Somatic Studio

Ohjeita

Tervetuloa Suomen johtavaan pilatekseen ja somaattiseen liikuntaan erikoistuneeseen liikuntastudioon! Tarjontamme sisältää harjoitusmenetelmiä, joiden tiedetään auttavan ihmistä saamaan paremman otteen omaan kehoonsa ja itseensä.

>> Koronavirus-tiedote

>>Kuinka osallistut tunnille

>>Paikan varaaminen tunnille

>>Tunnille saapuminen

>>Tuntivarauksen peruuttaminen

>>Jonopaikan peruminen

>>Peruuttamattomat tuntivaraukset

>>Alennukset

>>Liikuntasetelit

>>Hinnasto

 


Toimintaohjeet koronaviruksen aikana

Päivitetty 30.11.2020


”Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä.”

Osallistujamäärät rajoittuvat Somatic Studion viikkotunneille, workshoppeihin sekä koultuksiin 10 henkilöä + ohjaaja 26.8.2021 asti.

 

 


HUS eli Helsinki-Uusimaa sairaanhoitopiiri, kuten moni muukin alue Suomessa, on julistettu COVID-19 viruksen suhteen leviämisvaiheeseen. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme ja henkilökuntaamme terveyden suojaamisen periaatteista ja Art Fysio Oy:n Somatic Studion toimista henkilökunna hyvinvointiin asiakasturvallisuuteen liittyen.

Tarjoamme tällä hetkellä fysioterapia-alan palveluita sekä Pilates- ja Spiraalistabilaatio-harjoitustunteja pienissä ryhmissä harjoitustilojen ollessa ryhmäkokoon nähden tilavia ja turvavälit (1-2 metriä) on helppo ylläpitää. Lisäksi Studiolla jatketaan hyväksi havaittuja On-line tunteja videoiden välityksellä ja toivomme, että jompikumpi vaihtoehto sopii asiakkaillemme ja kaikki voivat jatkaa liikunnan harrastamista näinä haastavina aikoina. Tiedostamme sen, kuinka tärkeitä liikuntaharrastukset ja kehon kremppoihin ja epämukavuuteen liittyvät hoitotoimet ovat nyt pandemian aikana, kun työt ja harrastusten rajoittaminen pakottavat useimmat meistä tavallista passiivisempaan elämäntyyliin.

Studion kaikissa saleissa on nykyaikaiset ilmanpuhdistuslaitteet, joiden mikrobeita tuhoava tehovaikutus on jopa 99 %:sta VTT:n tutkimusten mukaan.

Art Fysio Oy ja Somatic Center Finland Oy / Somatic Studio ovat paikkoja, joissa ihmisiä kulkee viikon aikana useita kymmeniä, jopa satoja ja monet kohtaamiset saattavat olla läheisiä. Siksi me tiedostamme oman vastuumme ja pyrimme pitämään huolta hygieniasta, mutta samalla vältämme paniikkia ja pyrimme asiakkaiden viihtyvyyteen.

Uutena, hyvin perusteltuna pyyntönä asiakkaillemme ja henkilökunnallemme odotamme kaikkien käyttävän kirurgista kasvomaskia tai vastaavaa aina oleskeltaessa tiloissamme. Poikkeus on nesteen nauttiminen ja ruokailu. Kehotus koskee siis käytävillä liikkumista, pukuhuoneissa oleskelua ja saleihin siirtymistä. Kun asiakkaan oma paikka salista on löytynyt ja turvavälit ovat riittävät, asiakas voi halutessaan poistaa maskin tai jatkaa maskin käyttöä. Emme toivo kenenkään arvioivan toisten toimintaa maskien suhteen tunneilla, koska turvavälien ollessa riittävät, maskin voi poistaa kuten muissakin tiloissa.

Ohjaajalla on oltava vähintään visiiri ohjaustilanteessa. On-line-tunnilla ohjaaja voi olla ilman maskia/visiiriä, jos välimatka ohjattaviin salissa on yli kaksi metriä. Tuntia ennen ja heti tunnin jälkeen kaikkien, myös ohjaajan, on laitettava suoja päälle. Ohjaajan on huolehdittava, että matot ja välineet tulee puhdistaa tunnin jälkeen. Ne asiakkaista, jotka eivät käytä tunnilla maskia, voidaan sijoittaa kulmapaikoille, jolloin heillä on vähemmän naapureita. Huolehditaan myös tuuletuksesta tuntien välillä.

