Somatic Studio

Tervetuloa tutustumaan Laitepilatekseen!

Laitepilates

Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Pilatesmenetelmän isä Joseph Pilates kehitti lukuisia laitteita, jotka perustuvat erilaisiin jousivastuksiin. Jousien liikkeisiin tuoma vastus takaa sen, että koko keho saa tehokkaan harjoituksen. Laitepilates kehittää voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja.
Pilateslaitteet sopivat myös erinomaisesti esimerkiksi leikkauksen tai vammautumisen jälkeiseen kuntoutukseen, sillä tarvittaessa jouset helpottavat liikkeiden suorittamista.
Laitepilateksessa käytettävä Reformeri on pilateslaitteista käytetyimpiä ja monipuolisimpia. Reformeri koostuu liukuvasta kelkasta, säädettävistä jousista, hihnoista ja erilaisista kiinnikkeistä.

Laitepilatestunneilla on kolme eri tasoa:

 • P = perustaso: tunti on tarkoitettu laitestartin käyneille tai perehdytyksen yksityistunneilla saaneille
 • K = keskitaso: tunti on tarkoitettu lajia jo jonkin verran harrastaneille
 • P/K = perus-/keskitaso: tunnilla tehdään sekä perus- että keskitason liikkeitä ja tunti painottuu osallistujien tason mukaan.

Laitepilateksen hyödyt

Laitepilates tarjoaa laajan valikoiman hyödyllisiä harjoitteita, jotka parantavat fyysistä kuntoa, kehon tietoisuutta ja yleistä hyvinvointia:

 • Kokonaisvaltainen harjoitusmuoto: Laiteharjoittelu työstää useita lihasryhmiä samanaikaisesti ja tarjoaa kattavan koko kehon harjoituksen. Jousien tarjoama vastus haastaa lihakset, mikä parantaa voimaa ja joustavuutta.
 • Ydinvoiman lisääminen: Laitepilates harjoitukset keskittyvät ydintukeen joka koostuu pakaran, vatsan ja lapatuen lihaksista. Tämä auttaa kehittämään vahvan ja vakaan ytimen, joka on välttämätöntä oikean asennon ja toiminnallisen liikkeen kannalta.
 • Parempi joustavuus: Laitepilates harjoittelu sisältää erilaisia jarruttavia liikkeitä, jotka edistävät joustavuutta ja liikelaajuutta. Liukuva kelkka mahdollistaa kontrolloidun ja turvallisen lihasten liikkeen molempiin suuntiin eli sekä jarrutus että supistus suuntaan. Laitepilateksessä jousien vastus auttaa vahvistamaan lihasta lisäämättä massaa.
 • Asennon parantaminen: Reformer Pilates korostaa selkärangan neutraalia linjausta ja kehotietoisuutta, mikä johtaa parempaan ryhtiin. Ytimen vahvistaminen ja lihasepätasapainon korjaaminen auttavat ehkäisemään ja lievittämään selkä-, niska- ja hartiakipuja.
 • Nivelten terveys: Laitepilatesharjoittelun hallitut ja pehmeät liikkeet sekä kullekin asiakkaalle säädetty vastus edistää nivelten liikkuvuutta ja voitelua aiheuttamatta liiallista rasitusta.
 • Tasapaino ja koordinaatio: Laitepilateksen harjoitukset parantavat tasapainoa ja koordinaatiota. Näillä liikkeillä kehität myös motorisia taitoja.
 • Kuntoutus: Fysioterapeutitkin suosittelevat laitepilateksen kuntoutusharjoitteita (Circuit) erilaisiin vammoihin. Hallitut liikkeet ja säädettävä vastus mahdollistavat asteittaisen vahvistumisen ja palautumisen ylikuormittamatta loukkaantuneita alueita.
 • Mind-Body Connection: Kuten muutkin Pilates-muodot, laitepilates korostaa kehon ja mielen yhtyettä sekä kehotietoisuutta. Harjoituksissa oppii muodostamaan yhteyden kehoon, hallitsemaan liikkeitä ja ymmärtämään paremmin kehon toimintaa.
 • Stressin vähentäminen: Laitepilateksen keskittyneillä ja kontrolloiduilla liikkeillä yhdistettynä tietoiseen hengitykseen on rauhoittava vaikutus ja se auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta.
 • Räätälöinti: Pilates-reformer on säädettävä, joten harjoitukset voidaan räätälöidä yksilön kuntotason ja tavoitteiden mukaan. Tämän ansiosta laitepilates sopii kaiken kuntoisille liikkujille, myös ammattiurheilijoille.

