Somatic Studio

Tutustu MELT -metodiin Somatic Studiolla!

MELT -metodi on ainutlaatuinen, kehon muutoksiin aktiivisesti ja ennakoivasti
reagoiva lähestymistapa, joka tunnetaan myös nimellä Hands-Off Bodywork®. Se on helposti omaksuttava, päivittäinen itsehoitomenetelmä, jonka avulla kaikki iästä tai aktiivisuustasosta riippumatta voivat parantaa ja ylläpitää tehokkaasti omaa hyvinvointiaan ja viettää aktiivisempaa, terveempää ja kivuttomampaa elämää.

Reconnect – Rebalance – Rehydrate – Release (4 Rs) on MELT-metodin askel askeleelta, loogisesti etenevä ohjelma, jonka avulla edistät kokonaisvaltaisesti kehosi palautumista tasapainoon. Pehmeiden rullien ja pallojen avulla tehtävissä MELT -harjoitteissa yhdistyvät mekanismit, jotka edistävät kehon luonnollista paranemista. Terapeutin manuaalista käsittelyä simuloivat tekniikat kohdistuvat sidekudoksen eli faskian kehoa tukevien ja suojelevien ominaisuuksien palauttamiseen.

MELT -metodin seuraava askel on lisätä ohjelmaan Neuro Strength® tekniikat eli Reintegrate ja Repattern (2Rs). Nämä sensorimotoriset tekniikat kohdistuvat tuki- ja liikuntaelimistön tasapainon palauttamiseen ja auttavat oppimaan uudelleen nivelten stabiliteettia ja liikkuvuutta ylläpitävät, kehoa säästävät liikemallit. Kahden R:n yhdistäminen alkuperäiseen itsehoito-ohjelmaan parantaa lihasten ajoitusta, stabiliteettia, ketteryyttä ja kontrollia sekä vähentää toistuvista liikkeistä aiheutuvaa liiallista rasitusta ja riskiä vammautua.

Metodin tavoitteina ovat:
• rauhoittaa mieli ja helpottaa kiputiloja
• parantaa sydämen sykevaihtelua (HRV)
• nesteyttää faskia
• palauttaa nivelten stabiliteetti
• parantaa sensorimotorista kontrollia

Mitä MELT -metodi EI ole: se ei korvaa muiden liikuntamuotojen, kuten pilateksen, joogan tai minkään muunkaan menetelmän harjoituksia, se ei ole perinteistä venyttelyä tai lihasten ja faskian rullailua (vaikka välineenä onkin pehmeä rulla).

Workshopit on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Workshopin ohjaa Tiina Arrankoski, MELT Method -ohjaaja (Level 3), Spiraalistabilaatio-kouluttaja.

Workshopin yhteydessä on mahdollisuus ostaa ohjaajalta MELT -metodin välineitä (pallot ja rulla), maksu tapahtuman yhteydessä ainoastaan MobilePay:llä tai käteisellä. Voit ostaa tuotteita myös AskelKauppa -nettimyymälästä <https://www.askelkauppa.fi> tai metodin omasta verkkokaupasta USA:ssa, johon pääset <tästä> . Samasta linkistä löytyy myös lisätietoa metodista. Huomio, että USA:sta tilatessasi tuotteiden hintaan tulevat lisäksi kuljetuskustannukset, tullausmaksut, sekä USA:n että Suomen alv.

MELT -workshop: “KIVUTON JA TOIMIVA KEHO”

Kärsitkö usein niska-, hartia- tai selkäkivuista? Tuntuvatko lonkkasi jäykiltä?
Tervetuloa tähän koko vartaloa elvyttävään ja vahvistavaan MELT -workshoppiin,
jonka aikana saat välittömästi kokemuksen siitä, kuinka paljon erityisesti nivelten
alueen kudosten nestepitoisuuden elvyttäminen vaikuttaa sekä liikkuvuuteen että
voimantuottoon. Harjoittelemme helposti omaksuttavia tekniikoita, joiden avulla
pystyt tunnistamaan kehosi ongelmakohdat ja reagoimaan usein toistuviin jumeihin ennakoivasti – ennen kuin niistä tulee pysyviä kiputiloja! Haluatko saada enemmän irti Pilateksesta tai muista harrastamistasi lajeista? MELT -tekniikat lisäävät liikkuvuutta, vakautta, suorituskykyä ja parantavat erityisesti
nivelalueiden liikehallintaa. Workshop sopii myös niille, joilla on selän epäsymmetrinen asento, kuten esim. skolioosi.

Hinta 59 €

Workshopin ohjaa Tiina Arrankoski, MELT Method -ohjaaja (Level 4),
Spiraalistabilaatio -kouluttaja.
Lisätietoa MELT -metodista: www.askeleducation.com/melt-method

Somatic_Melt_pain (back

La 16.3.2024 klo 12:00-14:00
Pe 10.5.2024 klo 16:15-18:15

Hinta 59 €

Workshopin ohjaa Tiina Arrankoski, MELT Method -ohjaaja (Level 4),
Spiraalistabilaatio -kouluttaja.
Lisätietoa MELT -metodista: www.askeleducation.com/melt-method

Melt -workshop ammattilaisille

Aloita vuosi 2024 palautuen ja vahvistuen

MELT -metodi on ainutlaatuinen, kehon muutoksiin aktiivisesti ja ennakoivasti reagoiva lähestymistapa, joka tunnetaan myös nimellä Hands-Off Bodywork®. Se on helposti omaksuttava, päivittäinen itsehoitomenetelmä, jonka avulla kaikki iästä tai aktiivisuustasosta riippumatta voivat parantaa ja ylläpitää tehokkaasti omaa hyvinvointiaan ja viettää aktiivisempaa, terveempää ja kivuttomampaa elämää.

