Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

SPS-tunnille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta spiraalistabilaatiomenetelmästä tai pilateksen perustason hallintaa. Spiraalistabilaatiotunnille osallistut 60 min mattotuntikortilla. Tunnit tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

 

Pilates + Spiraalistabilaatio -yhdistelmätunti  UUTTA! 

Pilates + Spiraalistabilaatio -yhdistelmätunnilla treenataan molempia lajeja, niin että nämä kehonhallintatekniikat tukevat toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tunnilla käytetään sekä pilatespienvälineitä että SPS-nauhoja. Tunnille voi osallistua, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta SPS-menetelmästä.

Pilates + Spiraalistabilaatio -tunnille osallistut 60 min mattotuntikortilla. Tunnit perjantaisin klo 12.45-13.45, tunnit ohjaa Rita Härkin.

 

Sportti-Spiraalistabilaatio UUTTA! 

Tunti tuo lisähaastetta tuttuun Spiraalistabilaatio-harjoitteluun. Tunnilla aktivoidaan ja vahvistetaan spiraaliketjujen lihaksi, rentoutetaan ja venytetään yliaktiivisten ja kireiden pitkittäisten lihasketjujen lihaksia sekä parannetaan näin kehon toiminnallista tasapainoa. Tunti on normaalia Spiraalistabilaatio-tuntia nopeatempoisempi ja liikunnallisempi.

Alkutunnista haetaan rauhallisesti yhteys spiraaliketjujen lihaksiin sekä ojennetaan ja avataan kehoa. Tämän jälkeen harjoituksia tehdään dynaamisesti hyödyntäen vastuskuminauhan vahvempaa vastusta, joka voimistaa keskivartalon lihaksia ja haastaa hallintaa. Lisäksi tunnilla vahvistetaan jalkojen lihaksia monipuolisesti. Lopuksi tunnilla rentoutetaan ja venytetään kehoa. Tavoite on lisätä kokonaisvaltaisesti kehon voimaa sekä kehittää kehon toiminnallisuutta, koordinaatiota, tasapainoa sekä liikkuvuutta.

Sportti-Spiraalistabilaatio-tunnille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta Spiraalistabilaatio-menetelmästä. Vastuksen vahvuus ja sportisten liikkeiden vaativuus voidaan mukauttaa kaikille osallistujille sopivaksi.

Sportti-Spiraalistabilaatio-tunnille osallistut 60 min mattotuntikortilla. Tunti maanantaisin klo 11.00-12.00, ohjaajana Terhi Pursiainen.

Facebook
Twitter
Instagram
In english