Somatic Studio

Ohjaajat

Emmi Nevala

Tanssija
Pilatesohjaaja
laitepilatesohjaaja
Barre-ohjaaja

Emmi ohjaa pilatesta vahvalla ammattitaidolla ja innostavalla asenteella. Hän on suorittanut laajoja kansainvälisiä pilates-ohjaajakoulutuksia (Pilates Professionals International 2006-2008 ja Lolita’s Legacy 2014-2016) ja on toiminut pilateksen parissa päätoimisesti pian 15 vuoden ajan. Emmi käy jatkuvasti alan koulutuksissa ja work shopeissa. Viimeisimpänä koulutuksena hän kouluttautui barre-ohjaajaksi. Emmi muutti kesällä Hampurista takaisin Helsinkiin ja palo ohjaustyöhön on suuri.

”Oikeanlainen liike on parasta lääkettä keholle ja mielelle. Minulla pilates toimii hyvänä pohjana kaikelle liikkumiselle ja liikunnalle. Pilates palkitsee harrastajansa ja erityisesti yksilön tarpeet huomioiva laiteharjoittelu vie pilateksen aivan uudelle tasolle. Tätä lajia ei voi kuin rakastaa! Kaksi lastani ovat myös opettaneet minulle kuinka tärkeää on olla hyvässä kunnossa omaa arkea varten.”

Eveliina Lappalainen

Somatic Pilates -ohjaaja
Opiskelija

Omien kokemusteni kautta olen ymmärtänyt ihmiskehon kokonaisuuden, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi, sen ylläpitäminen ja parantaminen sekä henkisesti, että fyysisesti on lähellä sydäntäni.

Pilateksen avulla olen ymmärtänyt, miten juuri henkinen ja fyysinen puoli kulkevat käsi kädessä. Koen, että pilateksen avulla ihmisen oma tuntemus ja tietämys kehostaan lisääntyy, mikä on hyvinvoinnin perustan yksi olennaisin tekijä.
Koska kyse on kehonhallinnasta, pilates on erinomainen laji kehittämään lihaskuntoa. Pilates perustuu vahvasti syvän lihaksiston vahvistamiseen.

Tunneillani haluan lisätä asiakkailleni kehotuntemusta ja kokonaisvaltaista hyvää oloa sekä liikkeen, että pilates menetelmän periaatteiden avulla.

Hely Järvinen

Tanssitaiteen maisteri Teatterikorkeakoulu 1996
Hierojakoulutus (ITEC Lontoo) 2000
Yoga Alliance jooga-ohjaaja 2003
Pilates-ohjaaja Fully certified matto ja laitteet Pilates
Foundation UK 2002-05
Pilates-ohjaaja Fully certified matto ja laitteet Stott-Pilates® 2015
Spiraalistabilaatio korkein opettaja-taso 2019
Speciality track Pre/Post Natal
Kouluttautuu nyt Madeleine Black Pilates Teacher Training/ the Garuda Studios / London

Hely on ohjannut Pilatesta päätoimisesti vuodesta 2002. Hän on erikoistunut ohjaamaan ammattitanssijoita (TEAK, Tanssille ry) ja muusikoita (Suomen kansallisooppera/orkesteri) sekä kolmen lapsen äitinä Pilatesta ennen ja jälkeen synnytyksen. Hely on toiminut Somatic studion ohjaajakouluttajana vuodesta 2015 ja on nyt myös uudistetun Somatic Laitepilates-ohjaajakoulutuksen  vastaava. Helyn Pilates-ohjaus painottuu vahvasti kehon anatomian viimeisimpiin tutkimustuloksiin ja Dr Smisekin spiraalistabilaation. 

Ingrid Andre

Pilatesohjaaja
Laitepilatesohjaaja
GYROTONIC® and
GYROKINESIS® teacher

Ingrid André (dancer & artist) is an experienced pedagogue certified in various somatosensory practices (Gyrokinesis®, Gyrotonic® and pilates). Trained in Perceptual Pedagogy (founded by Ph.D Danis Bois), Ingrid also offers group classes in mediation and sensorial movement, and individual therapy sessions.