Workshop -päivä aloitetaan tutustumalla metodin Reconnect – Rebalance – Rehydrate – Release (4 Rs) elementteihin. Näistä koostuu MELT:n askel askeleelta, loogisesti etenevä ohjelma, jonka tavoitteena on edistää kokonaisvaltaisesti kehon palautumista tasapainoon. Pehmeiden rullien ja pallojen avulla tehtävissä MELT -harjoitteissa yhdistyvät mekanismit, jotka tukevat kehon luonnollista paranemista. Terapeutin manuaalista käsittelyä simuloivat tekniikat kohdistuvat sidekudoksen eli faskian kehoa tukevien ja suojelevien ominaisuuksien palauttamiseen.

Päivän ohjelmaan sisältyvät myös ensimmäiset Neuro Strength® liikkeet. Nämä sensorimotorista viestintää ja hallintaa kehittävät tekniikat kohdistuvat tuki-ja liikuntaelimistön tasapainon palauttamiseen ja auttavat oppimaan uudelleen nivelten stabiliteettia ja liikkuvuutta ylläpitävät, kehoa säästävät liikemallit. Reintegrate ja Repattern (2Rs) täsmäliikkeiden yhdistäminen alkuperäiseen itsehoito-ohjelmaan parantaa erityisesti nivelten toimintaa tukevien lihasten oikea-aikaista aktivoitumista, stabiliteettia ja kontrollia sekä vähentää toistuvista liikkeistä aiheutuvaa liiallista rasitusta ja riskiä vammautua.

Metodin tavoitteina ovat:
• rauhoittaa mieli ja helpottaa kiputiloja
• parantaa sydämen sykevaihtelua (HRV)
• nesteyttää faskia
• palauttaa nivelten stabiliteetti
• parantaa sensorimotorista kontrollia

Mitä MELT -metodi EI ole:
se ei korvaa muiden liikuntamuotojen, kuten pilateksen, joogan tai minkään muunkaan menetelmän harjoituksia, se ei ole perinteistä venyttelyä tai lihasten ja faskian rullailua (vaikka välineenä onkin pehmeä rulla).

Tämä yhden päivän workshop on tarkoitettu liikunta- ja terveysalan ammattilaisille. Kurssin aikana saat tietoa myös metodiin kouluttautumisesta. Workshopin ohjaa Tiina Arrankoski, MELT Method -ohjaaja (Level 4), Spiraalistabilaatio -kouluttaja.

Lue lisää: MELT Method | Askel Education

Workshopin yhteydessä on mahdollisuus ostaa ohjaajalta MELT -metodin välineitä (pallot ja rulla), maksu tapahtuman yhteydessä ainoastaan MobilePay:llä tai käteisellä.

Voit ostaa tuotteita myös AskelKauppa -nettimyymälästä https://www.askelkauppa.fi tai metodin omasta verkkokaupasta USA:ssa: https:// bit.ly/3ZaTgSW).

Samasta linkistä löytyy myös lisätietoa metodista. Huomio, että USA:sta tilatessasi tuotteiden hintaan tulevat lisäksi kuljetuskustannukset, tullausmaksut, sekä USA:n että Suomen alv.

Melt -workshop ammattilaisille
La 17.3.2024 klo 10.00-16.00
La 11.5.2024 klo 11.15-17.15

Hinta 150€ (sis. alv. 10%)

Ohjaaja: Tiina Arrankoski, MELT Method -ohjaaja (Level 4),
Spiraalistabilaatio-kouluttaja. 

MELT Pop up -workshop: Niska-hartiaseudun elvytys

MELT workshop niska-hartiaseudun elvytys

9.2.2024 klo 16:15-18:15

  • Puutuvatko kätesi keskellä yötä?
  • Kärsitkö usein niska- tai hartiakivuista?

Tervetuloa tähän ylävartaloa elvyttävään Melt -workshoppiin, jonka aikana vakautamme hartiakaarta ja luomme pohjan kivuttomalle ja hyvin liikkuvalle ylävartalolle.

Workshopin aikana yhdistämme metodin ylävartalon kudosten nesteytystä ja toimintaa parantavat tekniikat NeuroStrength -täsmäliikkeisiin, joiden avulla luot tuen myös pään asennolle ja vapautat niskasi turhista jännitteistä – ennen kuin niistä tulee pysyviä kiputiloja!

Hinta 59 €

MELT Pop up -workshop: Pysy pystyssä!

FEED FBIG (neliö) (36)

10.5.2024 klo 16:15-18:15

  • Onko pystyasentosi vakaa?
  • Onko sinulla polvi- tai lonkkakipuja?
  • Oletko huomannut ryhtisi heikkenevän?

Tämä pystyasentoa stabiloivan workshopin aikana opit lisää Melt -metodin NeuroStrength -tekniikoita, joiden avulla on mahdollista vähentää niveliin kohdistuvaa painetta sekä vahvistaa selkärankaa ja lonkka- ja olkaniveltä stabiloivia lihaksia. Workshopin välineinä toimivat metodin terapiapallot, pehmeä rulla sekä vastuskuminauha.

Hinta 59 €