa pilatesharjoittelua; niillä voidaan auttaa ja helpottaa liikettä tai vaihtoehtoisesti haastaa liikettä entisestään.  Koulutus sisältää myös erikoisluennot raskaana olevien ja synnyttäneiden harjoittelusta sekä selkä ja pilates -luennon.

Koulutus sisältää perehdytyksen reformer- laiteen käyttöön ja opiskellaan miten mattoharjoitteita voi helpottaa tai haastaa laiteharjoittelulla. Laitekoulutuspäivän jälkeen opiskelija voi osallistua reformer-ryhmätunneille.

Koulutuksen kesto

Koulutus on monimuoto-opiskelua, jossa lähiopiskelupäiviä on 14. Lähiopiskelupäivät toteutetaan kahden päivän jaksoissa, noin kerran kuukaudessa. Koulutukseen kuuluu myös itsenäisiä oppimisjaksoja, jolloin opiskelu vaatii huomattavan määrän itseohjautuvaa työskentelyä sekä tiedon hankintaa lukemalla ja opetuksen seuraamista ryhmätunneilla. Koulutuksen aikana opiskelija myös observoi ja avustaa ryhmätunneilla sekä järjestää omia harjoitustunteja asiakkaille.

Lähiopetuksen laajuus on 126 oppituntia (à 45 min). Koulutuskokonaisuus käsittää 355 työtuntia, joka saattaa opiskelijan taustasta riippuen olla laajempikin, mikäli esimerkiksi anatomian opiskelu tai henkilökohtainen harjoittelu sitä edellyttävät. Koska opiskelu on monimuoto-opiskelua, se sopii hyvin myös muun opiskelun tai työn ohessa suoritettavaksi.
Somatic Pilates -ohjaajakoulutus täyttää Suomen Pilates Yhdistyksen vaatimukset.

Somatic Pilates -ohjaajakoulutus koostuu 14 lähiopetuspäivästä ja seuraavista osioista:

AIKATAULU

1 PV = 9 oppituntia a 45 min LÄHIOPISKELUPÄIVÄT 14 KPL YHT. 126 oppituntia

Somatic Pilates ohjaajakoulutus Helsinki

 • Harjoittelu asiakkaana pilatesohjaajan tunnilla yhteensä 25 h.
  Näistä 10 h voidaan hyväksyä ennen opiskelun alkua tehtyinä, mikäli tunnit on suoritettu edeltävän puolen vuoden aikana ennen koulutuksen alkua. Tarvittaessa opiskelijan tulee esittää kuitti tai selvitys käydyistä tunneista. Somatic Studio tarjoaa opiskelijalle 10 maksutonta tuntia. Jäljelle jäävät harjoitustunnit opiskelija suorittaa omakustanteisesti joko Somatic Studiolla tai valitsemansa pitkän pilateskoulutuksen saaneen pilatesohjaajan tunneilla.
 • itsenäistä harjoittelua 25 h
 • tuntien observointi 15 h
 • avustustunnit 5 h
 • koulutukseen sisältyy lukutehtäviä sekä kirjallisia tehtäviä 90 h, johon kuuluu kirjallinen lopputyö n. 15 sivua.

Koulutuksen sisältö:

 • pilatesmenetelmän periaatteet ja historia
 • toiminnallista anatomiaa ja biomekaniikkaa, viimeisimmät tutkimukset huomioiden
 • klassinen repertuaari
 • pilatesliikkeiden progressiot sekä suuri joukko liikkeiden variaatioita
 • perehdytys pienvälineiden käyttöön mattoharjoittelussa
 • erikoisluennot: raskaana olevien ja synnyttäneiden harjoittelu sekä selkä ja pilates
 • Tutustuminen reformer-laiteharjoitteluun
 • harjoittelu asiakkaana pitkän pilateskoulutuksen saaneen ohjaajan tunnilla sekä itsenäinen harjoittelu
 • tuntien observointi ja avustustunnit
 • omien ohjaustuntien järjestäminen ja ohjaus
 • kirjallisia tehtäviä, kirjallinen lopputyö sekä näyttökoe

Yht. 14 lähiopiskelupäivää

Opettajat

Jarmo Ahonen

Fysioterapeutti, valmentaja ja pilateskouluttaja

Rita Bergman

Tanssija ja pilateskouluttaja

Hely Järvinen

Tanssitaiteen MA, pilateskouluttaja, Fully Certified Stott® Pilates Instructor

Hanna Kanerva

fysioterapeutti YAMK, pilateskouluttaja

Jari-Pekka Keurulainen

Fysioterapeutti, pilateskouluttaja, jalkapallovalmentaja

Heikki Lempiäinen

Pilateskouluttaja, musiikin opettaja (MuM), musiikkiterapeutti ja tanssi- ja liiketerapeutti.