#ingrid.fullpresence.helsinki

’As a dancer, artist and psycho-somatic pedagogue, I am driven by curiosity to listen to the speaking body, to what animates us within, and to the body in its full dimensions.’ – Ingrid

I teach in English, Swedish and French.

Jari-Pekka Keurulainen

fysioterapeutti
valmentaja
Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja

Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen on fysioterapeutti, pilatesohjaaja ja -opettaja sekä jalkapallovalmentaja. Somatic Studiolla hänellä on vastaanotto tuki- ja liikuntaelimistön häiriöistä ja ongelmista kärsiville henkilöille.

Keurulaisella on pitkä kokemus urheilijoiden ja kuntoilijoiden liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Hän on käyttänyt pilateksen periaatteisiin pohjautuvia harjoitteita ansiokkaasti eri lajien urheilijoiden fyysisen suorituskyvyn lisäämiseksi. Keurulainen on perehtynyt alaraaja-analyyseihin jalkojen toimintahäiriöiden kartoittamisessa sekä kävelyn ja juoksun tarkkailussa. Hän on opiskellut myös Feldenkrais-menetelmään pohjautuvaa Movement Intelligence (liikeäly) -menetelmää.

Jarmo Ahonen

fysioterapeutti
kouluttaja ja valmentaja
Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja
tietokirjailija

Jarmo Ahonen on Somatic Center Finlandin pääkouluttaja. Hän on myös tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen.

Ahonen on erikoistunut alaraajan biomekaniikkaan ja sen vaikutuksiin koko kehon toimintaan. Hän on julkaissut kymmenkunta fysioterapian ja kehonhallinnan kirjaa. Sen lisäksi hän on tuottanut lukuisia artikkeleita suomalaisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin.

Johanna Ilmoniemi

pilatesohjaaja
Somatic Stretching -ohjaaja
musiikin maisteri

Johanna on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja Lontoossa pilatesohjaajaksi vuonna 2009. Johanna on syventänyt ammattitaitoaan mm. Somatic Fysio- ja Somatic Stretching -koulutuksissa.

Johanna on pohtiva, tarkka ja rauhallinen pilatesohjaaja. Hänen tavoitteensa on auttaa jokaista uusien oivalluksien tielle ja antaa työvälineitä tutustumaan ja ymmärtämään omaa kehoaan syvemmin.

Lapsena pitkään Australiassa asunut ohjaaja on työskennellyt Suomen lisäksi Lontoossa ja Brysselissä. Hän antaa tunteja myös englanniksi.

Jonna Eiskonen

Tanssitaiteilija
STOTT PILATES® Trained Instructor in Intensive Reformer
Somatic Pilates – laiteohjaaja
Spiral Stabilization (SPS) Trainer
Footbic ohjaaja


Olen valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002. Pääsääntöisesti
työskentelen tanssijana ja esiintyjänä, mutta minulla on myös yli 20 vuoden kokemus opetustyöstä
niin tanssin kuin kehonhuollonkin saralla.
Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, jonka tukena pilates toimii
mielestäni loistavasti. Ohjauksessani käytän hyödykseni laajaa osaamistani eri somaattisten
kehonhuoltotekniikoiden parissa työskentelystä. Tuntini ovat virtaavia kokonaisuuksia, jossa
kuljetaan läpi keskittyneestä syvän tuen ja hengityksen löytämisestä kohti liikkeellisempiä ja
haastavampia liikevariaatioita. Olen ohjaajana tarkkasilmäinen, kannustava ja haluan kohdata
jokaisen asiakkaani kunkin yksilöllisistä lähtökohdista käsin. Liikkumisen helppous sekä terveempi
ja tasapainoisempi olo ovat ohjaukseni fokuksessa. Haluankin kannustaa asiakkaitani löytämään
uutta kapasiteettia ja nautintoa omasta kehosta.

Kaisa Pekkala

Somatic Pilates -ohjaaja
laitepilatesohjaaja

Kaisan kiinnostus pilatekseen syntyi nuoruuden tanssiopintojen ja liikuntaharrastusten kautta. Hän aloitti pilateksen vuonna 2004 ja valmistui ohjaajaksi Somatic Center Finlandin koulutusohjelmasta vuonna 2013.

