Somatic Studio

Tervetuloa aloittamaan harjoittelu Pilates- tai laitepilatestartilla!

Pilatesstartti

Pilatesstartissa syvennytään pilateksen ajatusmaailmaan ja harjoitteisiin: startissa saat valmiudet aloittaa säännöllisen pilatesharjoittelun perustason pilatestunneilla. Pilatesstartti sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille miehille ja naisille. Huomaat – ja tunnet – menetelmän positiivisen vaikutuksen kehossasi välittömästi, olitpa sitten vasta-alkaja tai hieman kokeneempi liikkuja. 

Pilatesstartin hinta: 39 €

Tarjous!
Kun ostat sarjakortin, saat startin valoitusketta 0€!
Hyvitämme Startin hinnan sarjakortista oston yhteydessä.

Pilateksen hyödyt

 1. Kehonhallinta: Pilateksen harjoitukset auttavat kehittämään tietoisuutta kehon asennoista ja liikkeistä. Tämä auttaa parantamaan liikkumisen hallintaa arkipäivän toimissa ja ehkäisemään loukkaantumisia.

 2. Liikkuvuus: Pilates keskittyy venytyksiin ja liikeratojen laajentamiseen. Säännöllinen harjoittelu lisää nivelten liikkuvuutta ja estää jäykkyyttä.

 3. Vahvistaminen: Pilates vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia, mukaan lukien vatsalihakset, selkälihakset ja lantionpohjan lihakset. Tämä parantaa ryhtiä ja tukee selkärangan terveyttä.

 4. Tasapaino: Pilates-harjoitukset edistävät tasapainoa ja koordinaatiota mikä on erityisen tärkeää ikääntyessä tai urheilusuorituksissa.

 5. Keskittymiskyky: Pilateksessa korostetaan keskittymistä hengitykseen ja liikkeisiin. Tämä auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä.

 6. Ydinvoima: Pilates-harjoitukset vahvistavat syviä vatsalihaksia ja selkälihaksia, mikä parantaa ydinvoimaa ja tukee selkärangan stabiliteettia.

 7. Vammojen ehkäisy: Parantunut kehonhallinta ja vahvistus auttavat ehkäisemään loukkaantumisia ja selkäkipuja.

 8. Posturaalinen tuki: Pilates opettaa oikeaa kehon asentoa ja auttaa parantamaan ryhtiä. Tämä vähentää selkä- ja niskakipuja, jotka voivat johtua huonosta asennosta.

 9. Kehon tietoisuus: Pilateksen harjoitukset edistävät kehotietoisuutta. Opit ymmärtämään paremmin, miten kehosi toimii ja miten voit parhaiten hoitaa sitä.

 10. Joustavuus: Harjoitukset sisältävät venytyksiä sekä vahvistavia liikkeitä jotka auttavat parantamaan lihasten joustavuutta ja estämään lihaskireyksiä.

 

Laitestartti

Tervetuloa aloittamaan pilateslaiteharjoittelu Somatic Studion laitestartissa! Kahden tunnin starttiperehdytyksen jälkeen voit jatkaa laiteharjoittelua perustason laitetunneilla.

Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Pilatesmenetelmän isä Joseph Pilates kehitti lukuisia laitteita, jotka perustuvat erilaisiin jousivastuksiin. Jousien liikkeisiin tuoma vastus takaa sen, että koko keho saa tehokkaan harjoituksen. Laitepilates kehittää voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja.

Laitestartin hinta: 49 €

Tarjous!
Kun ostat sarjakortin, saat startin valoitusketta 0€!
Hyvitämme Startin hinnan sarjakortista oston yhteydessä.