Fysioterapiassa ja muutenkin hoitotyössä henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja ja tarvittaessa vielä lisäksi visiiriä. Koko hoitotapahtuma on niin läheinen, ettei ole mitään mahdollisuuksia pitää turvavälejä. Jotta voimme jatkaa työtä nykytilanteessa, meidän on pakko huolehtia hygieniasta ja suojaamisesta parhaalla mahdollisella tavalla. Suositus on myös, että saattaja / isä tai äiti tai valmentaja ei tulisi hoitohuoneeseen muuta kuin välttämättömässä tapauksessa.

Maskin käyttö: Aseta maski kasvoille jäykempi puoli ylöspäin puhtain käsin pitäen kiinni korvaan taakse menevistä nauhoista, ei itse maskista. Purista yläosa kiinni nenän päälle peukalon ja etusormen pinsettiotteella. Vedä toisella kädellä alaosa leuan alle. Kun poistat maskin, älä aseta sitä pöydälle tai muulle pinnalle vaan joko muovipussiin, jos aiot pestä sen kotona, tai suoraan roskakoriin ja peitä se hyvin. Yleisimmissä maskeissa ulkopuoli on sininen tai jokin kuvio on ulospäin.

Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan olla osa sitä suurta ketjua, joka taistelee tätä uutta, aiemmin vierasta virusta vastaan.

Ajanvarauksen suhteen ja tunneille tai fysioterapiaan ilmoittautumisen suhteen on asiakkaiden hyvä huomioida seuraavaa:

 1. Tulethan studiolle vain täysin terveenä. Jos sinulla on COVID-19- oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, haju- ja makuaistin heikentyminen, ripuli tai pahoinvointi), olet altistunut virukselle tai sinut tai perheen jäsenesi on määrätty karanteeniin, peruuta varaamasi tunnit välittömästi.
 2. Jos tulet ulkomailta, noudata ajantasaistettuja ohjeistuksia testauksen ja omaehtoisen karanteenin suhteen

Mikäli epäilet tartuntaa, mutta olet oireeton ja haluat keskustella tilanteestasi, ole ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse tai sähköisesti omaan työterveyshuoltoosi tai omaan terveysasemaasi.

Voit tehdä myös Oma Olo-testin verkossa osoitteessa https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649. Vieraile myös THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

OHJEITA TARTUNNAN TORJUNTAAN

 • Pidä käden puhtaana. Pese kädet lämpimällä vedellä ja nestesaippualla ainakin 20 sekunnin ajan aina studiolle tultuasi, ennen ruokailua, nesteen nauttimista, tupakointia, nuuskaamista ja poistuessasi Studiolta. Jos pesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, ellei työssäsi ole ohjeistettu käyttämään toisin. Ota käsihuuhdetta riittävästi yhdellä kerralla, jotta pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
 • Jos käytät tunnilla tai työssäsi kertakäyttöisiä suojakäsineitä, riisu ne koskematta käsineiden ulkopintaan. Pese kädet suojakäsineiden riisumisen jälkeen.
 • Älä koskettele suojakäsineillä tai likaisilla käsillä kasvojasi suun ja nenän alueelta.
 • Jos yskittää tai aivastuttaa, yski nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi. Heitä käytetty nenäliina roskiin ja peitä se hyvin.
 • Käytä kasvomaskia suositusten mukaan eli tällä hetkellä aina sisätiloissa edellä mainitut poikkeukset huomioiden.

Virustartunnan nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta viruksen leviämistä voidaan estää. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraa tilannetta ja päivittää ajantasaista tietoa verkkosivuilleen https://thl.fi/fi/

 


Kuinka osallistut tunnille

Tunnille osallistut ostamalla kerta-, sarja- tai kuukausikortin ennen tunnin alkua Somatic Studion asiakaspalvelupisteestä tai varausjärjestelmästämme >>täältä. Sarjakortit ovat voimassa 6 kk ostopäivästä. Kampanjahintaiset sarjakortit ovat voimassa kampanjassa määritellyn ajan.