Kaisan tunneilla on positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Tunnilla edetään omaa kehoa kuunnellen ja pilateksen pääperiaatteita noudattaen. Jokaisen tunnin päämääränä on virkistynyt ja vahvistunut keho.

”Tavoitteenani on, että voin auttaa oppilaitani hyödyntämään pilateksen mahdollisuudet vahvistaa kehoa niin, että se suoriutuu arjen askareista, harrastuksista tai esimerkiksi istumatyöstä terveellisemmin.”

Kaisan harrastuksiin kuuluvat luonnossa retkeily, purjehdus, laskettelu ja golf. Suurin osa vapaa-ajasta kuluu kuitenkin tällä hetkellä kahden pienen lapsen kanssa.

Kirsi Oinonen

Somatic Pilates – laiteohjaaja
STOTT PILATES® Trained Instructor in Intensive Mat, Intensive Reformer
Spiral Stabilization (SPS) Trainer
Footbic- ohjaaja
Tanssitaiteen maisteri

Liikkuminen ja tanssi ovat olleet tärkeä osa elämääni aina lapsuudesta lähtien. Opiskelin tanssinopettajaksi sekä tanssijaksi ja tein tanssinopettajana töitä yli 20 vuotta. Jo opiskeluaikoina tutustuin pilatekseen ja huomasin, kuinka hyvin se tuki tanssimista ja auttoi ymmärtämään oman kehon toimintaa paremmin.

Koen, että oma työni on auttaa, tukea ja kannustaa jokaista pääsemään kohti tasapainoisemmin toimivaa kehoa. Annan työkaluja ja rohkaisen myös haastamaan omaa kehonkäyttöä. Hyvä ja monipuolinen harjoittelu avaa mahdollisuuden uusille oivalluksille ja muutokselle, mikä palkitsee sekä harjoittelijan että ohjaajan

Laura Tohmo

Somatic Pilates -ohjaaja
Somatic Stretching -ohjaaja
koulutettu hieroja, urheiluhieroja
tanssija

Olen valmistunut balettitanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2005. Balettikoulussa minulla oli kehonhuollon menetelmänä pilates mm. Jarmo Ahosen ja Leslie Carols-Aromaan johdolla. Tällöin tutustuin lajiin, ja siitä asti olen pilatesta treenannut itse. Kiinnostus lajia kohtaan kasvoi niin suureksi, että vuonna 2012 valmistuin Somatic Pilates- ja Somatic Streching -ohjaajaksi Somatic Center Finlandin koulutusohjelmista.

Tunneillani pyrin tietoisesti lisäämään kehontuntemusta. Toivon, että tunneillani asiakkaat kokisivat liikkumisen puhtaan ilon.

Maija Paulamäki

Somatic Pilates-, Power Pilates- ja pilateslaiteohjaaja
Body Art and Science International -ohjaaja
Balanced Body Faculty -kouluttaja
Pilates Method Alliance -jäsen

Maija tunnetaan niin Suomessa kuin ulkomailla vaativana ja kovaäänisenä ohjaajana. Maijan oman ohjauksen ja treenin kulmakivenä toimivat aina pilatesmenetelmän kuusi pääperiaatetta ja ideologia siitä, että pilatesmetodi on syntynyt fyysisenä kehonhallintametodina, jossa parhaimmillaan mieli ja keho ovat yhtä.

Ensimmäisen kosketuksen pilateslaiteharjoitteluun Maija sai vuonna 2000 kun hän kuntoutti itseään lumilautailutapaturman jälkeen Jarmo Ahosen avulla. 

Tällä hetkellä Maija työskentelee ja treenaa Somatic Studiolla sekä matkustelee maailmalla oppejaan syventämässä ja omaa pilatestekniikkaansa hiomassa. ”It´s all about the Passion: Peace, Love and Pilates”, sanoo Maija, ja jatkaa: ”Thousands of candles can be lit from a single flame. Share your fire!”.

 

Marjaterttu Willman

Tanssija
Koreografi
Pilatesohjaaja

”Olen kuullut jonkun sanoneen, että ihminen on onnellisimmillaan keskittyessään. Pilates-harjoittelu tarjoaa meille siis oivan tavan päästä kiinni onnen tunteeseen!”

