Somatic Studio

Laitepilates

Laitepilateksessa mennään pilateksen ytimeen. Pilatesmenetelmän isä Joseph Pilates kehitti lukuisia laitteita, jotka perustuvat erilaisiin jousivastuksiin. Jousien liikkeisiin tuoma vastus takaa sen, että koko keho saa tehokkaan harjoituksen. Laitepilates kehittää voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja.

Pilateslaitteet sopivat myös erinomaisesti esimerkiksi leikkauksen tai vammautumisen jälkeiseen kuntoutukseen, sillä tarvittaessa jouset helpottavat liikkeiden suorittamista.

Laitepilatestunneilla on kolme eri tasoa:

  • P = perustaso: tunti on tarkoitettu laitestartin käyneille tai perehdytyksen yksityistunneilla saaneille
  • K = keskitaso: tunti on tarkoitettu lajia jo jonkin verran harrastaneille
  • P/K = perus-/keskitaso: tunnilla tehdään sekä perus- että keskitason liikkeitä ja tunti painottuu osallistujien tason mukaan.

Kuinka aloitat laitepilatesharjoittelun?

Laiteharjoittelun voit aloittaa käymällä laiteharjoitteluun perehdyttävän laitestartin. Henkilökohtaisen perehdytyksen saat varaamalla yksityistunnin. Laitestartista saat lisätietoa täältä. Mikäli olet kiinnostunut yksityistunneista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puh. (09) 565 88250 tai asiakas(at)somaticstudio.com.

Pilateslaitteemme

Somatic Studiolla on hyvin varusteltu pilateslaitesali, jonka varusteisiin kuuluvat:

  • Ped-A-Pul (1 kpl)
  • Cadillac (1 kpl)
  • Ladder Barrel (2 kpl)
  • Wunda Chair (2 kpl)
  • Reformer with Tower End (6 kpl)
  • Step Barrel (2 kpl)

Erikoisryhmät

Cadillac
Haluatko syventää pilatesharjoitteluasi laitepuolella – tervetuloa harjoittelemaan Cadillac-viikkotunnille! Käytämme tunnilla Balanced Bodyn Allegro-laitetta cadillac-asetuksilla yhdistäen torni- ja mattoharjoittelun jousivastuksilla työskentelyyn. Harjoittelu auttaa hahmottamaan omaa kehoa ja liikettä, ja jousivastusten avulla vahvistat kehoa tehokkaasti. Cadillac-harjoittelu sopii hyvin mattoharjoittelun tueksi ja on turvallinen tapa aloittaa pilates. 

Laitekuntoutus
Laitekuntoutus laitepilatestunti, joka on suunnattu kuntoutujille kaikissa kuntoutuksen vaiheissa. Tunnin rakenne räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan. Tunnille osallistuminen edellyttää pilateksen perusteiden hallintaa. Koska kyseessä on pilatesryhmätunti, tunnista ei voi hakea fysioterapiakorvausta. Maksimiosallistujamäärä on seitsemän.

Pro-laite
Pro-laite on laitepilatesohjaajille suunnattu jatkotason laitetunti, jossa pääasiallisesti treenataan reformerilla, mutta myös cadillacilla ja springboardilla. Tunnin tempo on nopeahko ja liikkeet ovat vaativia, joten tunti vaatii tekijältä todella hyvää oman kehon hallintaa, tietämystä ja tuntemusta.

Reformer ENG/FIN
Kaksikielinen reformer-tunti, ohjauskielinä suomi ja englanti.

Tervetuloa laitetunneille!