Laitepilateksen tehokkuus riippuu johdonmukaisesta harjoittelusta ja ammattitaitoisesta ohjauksesta. On suositeltavaa oppia ja harjoitella sertifioidun Pilates-ohjaajan johdolla harjoitusten turvallisen ja tehokkaan suorittamisen varmistamiseksi.

Pilateslaitteemme

Somatic Studiolla on hyvin varusteltu pilateslaitesali, jonka varusteisiin kuuluvat:

 • Ped-A-Pul
 • Cadillac
 • Ladder Barrel
 • Wunda Chair
 • Reformer with Tower End
 • Spine corrector
 • CoreAlign

Erikoisryhmät

Cadillac

Cadillac on Pilates -menetelmän perustajan Joseph Pilateksen suunnittelema Pilates-laite, joka on kooltaan niistä suurin ja näyttävin. Sitä käytetään monipuolisesti erilaisiin Pilates -harjoituksiin ja liikkeisiin, jotka voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden ja kykyjen mukaan.

Cadillac koostuu tukevasta suorakaiteen muotoisesta rungosta, joka oli alunperin sairaalasänky. Siihen Pilates kiinnitti jousia potilaiden kuntouttavaa liikeharjoittelua varten. Cadillacissa on nykyään tason lisäksi erilaisia jousia, tankoja, hihnoja ja ripustettava trapetsi. Nämä lisälaitteet mahdollistavat laajan valikoiman harjoituksia kaikille arkiliikkujista huippu-urheilijoihin.

Erotuksena Reformer- laitteeseen, Cadillacin taso ei liiku vaan antaa tukea harjoituksille. Reformereissa voi olla laite-ryhmätunneilla käytössä Tower-pääty, joka vastaa Cadillacin päätyä ja mahdollistaa siten myös Cadillac-ryhmätunnit.

Yleisiä Cadillac harjoituksia ja käyttötarkoituksia:

 • Trapetsi: Cadillacin trapetsikiinnitys mahdollistaa harjoitukset, jotka parantavat erityisesti ylävartalon voimaa, selkärangan liikkuvuutta ja koordinaatiota.
 • Jalka- ja käsivarsijouset: Cadillacissa on erivahvuisia ja pituisia jousia, joita voidaan käyttää käsien ja jalkojen harjoituksiin. Ne auttavat lisäämään voimaa, joustavuutta ja lihastasapainoa.
 • Roll-down-bar: Rullaustankoa voidaan käyttää erityisesti harjoituksissa, jotka keskittyvät selkärangan artikulaatioon ja hartiarenkaan harjoituksiin.
 • Push-through-bar: Työntötanko mahdollistaa harjoitukset, jotka korostavat jalkojen ja hartiarenkaan vahvistamista ja liikkuvuuden parantamista sekä rangan artikulaatiota.
 • Fuzzies: Hihnoja käytetään suorittamaan monia harjoituksia, jotka lisäävät joustavuutta, tasapainoa ja keskivartalon tukea.

Kaiken kaikkiaan Pilates Cadillac on monipuolinen laite, joka voidaan räätälöidä vastaamaan yksilöiden tarpeita eri kuntotasoilla ja tavoitteilla. Sitä käytetään usein yhdessä muiden Pilates-laitteiden sekä mattoliikkeiden kanssa kokonaisvaltaisen ja monipuolisen Pilates-harjoituksen luomiseksi. 

Mikäli olet kiinnostunut kokeilemaan Cadillacia, Somatic Studion koulutetut ohjaajat auttavat sinut alkuun! Tilaa yksityistunti, circuit tunti tai osallistu Cadillac ryhmätunnille (kausittainen tunti keväällä ja syksyllä) ja aloita harjoittelu!

Circuit
Circuit on laitepilatestunti, joka on suunnattu kuntoutujille kaikissa kuntoutuksen vaiheissa. Tunnin rakenne räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan. Tunnille osallistuminen edellyttää yleensä yhden tai useamman yksityistunnin käymistä kyseisen tunnin ohjaajan kanssa.

Reformer ENG/FIN
Kaksikielinen reformer-tunti, ohjauskielinä suomi ja englanti.

Tervetuloa laitetunneille!

Kuinka aloitat laitepilatesharjoittelun?

Laiteharjoittelun voit aloittaa käymällä laiteharjoitteluun perehdyttävän laitestartin. Henkilökohtaisen perehdytyksen saat varaamalla yksityistunnin.