Somatic Studio

Pilates Symposium 6.-7.8.2022!

Tervetuloa vuoden 2022 Pilates Symposiumiin!

Somatic Studio järjestää perinteisen pilatesohjaajille suunnatun Pilates Symposiumin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna! Tapahtuma sisältää tarjoilut ja kahvit molempina päivinä.
Mahdollista ostaa myös Casallin ja Dehan vaatteitas sekä pilates-sukkia tarjoushintaan.
Koulutukseen on mahdollista osallistua myös Onlinessa.

Aika ja paikka

  • Lauantai 6.8.2022 klo 8.30–16.00
    Sunnuntai 7.8.2022 klo 8.30–16.00
  • Hinta: 489 €
  • ONLINE koulutuksen hinta: 259€ 
    Saat linkin tapahtumaan päivää ennen ja se on viikon ajan katsottavissa.
  • Paikka: Somatic Studio Kasarmikatu 36 Helsinki / tai ONLINE

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja lähetämme laskun ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä. Peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan. Koulutukseen on mahdollista osallistua myös Onlinessa, tallenne on vapaasti kaikkien osallistujien katsottavissa kahden viikon ajan.

 

Aikataulu:

6.8. Lauantai:

KLO: 8.30–9.00

Tervetuloa symposiumiin + AAMUKAHVI

klo 9.00–12.00

Alaraaja selkärangan kannatuksen perustana

Kouluttaja: Jarmo Ahonen

kLO 12.00-12.45

LOUNASTAUKO

kLO 12.45–13.30

Ismo Leikolan videotervehdys - Asiakkaan näkökulma pilatekseen; innostus, muutos kehossa, hyvinvointi + keskustelua aiheesta

kLO 13.30–16.00

Pilatesta juoksijoille

Kouluttaja: Pia Nirkko

 

• Pilates-harjoittelun tärkeys juoksuasennon ylläpitämisessä liikkuvuuden ja voiman avulla
• Lantio ja keskivartalo liikkeen keskuksena
• Kehon kyky ylläpitää ryhti juoksun aikana

7.6. Sunnuntai:

kLO 8.30–9.00

AAMUKAHVIT

kLO 9.00–10.30

Standing Pilates - tasapainoisen seisoma-asennon rakentaminen ja pilates - harjoittelu seisten

Kouluttaja: Tommi Hyytinen

kLO 10.40–12.15

Pilates & Fun- näkökulmia ohjaukseen, liikkeeseen

Kouluttaja: Hanna Kanerva & special guest muusikko/taiteilija Iiro Rantala

kLO 12.15-13.00

LOUNASTAUKO

kLO 13.00–16.00

Pilatesta matolla modernisti muunnellen – liikkeen dynaaminen kontrolli ja myofaskiat

Kouluttaja: Sampo Idstam

Tässä toiminnallisessa osuudessa tutustumme uusiin tapoihin lähestyä pilatesmenetelmää ja muuntelemme harjoituksia myofaskian toiminnan huomioiden. Terve keho tuottaa liikettä rennosti ja vaivattomasti, kun voimansiirto kulkee hallitusti kehon kineettisen ketjun läpi ja myofaskiaverkostoon varastoitunut elastinen energia vapautetaan osana liikettä. Harjoittelemme aluksi luoden tuntumaa kehoon, stabiliteettiin ja hengitykseen, jonka jälkeen lisäämme liikkeisiin joustoa, kimmoisuutta ja kasvatamme liikeratoja. Teemme liikettä kaikissa alkuasennoissa ja siirrämme painoa rullaten, keinuen, aaltoillen ja kurotellen kehon biotensegriteettiä kunnioittaen. Osuudesta saat mukaan valmiin tuntisuunnitelman omaan asiakastyöhösi.

Kouluttajat

Jarmo Ahonen

– fysioterapeutti, kouluttaja ja valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja, tietokirjailija

Jarmo Ahonen on tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen. Jarmo Ahonen on toiminut Suomessa Pilates-kouluttajana vuodesta 1999 palattuaan Yhdysvalloista suorittamiensa Pilates-tutkintojen jälkeen. Hän on opettanut sen jälkeen Suomessa Pilates-metodia niin tanssin, urheilun kuin fysioterapiankin ammattilaisille. Hänen kehittämänsä Somatic Fysio on fysioterapian jatkokoulutus, joka on kerännyt suosiota jo kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän on Somatic Center Finland Oy:n pääopettaja.

TOMMI HYYTINEN

Somatic Pilates -ohjaaja, Pilates-laiteohjaaja, Sport Somatics -ohjaaja, Somatic Personal Trainer ja Musiikin Tohtori.

Tommi on ohjannut Pilates-menetelmää vuodesta 2006 alkaen. Hän ohjaa sekä matto- että laitepilatesta Somatic Studiolla. Päätyökseen Tommi soittaa käyrätorvea Radion sinfoniaorkesterissa ja opettaa käyrätorvensoittoa ja Pilates-menetelmää Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on erikoistunut muusikoiden kehon käytön ohjaamiseen ja on kehittänyt muusikoille suunnatun Soiva keho -menetelmän. Tommi valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009.

Pia Nirkko

– Fysioterapeutti, Somatic Pilates- ohjaaja, Spiraalistabilaatio- ohjaaja

Pia on toiminut fysioterapeuttina Art Fysio Oy:ssä vuodesta 2010 alkaen. Hän toimii myös Suomen purjehdusmaajoukkueen fysioterapeuttina nyt 10:ttä vuotta ja on ollut joukkueen mukana kaksissa Olympialaisissa. Pian oma urheilutausta pituushyppääjänä on luonut vahvan pohjan liikkeen analysoinnille ja kehon tuntemukselle. Hän toimii aktiivisesti myös yleisurheilun parissa osana SM-urheilijoiden valmennusta. Liikkeen tutkiminen ja tunteminen ovat Pialle tärkeitä välineitä, joita hän hyödyntää fysioterapiatyössään.

Sampo Idstam

– Somatic Somatic Pilates -kouluttaja ja -ohjaaja

”Liike on lääkettä, kun sen tekee hyvin ja rennosti. Kohtele kehoasi kuin ystävääsi; haasta hänet kehittymään kestävästi. Liikkeen tulee tuottaa mielihyvää ja parantaa elämänlaatua.”
Sampo on opettanut kestävän liikkumisen taitoa monenlaisille asiakkailleen vuodesta 1992 alkaen. Hän tutustui alunperin pilatesmenetelmään musiikin ja tanssin kautta ja on syventänyt osaamistaan useiden kouluttajien kanssa Suomessa ja ulkomailla.
Sampo perusti PilatesHelsinki-studion 2005, aloitti Laitepilates-ohjauksen 2007 ja on ohjannut pilatesta päätyönään siitä asti. Hän on perinteisen harjoittelun ohessa kehittänyt Vertikaalipilates-lähestymistapaa, jossa harjoituksia tehdään selkäranka pystyasennossa ja jossa päätavoite on tasapainoinen sekä hyväryhtinen kävely.

Ilmoittaudu mukaan!