Somatic Stretching

Seuraava Somatic Stretching -koulutus alkaa 30.9.2019. 

Koulutusohjelman kuvaus

Somatic Stretching on koulutusohjelma, joka täydentää monia tunnettuja kehonhallintamenetelmiä. Se perustuu viimeisimpiin tutkimuksiin lihasten toiminnasta ja venyttelyn eri tavoista ja vaikutuksista nivelten liikkuvuuteen ja lihasten joustavuuteen sekä niiden venyvyyteen. Somatic Stretching kuuluu samaan ryhmään somaattisia menetelmiä kuin pilatesmenetelmä, Franklin-metodi, Alexander-tekniikka, Feldenkrais-menetelmä, Thomas Hannan Somatics ja monet muut Suomessa vähemmän tunnetut kehonhallintamenetelmät.

Somaattinen harjoittelu kantaa pitkät perinteet erityisesti tanssin puolella. Se on tarkka tapa harjoitella liikettä ja liikekokonaisuuksia vahvan läsnäolon, oman tuntemuksen ja hallinnan avulla. Neurologisessa kuntoutuksessa käytetty sensomotorinen harjoittelu on lähestymistavaltaan lähellä somaattista harjoittelua. Nyt tämä somaattinen harjoitustapa voidaan liittää osaksi kenen tahansa harjoittelua, kun sitä voidaan opiskella sovellettuna erilaisiin harjoitusmenetelmiin.

Koulutuksessa käsitellään hyvin tarkasti eri venytysmenetelmien erot. Pääpaino on nivelten normaalin liikkuvuuden tutkimisessa ja harjoittamisessa. Toinen painopistealue on erilaiset venytystekniikat. Erityinen huomio on dynaamisessa venyttelyssä, eksentrisessä venyttelyssä sekä staattisessa venyttelyssä sekä niiden eroissa. Lisäksi oppilaat tutustuvat lihasten agonisti-antagonisti-työhön osana liikkuvuusharjoittelua (menetelmät kuten Sven-Arne Sölvebornin ”Stretching”, PNF-pohjaiset liikkuvuusharjoitteet, IA eli Isolated Active Stretch).

Nivelten liikkuvuus ja lihasten venyvyys muodostavat yleiskäsitteen notkeus. Vaikka pilatesharjoittelu ja siihen liittyvä pre-pilatesliikkeistö parantavatkin liikkuvuutta, monet haluavat lisätä notkeutta nopeammin. Siksi koulutusohjelma tarjoaa täydennystä niille, joilla on jo hyvä kehonhallinta-alan koulutus, ja se soveltuu esimerkiksi valmiille pilatesohjaajille, joilla ei ole erillistä venytyskoulutusta vielä hankittuna.

Koko opetuksen ajan käydään läpi toiminnallista anatomiaa ja biomekaniikan lainalaisuuksia. Opettajat pyrkivät päivittämään jatkuvasti tietojaan biomekaniikan tutkimuksen ja kehityksen uusimmista suuntaviivoista. Näin liikkeiden harjoittelu ja ohjaamisen opiskelu sidotaan vankasti biomekaniikan faktoihin.

Lisäksi pyrimme käyttämään myös pedagogiikan periaatteita hyväksi liikkeisiin soveltuvalla tavalla. Kaikessa harjoittelussa keskitytään koko ajan kolmen peruskeskustan hallintaan (keskivartalon tuki, lonkka-lantio-yhteyden rakentaminen sekä hartiarenkaan stabilointi). Myös hengityksen tärkeyttä sekä pään ja katseen merkitystä liikkeiden suorittamiselle korostetaan.

Somaattinen harjoittelu herättää ja vahvistaa omaa kykyämme tuntea ja korjata itseämme – ei vain automaattisesti vaan myös tahdonalaisesti.

 

Osallistujat ja kurssin pituus

Koulutus sopii jatkokoulutuksena terveydenhoito- ja liikunta-alan ammattilaisille, sekä henkilöille joilla on jo pitkä pilateskoulutus, tai jokin muu vastaava kehonhallintakoulutus. Pitkän pilateskoulutuksen suorittaneet henkilöt ovat tervetulleita päivittämään osaamistaan ja lisäämään liikkuvuusharjoittelun osaksi osaamistaan.

Lähiopiskelupäiviä koulutuksessa on neljä. Lähiopetuksen tuntimäärä on 36 oppituntia (à 45 min).

 

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on tarjota opiskelijoille hyvä ja syvällinen käsitys liikkuvuusharjoittelun haasteista ja mahdollisuuksista osana muuta kehonhallintaharjoittelua tai muuta fyysistä liikunta- ja urheiluharjoittelua.

 

Opettajat

Koulutuksen vastaavana opettajana toimii fysioterapeutti, valmentaja ja pilateskouluttaja Jarmo Ahonen. Ahosen lisäksi kouluttajina Laura Tohmo ja Hely Järvinen.

 

Aikataulu

Somatic Stretching 13

Koulutus sisältää 4 lähiopetuspäivää. Koulutuspäivien kesto on klo 8.00-16.00.

30.9.-1.10. (pv 1-2)
7.-8.11. (pv 3-4)

 

Hinta

1 000 € (sis. alv)

Peruutusehdot

Somatic Stretching -koulutukseen osallistuminen on peruttava viimeistään 14 pv ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutat osallistumisesi peruutusehdon täytyttyä, veloitamme 150 € koulutusjärjestelymaksun. Mikäli koulutuksen aloitettuasi joudut keskeyttämään koulutuksen, jo maksettuja koulutusmaksuja ei palauteta.

Huomioithan, että tieto peruutuksesta täytyy lähettää sähköisesti osoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

 

Lisätietoja

Lisätietoja saat  Kaisa Saariselta puhelimitse 040 5544399  tai sähköpostitse kaisa.saarinen@somaticstudio.com.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen täyttämällä lomake täällä>>

Kun olemme käsitelleet ilmoittautumisesi, lähetämme sinulle ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostitse.

Facebook
Twitter
Instagram
In english