Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

SPS-tunnille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta spiraalistabilaatiomenetelmästä tai pilateksen perustason hallintaa. Spiraalistabilaatiotunnille osallistut 60 min mattotuntikortilla. Tunnit tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

 

Pilates + Spiraalistabilaatio -yhdistelmätunti  UUTTA! 

Pilates + Spiraalistabilaatio -yhdistelmätunnilla treenataan molempia lajeja, niin että nämä kehonhallintatekniikat tukevat toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tunnilla käytetään sekä pilatespienvälineitä että SPS-nauhoja. Tunnille voi osallistua, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta SPS-menetelmästä.

Pilates + Spiraalistabilaatio -tunnille osallistut 60 min mattotuntikortilla. Tunnit perjantaisin klo 12.45-13.45, tunnit ohjaa Rita Härkin.

 

Spiraalistabilaatio Flow UUTTA! 

 Spiraalistabilaatio Flow –tunti kehittää kokonaisvaltaisesti kehon toiminnallisuutta, liikkuvuutta, tasapainoa ja kehonhallintaa. Harjoittelu on virtaavaa, mutta tavallisen Spiraalistabilaation tavoin pehmeää ja selkäystävällistä. Tunnin aluksi haetaan rauhallisesti yhteys spiraaliketjujen lihaksiin, lämmitetään, ojennetaan ja avataan kehoa. Tämän jälkeen harjoituksia tehdään dynaamisesti haastaen kehoa eri tavoin. Tunnilla on mahdollista hyödyntää vahvempaa SPS-vastuskuminauhan vastusta, joka voimistaa mm. keskivartalon lihaksia ja haastaa hallintaa. Tunnilla myös vahvistetaan jalkojen lihaksia monipuolisesti. Lopuksi tunnilla rentoutetaan ja venytetään kehoa.

Flow-tunnille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta Spiraalistabilaatio-menetelmästä. Vastuksen vahvuus ja liikkeiden vaativuus voidaan mukauttaa kaikille osallistujille sopivaksi.

Spiraalistabilaatio Flow -tunnille osallistut 60 min mattotuntikortilla. Tunti keskiviikkoisin klo 10:00-11:00, ohjaajana Terhi Pursiainen.

Facebook
Twitter
Instagram
In english