Varaa paikka haluamallesi tunnille etukäteen varausjärjestelmässä tai asiakaspalvelussa. Tunneilla on sekä maksimi että minimiosallistujamäärä. Huom. Aamutuntien (klo 7.00–10.00) osallistujamäärä tarkistetaan edellisenä iltana klo 18.00, on siis tärkeää, että ilmoittaudut aamutunnille ajoissa. Toteutuvalle tunnille voit toki ilmoittautua kyseisen ajankohdan jälkeenkin.

 


Paikan varaaminen tunnille

Varaa paikka viikkotunnille netissä sähköisen >>varausjärjestelmän avulla. Mikäli tunti on täynnä, lisää itsesi jonopaikalle.  Kun paikka tunnille vapautuu, saat teksti- ja sähköpostiviesti-ilmoituksen, että olet osallistujana tunnilla. Mikäli et jostain syystä pääsekään jonottamallesi tunnille, muista peruuttaa vapautunut paikka peruutusehtojen mukaisesti.

Voit varata paikan myös asiakaspalvelusta sen aukioloaikana, puh. (09) 565 88250.

Mikäli haluat varata itsellesi yksityistunnin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (09) 565 88250 tai sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com. Etsimme toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti sinulle sopivan ajankohdan ja ohjaajan.

 


Tunnille saapuminen

Tulethan tunnille hyvissä ajoin! Mm. pilatestunti on kokonaisuus, jonka ohjaaja suunnittelee tarkasti alusta loppuun ja tunnin alku rakentaa pohjan koko tunnille. Kun asiakas tulee myöhässä tunnille, hän jää itse vaille tätä tärkeää hetkeä ja häiritsee myös muiden asiakkaiden keskittymistä. Tästä syystä tunneille ei voi tulla tunnin alkamisen jälkeen, vaikka olisit ilmoittautunut tunnille. Huolehdithan, että tulet ajoissa tunnille. Kiitos!

 


Tuntivarauksen peruuttaminen

MATTOTUNNIT

 • Esteen sattuessa peru varauksesi viimeistään 2 tuntia ennen harjoitustunnin alkua joko varausjärjestelmässämme tai puhelimitse asiakaspalveluun (09) 565 8820 sen aukioloaikoina.
 • Aamutunnit tulee peruuttaa viimeistään edellisenä iltana klo 18.00 mennessä. Aamutunteja ovat kaikki 7.00–10.00 alkavat tunnit.

LAITEPILATESTUNNIT

 • Laitepilatestunnit on peruttava edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä

YKSITYISTUNNIT

 •  yksityistunnit on peruttava 24 tuntia ennen tunnin alkua

CIRCUIT

 • Circuit-tunnit on peruttava 24 tuntia ennen tunnin alkua


Huom. Peruuttamattomista ryhmä- ja yksityistuntivarauksista perimme normaalihintaisen harjoitustunnin kertamaksun. 

 


Jonopaikan peruminen

Mikäli varaat itsellesi jonotuspaikan täynnä olevalle tunnille ja tunnille vapautuu paikka, siirryt automaattisesti tunnille osallistujaksi. Saat tästä tekstiviestin antamaasi matkapuhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen. Mikäli et pystykään osallistumaan jonottamallesi tunnille, peruuta ilmoittautuminen yllä mainittujen peruutusehtojen mukaisesti. Huomioithan siis, ettei jonossa kannata olla, mikäli et voi osallistua tunnille.

 


Peruuttamattomat tuntivaraukset

Peruuttamattomasta tunnista perimme harjoitustunnin normaalihintaisen kertamaksun. Mikäli asiakkaalla on kaksi tai useampi peruuttamaton tuntivaraus neljän viikon aikana, hänen muut varauksensa poistetaan järjestelmästä. Huomioithan, että kuukausikorttia koskee samat peruutusehdot kuin sarjakortteja.

 


Alennukset

Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat saavat asianmukaista korttia näyttämällä 10 %:n alennuksen normaalihintaisista viikkotunneista. Alennukseen ei sisälly kuukausikortti.

 


Liikuntasetelit

Otamme vastaan Smartum-liikunta- ja kulttuuriseteleitä, Sporttipassia sekä Ticket Mind&Body- ja Ticket Duo -sirukorttia, Tyky-Kuntoseteleitä ja Virikeseteleitä.

 

© Somatic Studio, 2019. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Facebook
Twitter
Instagram
In english