Laitepilateksen hyödyt

Laitepilates tarjoaa laajan valikoiman hyödyllisiä harjoitteita, jotka parantavat fyysistä kuntoa, kehon tietoisuutta ja yleistä hyvinvointia:

 1. Kokonaisvaltainen harjoitusmuoto: Laiteharjoittelu työstää useita lihasryhmiä samanaikaisesti ja tarjoaa kattavan koko kehon harjoituksen. Jousien tarjoama vastus haastaa lihakset, mikä parantaa voimaa ja joustavuutta.
 2. Ydinvoiman lisääminen: Laitepilates harjoitukset keskittyvät ydintukeen joka koostuu pakaran, vatsan ja lapatuen lihaksista. Tämä auttaa kehittämään vahvan ja vakaan ytimen, joka on välttämätöntä oikean asennon ja toiminnallisen liikkeen kannalta.
 3. Parempi joustavuus: Laitepilates harjoittelu sisältää erilaisia jarruttavia liikkeitä, jotka edistävät joustavuutta ja liikelaajuutta. Liukuva kelkka mahdollistaa kontrolloidun ja turvallisen lihasten liikkeen molempiin suuntiin eli sekä jarrutus että supistus suuntaan. Laitepilateksessä jousien vastus auttaa vahvistamaan lihasta lisäämättä massaa.
 4. Asennon parantaminen: Reformer Pilates korostaa selkärangan neutraalia linjausta ja kehotietoisuutta, mikä johtaa parempaan ryhtiin. Ytimen vahvistaminen ja lihasepätasapainon korjaaminen auttavat ehkäisemään ja lievittämään selkä-, niska- ja hartiakipuja.
 5. Nivelten terveys: Laitepilatesharjoittelun hallitut ja pehmeät liikkeet sekä kullekin asiakkaalle säädetty vastus edistää nivelten liikkuvuutta ja voitelua aiheuttamatta liiallista rasitusta.
 6. Tasapaino ja koordinaatio: Laitepilateksen harjoitukset parantavat tasapainoa ja koordinaatiota. Näillä liikkeillä kehität myös motorisia taitoja.
 7. Kuntoutus: Fysioterapeutitkin suosittelevat laitepilateksen kuntoutusharjoitteita (Circuit) erilaisiin vammoihin. Hallitut liikkeet ja säädettävä vastus mahdollistavat asteittaisen vahvistumisen ja palautumisen ylikuormittamatta loukkaantuneita alueita.
 8. Mind-Body Connection: Kuten muutkin Pilates-muodot, laitepilates korostaa kehon ja mielen yhtyettä sekä kehotietoisuutta. Harjoituksissa oppii muodostamaan yhteyden kehoon, hallitsemaan liikkeitä ja ymmärtämään paremmin kehon toimintaa.
 9. Stressin vähentäminen: Laitepilateksen keskittyneillä ja kontrolloiduilla liikkeillä yhdistettynä tietoiseen hengitykseen on rauhoittava vaikutus ja se auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta.
 10. Räätälöinti: Pilates-reformer on säädettävä, joten harjoitukset voidaan räätälöidä yksilön kuntotason ja tavoitteiden mukaan. Tämän ansiosta laitepilates sopii kaiken kuntoisille liikkujille, myös ammattiurheilijoille

Huom. Voit sopia perehdytyksen myös yksityistuntina! 

Yksityistunti on kunkin asiakkaan henkilökohtaiset toiveet ja tavoitteet huomioiva harjoitustunti, jossa edetään asiakaslähtöisesti.
Tunti on myös tehokas tapa tutustua lajiharjoitteluun, oli tavoitteena sitten viikkotunneille siirtyminen tai pitkäkestoisempi henkilökohtainen valmennus. Yksityistunnilla saat samat tiedot ja taidot kuin starttikursseillamme, jolloin siirtyminen viikkotunneille käy vaivatta.
Mikäli haluat varata itsellesi yksityistunnin, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Etsimme toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti sinulle sopivan ajankohdan ja ohjaajan. 

Lisätietoja saat asiakaspalveluumme puhelimitse (09) 565 88250 tai sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com.