Koulutuspaikka ja järjestäjä

Somatic Pilates -ohjaajakoulutuksen järjestää Somatic Center Finland Oy. Lähiopiskelupäivät ovat Somatic Studiolla osoitteessa Kasarmikatu 36, Helsinki

Hinta: 4190 €
Koulutus maksetaan kuukausittain kahdeksassa 480 € erässä. 
Sis. 350 euron varausmaksun.

Hintaan sisältyy:

 • Opetusta yht. 126 oppituntia (à 45 min)
 • Koulutusmateriaali ja näyttökoe
 • Oppikirja Anatomian alkeisiin (Atlas College)
 • 10 kerran harjoituskortti pilatesmattotunneille

Somatic Pilates -koulutuksen hyväksytysti suorittanut opiskelija saa käyttää nimikettä Somatic Pilates -ohjaaja. Somatic Center Finland Oy ei peri valmistuneilta opiskelijoilta maksuja liittyen nimikkeen käyttöön tai pilatesohjaukseen.


Koulutukseen hakeminen

Koulutus on suunnattu liikunta-alan ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä kehonhallinnasta kiinnostuneille liikunnallisille henkilöille, joilla on kokemusta kehonhallinnan ja pilateksen perusteista. Koulutus antaa runsaasti uusia työkaluja liikunta-alan ammattilaisille tai jopa mahdollisuuden hankkia kokonaan uuden ammatin.

Hae mukaan:

 Peruutusehdot

Mikäli estyt osallistumasta koulutukseen, tulee osallistuminen perua 14 vuorokauden sisällä varausmaksun saamisesta. Mikäli koulutuksen alkuun on vähemmän kuin 14 vrk, tulee tieto peruutuksesta toimittaa välittömästi sähköisesti.

Huomioithan että varausmaksun maksamatta jättäminen ei tarkoita koulutuspaikan peruuttamista, vaan ilmoitus peruutuksesta tulee lähettää sähköisesti osoitteisiin asiakas (at) somaticstudio.com. Mikäli varausmaksun maksettuasi perut osallistumisesi koulutukseen, maksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Koulutus voidaan keskeyttää vain lääkärintodistusta vastaan.


Lisätietoja

Hanna Kanerva, puh 0408223289, sähköposti [email protected]

Palautteita:

“Somatic Studion pilates ohjaajakoulutus oli juuri sitä, mitä odotinkin. Laaja, ammattitaitoinen, laadukas ja ammattiin huolellisesti valmistava – mielestäni yksi laadukkaimmista ohjaajakoulutuksista Suomessa. Kouluttajien rautainen ammattitaito ja oma koulutustaso on huikea ja siitä on ihana inspiroitua. Ryhmähenki oli myös mahtava ja ryhmässä oli kiva työskennellä – olla osa tiimiä. Toisilta sai myös tarvittaessa tukea matkan varrella. 

Iloa ja aurinkoa, Karita"

“Somatic Pilates -ohjaajakoulutus oli minulle kimmoke vaihtaa alaa. Sain koulutuksessa erinomaisen pohjan fysioterapeuttiopintoihin, joka kantaa pitkälle.”

Anna Grekula, fysioterapeuttiopiskelija, Somatic Pilates -ohjaaja

“Somatic Pilates -koulutuksessa kiinnitetään paljon huomiota äänenkäyttöön ja sanojen valintaan ohjaustilanteissa. Täsmällisten ohjeiden antaminen sekä mielikuvien käyttö hyödyttävät fysioterapia-asiakasta paljon.”

Krista Iskala, fysioterapeutti, Somatic Pilates -ohjaaja

“Somatic Pilates -ohjaajakoulutus on yksi elämäni parhaista jutuista.
En malta odottaa että pääsen jatkamaan kursseja vielä teillä.”

Sanna Yrjänheikki, tanssija, Somatic Pilates -ohjaaja