Minulle on tärkeää auttaa asiakasta ymmärtämään kehonsa toimintoja sekä keskivartalon hallinnan tärkeyttä kaikessa liikkeessä. Asiakkailtani saan usein positiivista palautetta henkilökohtaisesta liikkeen korjaamisesta. Uskon, että tanssin kautta saamani ”tarkan silmän” avulla olen herkkä huomaamaan toisen kehon toimintoja. Näin ollen pystyn tehokkaasti auttamaan asiakasta liikkeen oikeanlaisen suorittamisen löytämisessä. 

Pyrin tukemaan asiakasta kehon ja mielen välisen yhteyden muodostamisessa ja kehittämisessä. Tavoitteenani on tarjota tuntieni kautta tasapainoinen, rauhallinen ja lämmin olo niin kehoon kuin mieleenkin. 

Mika Lehto

Somatic Pilates -ohjaaja
laitepilatesohjaaja
tanssija

Mikan mielenkiinto oman kehon hallintaan ja kehonhuoltoon sai varsinaisesti alkunsa korealaisen kamppailulajin taekwondon harrastuksesta. Kamppailulajista hän siirtyi asteittain tanssin pariin, ja myöhemmin tanssista muodostuikin ammatti. Vuonna 2000 Mika valmistui tanssijaksi Lontoossa sijaitsevasta Rambert Dance Schoolista. Sitä ennen hän oli ehtinyt työskennellä useita vuosia freelance-tanssijana Suomessa.

Tanssin myötä Mika tutustui pilatesharjoitteluun, josta taas on tullut hänen nykyinen ammattinsa. Hän valmistui Somatic Pilates -ohjaajaksi vuonna 2010. Mikan tavoite ohjaajana on, että jokainen ihminen oppisi ymmärtämään omaa kehoaan paremmin ja sitä kautta hoitamaan ja kuuntelemaan sitä.

Mika on myös Japanin kielen ja kulttuurin kandidaatti (University of London – SOAS), ja hän on työskennellyt muutaman vuoden Japanissa.

Minna Määttä

Pilatesohjaaja ja kouluttaja
Tanssin- ja kehonhuollon opettaja

”Pilateksessa tarjoan dynaamisen ja haastavan flow-harjoituksen, jonka jälkeen olo on virkistynyt ja voimistunut. Tunneilla ja kursseilla on tarkoitus rohkeasti ja rennosti haastaa ja kehittää omaa kuntoa ja liikkuvuutta, kehon tukivoimaa ja motorisia taitoja. Pyrin kokonaisvaltaiseen ohjaukseen, tavoitteena parantaa harjoittelijan fyysistä ja psyykkistä elämänlaatua. Kun kehollinen itsetunto paranee, uskaltaa tehdä muitakin asioita rohkeammin. Tunneillani on paljon huumoria: tekeminen saa olla hauskaa, vaikka opiskeltava asia olisi vaikeakin. Kouluttaudun myös itse jatkuvasti, kotona ja maailmalla. Konkari-ohjaajankin on tärkeää olla osallistujan ja oppijan asemassa, sekä päivittää omien lajien syvällistä ymmärrystä, ja niiden kehitystä. Ohjatessa kyse ei ole minusta, vaan heistä, jotka siellä tunneilla käyvät.”

Nina Pastel

pilatesohjaaja
laitepilatesohjaaja
tanssija

Nina valmistui Somatic Center Finlandin ensimmäisestä Somatic Personal Trainer -koulutuksesta vuonna 2012. Laitepilatesohjaajakoulutuksen Nina suoritti 2013 opettajinaan Jarmo Ahonen ja Mitsi Pippa. Koulutusohjelmaan sisältyi Reformer, Cadillac, Springboard, Ladder Barrel ja Spine Corrector. Somatic Pilates Moduuli 2 -koulutuksen Nina suoritti 2016.

Nina on kannustava ohjaaja. Hänen tunneillaan tutustutaan liikkeen kautta omaan kehoon, vahvistamalla syviä lihaksia ja venyttämällä kireitä. Hyvä olo tuntuu jo ensimmäisen kerran jälkeen!

