Somatic Studio

Springboard

Springboard eli jousiseinä tarjoaa uuden näkökulman pilatesharjoitteluun. Laji on kiinnostava ja oivaltava yhdistelmä laitepilatesta sekä mattoharjoittelua. Springboardilla harjoittelu on monipuolista; liikkeet vaikuttavat koko kehoon vahvistaen tasapuolisesti sekä syviä että pinnallisia lihaksia. Liikkeestä riippuen jouset joko lisäävät liikkeen vastusta tai helpottavat liikettä.

Springboardin jousiseinään kuuluu käsi, -jalka- ja tankojousia. Jousien vahvuuksissa löytyy eri vaihtoehtoja ja ne kiinnitetään koukuilla seinään halutulle korkeudelle. Liikkeet suoritetaan matolla jousiseinän edessä seisten, istuen tai maaten. Jousivastusta hyödynnetään kaikissa liikkeissä.

Jousiharjoittelun nerokkuus valkenee jo ensikosketuksella: liikkeestä riippuen jouset joko tukevat tai vastustavat liikettä. Jouset myös tehostavat tuntumaa liikesuuntaan, jolloin oikean liiketekniikan oivaltaminen helpottuu. Jousien liikkeisiin tuoma vastus takaa, että koko keho saa erittäin monipuolisen ja tehokkaan harjoituksen.

Springboard-harjoittelu tuo kehoon voimaa, notkeutta ja sulavuutta. Lihakset pitenevät ja kiinteytyvät. Pienten, tiedostamattomien lihasten aktivointi valmistaa kehoa myös muihin lajeihin: loukkaantumisriski pienenee merkittävästi, kun jokainen pienikin lihas hoitaa oman työnsä.

Springboard-harjoittelun aloittaminen on helppoa: mattoharjoittelun perusteiden hallinta riittää mainiosti. Springboard tarjoaa uusia ja kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin edistyneillekin harrastajille. Pienet ryhmäkoot takaavat henkilökohtaisen ja tehokkaan ohjauksen. 

Viisi syytä aloittaa springboard-harjoittelu

  • Vahvistaa sekä syviä että pinnallisia lihaskerroksia
  • Lisää keskikehon voimaa
  • Auttaa kehoa kohti tasapainoa: kestävyys, voima ja liikkuvuus
  • Parantaa ryhtiä ja auttaa selkää voimaan hyvin
  • Vähentää loukkaantumisriskiä

Huom. Tunnille käy sama kortti kuin pilatesmattotunnille!