Somatic Studio

Tesolin Saija

Somatic Pilates -ohjaaja
laitepilatesohjaaja
Tanssitaiteen maisteri
joogaohjaaja (RYT 200)
Spiraalistabilaatio (SPS)-ohjaaja

Olen liikkunut lapsesta asti paljon ja olen kokeillut erilaisia liikuntalajeja uinnista lumilautailuun. Tanssin harrastamisen löysin 11-vuotiaana. Kehollinen oppiminen, liikkeen ilmaisullisuus ja tanssin kokonaisvaltaisuus veivät minut heti mukanaan. Hieman vanhempana tanssin harrastuksen ohessa sain ensikosketukseni myös pilatekseen. Myöhemmin kummastakin lajista tuli ammattini.

Tanssinopettajaopinnoissa ymmärrykseni liikkeestä, ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, kehosta toimivana kokonaisuutena lisääntyi. Ensimmäisten tanssiopintojen jälkeen hakeuduin opiskelemaan Somatic Pilates -ohjaajaksi fysioterapeutti Jarmo Ahosen ohjauksessa vuonna 2009-2010. Myös tanssiopintoni syventyivät tanssinopettajan maisterikoulutuksessa Teatterikorkeakoulussa vuosina 2011-2016. Jatkoin perehtymistäni pilatekseen, joogaan ja somaattisiin menetelmiin lukuisissa eri koulutuksissa maisteriopintojeni aikana sekä niiden jälkeen.

Opetukseni ja ohjaukseni perustuvat pitkäaikaisiin opintoihini, joiden parissa olen selkiyttänyt ihmis- ja oppimiskäsitystäni, opetustapahtumaa ja sitä määrittäviä asioita. Mitä opetan? Miksi opetan? Miten opetan?
Pyrin luomaan tunneilleni hyväksyvän, keskittyneen ja turvallisen ilmapiirin, jossa on mahdollista saavuttaa syvä yhteys omaan kehoon. Tunneilla huomio suunnataan liikkeen ja oman kehon aistimiseen. Liikkeet tehdään hallitusti ja tarkasti, mutta pehmeän virtaavasti. Myös improvisaatiolle ja leikkisyydelle on tilaa.

Haluan välittää eteenpäin sitä iloa, voimaantumisen tunnetta sekä myötätuntoista suhtautumista omaa itseä kohtaan, joita koen itse saaneeni kehotyöskentelyn avulla!

Kielitaito: suomi, englanti

 

Hyväntuulinen, innostava, oivalluttava ja ilmeisen asiantunteva pilatesstartti. Käyn toistekin.
Mikko SSomatic Studion asiakas
Ihana, täydellinen ohjaajakoulutus. Maamme osaavimmat asiantuntijat.
Tarja TSomatic Studion koulutusasiakas
Miellyttävät puitteet ja todella ammattitaitoinen ohjaus.
Jaana NSomatic Studion asiakas