Riina Marttinen

Pilatesohjaaja

Pitkät koulutukset:
Somatic Pilates ja Stretching -ohjaaja, 2012 Somatic Center Finland
Somatic laitepilatesohjaaja, 2014 Somatic Center Finland
Aitopilates® koulutus, 2020 Aitopilates Studio Kuopio
Aitopilates® Master -ohjelma, 2022 Aitopilates Studio Kuopio

Matkani pilatesohjaajaksi ja -oppilaaksi on kulkenut modernin koulutuksen kautta klassiseen pilatekseen vahvasti syventyen, säännöllisesti huippuopettajien kanssa harjoitellen ja kouluttautuen. Keväällä ja kesällä 2023 harjoittelen viikoittain pienessä ohjaajaryhmässä italialaisen Gloria Gasperin kanssa.

Haluan kannustaa kaikkia säännölliseen liikunnalliseen elämäntapaan ja ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista, kuten Joseph Pilates teki aikanaan Contrology-metodia kehittäessään.  

Tunneillani harjoitellaan tarkasti, mutta aina pilke silmäkulmassa. Toiveeni ja tavoitteeni on välittää sinulle pilateksen oppeja kokonaisvaltaisesti matolla ja laitteilla niin, että laji tukee sinua studion ulkopuolella tavallisessa arjessa. Tervetuloa harjoittelemaan juuri sellaisena kuin olet! 

Rita Bergman

tanssija
Somatic Pilates -ohjaaja
Somatic Stretching -ohjaaja
laitepilatesohjaaja
Spiraalistabilaatio-ohjaaja

Olen valmistunut nykytanssijaksi v. 2003, ja sen jälkeen kouluttautunut Somatic Pilates -ohjaajaksi v. 2007. Pilates on ollut minulle ennen kaikkea väylä oppia ymmärtämään kehoa ja liikettä syvällisemmin, ja tarjonnut apuvälineitä toiminnallisemman kehonkäytön oppimiseksi.

Ajattelen, että toimiva keho ei ole vain yhden metodin tai menetelmän tuote, vaan paljon laajemman ja kokonaisvaltaisemman prosessin päämäärä.

Ihmiskeho on aina ihme itsessään, ja jokainen ihminen oma moniulotteinen kokonaisuutensa.

Olen Pilates-ohjaajana tarkka ja perusteellinen. Pidän kehonhallinnan perusasioiden oivaltamista tärkeänä, koska vain niiden päälle voi rehellisesti rakentua taitava liikkumistapa ja -tekniikka. Utelias ja avoin mieli, kärsivällisyys ja rohkea prosessiin heittäytyminen ovat tekijöitä, joiden olen vuosien varrella huomannut erityisesti auttavan kehonhallinnan opettelussa ja terveemmän kehon treenaamisessa. 

Saija Tesolin

Somatic Pilates -ohjaaja
laitepilatesohjaaja
Tanssitaiteen maisteri
joogaohjaaja (RYT 200)
Spiraalistabilaatio (SPS)-ohjaaja

Opetukseni ja ohjaukseni perustuvat pitkäaikaisiin opintoihini, joiden parissa olen selkiyttänyt ihmis- ja oppimiskäsitystäni, opetustapahtumaa ja sitä määrittäviä asioita. Mitä opetan? Miksi opetan? Miten opetan?
Pyrin luomaan tunneilleni hyväksyvän, keskittyneen ja turvallisen ilmapiirin, jossa on mahdollista saavuttaa syvä yhteys omaan kehoon. Tunneilla huomio suunnataan liikkeen ja oman kehon aistimiseen. Liikkeet tehdään hallitusti ja tarkasti, mutta pehmeän virtaavasti. Myös improvisaatiolle ja leikkisyydelle on tilaa.

Haluan välittää eteenpäin sitä iloa, voimaantumisen tunnetta sekä myötätuntoista suhtautumista omaa itseä kohtaan, joita koen itse saaneeni kehotyöskentelyn avulla!

Kielitaito: suomi, englanti

Saara Uusitalo

Hei, olen Saara!
Pilates- ja Barre-ohjaaja, Personal Trainer ja äitiysliikunta-valmentaja.
Olen ohjannut ryhmiä ja yksilöitä lähes 20 vuotta ja rakastan nähdä ohjattavien innostuksen ja kehityksen lajissa kuin lajissa. Minulla on 3 lasta ja tiedän miltä tuntuu aloittaa harjoittelu kehon isojen muutosten jälkeen. Pilates on täydellinen laji palautumiseen, kuntoutukseen tai oheisharjoitteluun. Pilates sopii myös hektisen arjen vastapainoksi. Keskittyminen ja tarkka tekeminen keventää mieltä ja kehoa.
Tunneilleni pyrin luomaan avoimen ja sallivan ilmapiirin. Pilates kuuluu kaikille!

Sanna Siira

(e. Häkkilä)

Somatic Pilates -ohjaaja
STOTT PILATES® Trained Instructor in Intensive Mat, Intensive Reformer, Intensive Cadillac, Fascial Fitness, Injuries and Special Populations
Spiral Stabilization (SPS) Teacher
Modern Nordic Walking Trainer
Filosofian maisteri

Kävin ensimmäisen ohjaajakoulutukseni ollessani äitiyslomalla vuonna 2011. Raskaus ja synnytys pakottivat kohtaamaan oman kehoni haavoittuvuuden. Jouduin ensimmäisen kerran elämässäni kokemaan, miltä tuntuu olla heikko. Pilates antoi työkaluja vahvistaa kehoani. Harjoittelun ansiosta sain tuntea olevani jälleen oma itseni.

Ohjaajana koen olevani tarkka, analyyttinen ja huumorintajuinen. Perimmäinen tavoitteeni on saada asiakkaat vapautumaan kireyksistä ja kivuista sekä tarjota heille onnistumisen kokemuksia ja oivalluksia omasta kehostaan.

Tommi Hyytinen

Somatic Pilates -ohjaaja
Pilates-laiteohjaaja
Sport Somatics -ohjaaja
Somatic Personal Trainer
Musiikin Tohtori

Tommin tarkassa ja lämminhenkisessä ohjauksessa avainasemassa on flow, liikkeen ja hengityksen vahva virtaavuus. Optimaalisella liikkeen ja puheen rytmittämisellä Tommi pyrkii ohjaamaan osallistujat syvälle kehon käyttöön ja rennon keskittyneeseen mielen tilaan. Kehon lihastasapainon parantamisen lisäksi pyrkimys on vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä ja vähentää stressiä.

Pilates-ohjauksen lisäksi Tommi työskentelee Radion sinfoniaorkesterissa käyrätorvensoittajana ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorvensoiton ja Pilates-menetelmän opettajana. Hän on erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen. Tommi on julkaissut Pilates-menetelmään pohjautuvan kirjan: ”Soiva keho – Uusi metodi muusikoille kehon ja mielen harjoittamiseen.”

Terhi Tohni

Somatic Pilates -ohjaaja
Comprehensively Trained Pilates Teacher of Lolita´s Legacy, Mat System, Apparatus System I, System II, System III
Somatic Stretching –ohjaaja

Liikkuminen on ollut minulle aina tärkeä osa arkea. Uusi näkökulma liikkumiseen ja omasta terveydestä sekä hyvinvoinnista huolehtimiseen on löytynyt vasta myöhemmin, kun oma terveys oli vaakalaudalla. Pilates teki minuun lähtemättömän vaikutuksen, jättäen samalla kokemuksen sen kuntouttavasta voimasta. 

Olen valmistunut Somatic Pilates -ohjaajaksi vuonna 2013 ja Lolita’s Legacyn matto -sekä laiteopettajapätevyyden sain vuonna 2016, opiskeltuani 1,5 vuotta Pilates Place Tampereella. Mielestäni on mahtavaa, kuinka pilatesta voidaan opettaa, ohjata ja treenata niin monin eri tavoin, muokaten sitä kullekin ihmiskeholle sopivaksi treenimuodoksi. Pilates tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita ja oivalluksia, mikä tekeekin tästä työstä niin mielenkiintoisen.

Ohjaajana olen ammattitaitoinen, lempeä ja kannustava. Tavoitteenani on lisätä kehotietoisuuttasi ja auttaa sinua päämäärässäsi kohti parempaa fyysistä ja henkistä hyvinvointia

Anna Lombardi

Pilatesohjaaja
Gyrotonic teacher
Cranio Sacrale therapy
Tanssija

Anna is a highly experienced and dedicated movement instructor. She brings over 18 years of successful teaching experience in Pilates and Gyrotonic. She is fully qualified in Pilates since 2007 and in Gyrotonic since 2003. 

Anna comes from a background of classical dancing. She worked with several ballet companies all over Europe for 20 years.

After facing several injuries, Anna has experienced firsthand how effective the Pilates and Gyrotonic are in addressing these issues. She has a very good knowledge of the human anatomy, so she can ‘read’ your body, detect physical issues and customize workouts to meet your personal needs.

Not only does Anna have certification and experience, she  is also supportive, imaginative and passionate about her work.

She gives classes in English, French and Italian.

Annika Havaste

Somatic Pilates-ohjaaja
Laitepilatesohjaaja
FLT Ravintovalmentaja®

Annika on valmistunut pilatesohjaajaksi 2005 Somatic studion koulutuksesta ja hän on ohjannut pilatestunteja useita vuosia sen jälkeen Somatic studiolla ja yrityksissä. Annika valmistui tuohon aikaan myös Somatic Streching- ja laitepilatesohjaajaksi. Sittemmin Annika toimi päätoimisesti ravintovalmentajana ja -kouluttajana, kunnes on palannut taas myös pilatesohjauksen pariin päivitettyään osaamistaan Somatic laiteohjaajakoulutuksessa.

Ohjaajana Annika on yksilöllisyyden huomioiva, rauhallinen ja selkeä. Tunneilla tavoitteena on tasapainoinen, voimakas ja joustava keho.

”Pyrimme löytämään kehoon ja liikkumiseen myös rentoutta ja avaamaan liikkeen avulla istumisen ja jännittämisen aiheuttamia kireyksiä. 

Harjoittelu, joka saa viihtymään omassa kehossa ja joka tukee tasapainoisesti toimivaa kehoa arjessa ja harrastuksissa, on satsaus tulevaisuuteen minkä ikäisenä tahansa. Harjoittelussa palkitsee myös jatkuva kehittyminen, muokkautuvuus eri tarpeisiin ja oivallukset oman kehon toiminnasta.”

 

Reijo Karvonen

Musiikkipedagogi MuM
Muusikko
Pilatesohjaaja


Reijo valmistui pilatesohjaajaksi Jarmo Ahosen johdolla v. 2007. Siitä lähtien hän on toiminut ohjaajana Helsingin alueella, viimeiset kymmenen vuotta omassa SunPilates-studiossaan Ruoholahdessa.
Vahva pedagoginen ote ohjauksessa ja toimiminen orkesterien ja kuorojen johtajana saivat Reijon
kehittämään omaan ohjaustyöhönsä Pulssipilates-menetelmän. Monien hankalaksi ja haastavaksi
kokema hengittämisen ja liikkeen yhdistäminen saa Pulssipilateksessa luontevan ratkaisun: siinä
keskitytään liikkeiden tarkkaan tekemiseen peruspulssihengityksen avulla. Sen omaksuttuaan
toteuttaa automaattisesti pilateksen keskeisiä periaatteita: keskittymistä – kontrollia – tarkkuutta
– liikkeen sujuvuutta ja ennen kaikkea keskustuen vahvistamista.
Reijon tunneilla ei ”keksitä palloa” uudelleen, vaan keskitytään perinteisten mattoliikkeiden
tarkkaan ja analyyttiseen toteuttamiseen.
Reijo liittyy Somatic Centerin vahvaan ohjaajakaartiin maaliskuun 2023 alusta.

Olga Reskalenko

Valmistuin mattopilatesohjaajaksi Somatic Studion koulutuksesta keväällä 2021, syksyllä 2022 aloitin myös laitepilatesohjaukset. 

Pilatesohjauksen lisäksi toimin orkesterimuusikkona instrumenttinani alttoviulu. Muusikon ammattini kautta minulla omakohtaistakin kokemusta haastavista työasennoista johtuvista kiputiloista ja niiden hoitamisesta pilatesharjoittelun avulla.

Tärkeimpänä tehtäväni pidän asiakkaani ohjaamista kohti hyvinvoivaa kehoa, joka kannattelee niin työ- kuin vapaa-ajallakin.

Minulle Pilates on elämäntaitolaji, jonka vaikutukset säteilevät laajalle.