Somatic Studio

Somatic Studio on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Suomen johtava pilatekseen ja somaattiseen harjoitteluun erikoistunut liikuntastudio. Olemme tarjonneet asiantuntevia ja monipuolisia liikunta-, hyvinvointi- ja koulutuspalveluita jo vuodesta 2008. Pyrimme olemaan edelläkävijä alallamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhteistyössä alan huippuosaajien kanssa viimeisimpään tutkimustietoon perustuen.

Toimintafilosofiamme on yhdistää vanha viisaus ja kokemus nykyaikaiseen tietoon ja luoda niistä laadukas kokonaisuus, joka palvelee asiakkaitamme yksilöllisesti heidän hyvinvointinsa edistämiseksi. Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille avainasia.

Tarjoamme asiakkaillemme somaattisia harjoitusmenetelmiä, kursseja, koulutusta, valmennusta sekä kuntoutusta. Somaattisella harjoittelulla tarkoitetaan mielen vahvaa läsnäoloa vaativaa kehollista harjoittelua. Harjoittelu etenee prosessina, jossa vähitellen luovutaan vanhoista, usein virheellisistä liikemalleista. Tuloksellinen harjoittelu ja kehitys vaativat tarkkaa ohjausta sekä opetusta taitavan ohjaajan johdolla.

Palvelemme niin kuluttaja-asiakkaita kuin liikunta-alan ammattilaisia. Pilates sopii kaikille ja Somatic Studiolla treenaa niin kuntoliikkujat kuin huippu-urheilijat balettitanssijoista jääkiekkoilijoihin. 20 pitkälle koulutettua ammattitaitoista ohjaajaamme sekä yli 50 viikkotuntia tarjoavat jokaiseen tasoon ja makuun sopivan harjoitusvaihtoehdon.

Somatic Studion koulutustarjonta kattaa monipuolisen ja laadukkaan ammatillisen lisä- ja peruskoulutuksen. Koulutamme vuosittain useita kymmeniä uusia pilatesohjaajia sekä tarjoamme inspiroivan lisäkoulutusvalikoiman liikunta-alan ammattilaisille. Vuoden mittainen laaja ohjaajakoulutuksemme on Suomen Pilatesyhdistyksen hyväksymä.  Kouluttajamme ovat terveydenhuollon, kehonhallinnan sekä liikunta- ja valmennusalan kokeneita asiantuntijoita.

 

Pilatesharjoittelu Suomessa

Pilatesharjoittelu on ollut Suomessa suosittu liikuntamuoto pian kahden vuosikymmenen ajan. Jarmo Ahonen opiskeli 1990-luvun lopulla Jennifer Staceyn ja Madeline Blackin johdolla kaksi pilatestutkintoa San Franciscossa. Hän palasi Suomeen Yhdysvalloissa viettämiensä vuosien jälkeen tammikuussa 2000 ja aloitti silloin pitkän pilates-ohjaajakoulutuksen ja on opettanut tähän päivään mennessä yli neljäkymmentä noin vuoden kestävää kurssia, joissa on yhteensä ollut noin 500 oppilasta. Viime vuodet ovat kasvattaneet Somatic Studiossa pätevien opettajien määrää niin, että koulutus on hyvin laaja-alainen ja monimuotoinen.

Nykyisin pilates on löytänyt uskollisen kannattajakunnan kaikenlaisten ihmisten keskuudessa. Sitä harrastavat monet tavalliset, työssä käyvät kansalaiset, monet eri lajien huippu-urheilijat, ammattitanssijat, ammattimuusikot, lukemattomat eläkeläiset ja sitä käytetään työkaluna fysioterapeuttisessa kuntoutuksessa.

Itse pilatesmetodi on vanha ja sen kehitti omien tutkimustensa ja kokemustensa pohjalta Hubertus Joseph Pilates, vaikka hän itse käyttikin nimiä toisinpäin eli Joseph H. Pilates. Hän kehitti menetelmän, tai kuten hän itse sanoi, metodin, pääasiassa Yhdysvalloissa vuodesta 1926 aina kuolemaansa asti 1967. Toki hän oli aloittanut metodin kehittämisen varhaisemmin asuessaan synnyinmaassaan Saksassa ja viettäessään aikaa Englannissa vuosisadan alkupuoliskolla. Harva liikunta-alan tutkija tai kehittäjä on jättänyt jälkeensä niin suuren perinnön kuin Pilates teki.

Mutta mikä on se “legacy” – perintö, jonka Joseph Pilates jätti jälkeensä? Miten hänen perintöään tulisi vaalia? Pilates oli aikansa innovaattori, Start Up -yrittäjä. Hän ei nähnyt niinkään rajoja kuin mahdollisuuksia. Koko ammatillisen uransa hän etsi uusia innovaatioita, pyrki kehittämään omaa metodiaan, jota hän itse kutsui pääsääntöisesti nimellä ”Method of Contrology”. Hänen runsaat liikuntavälineiden keksintönsä avaavat kuvaa miehestä, joka ei tyytynyt siihen, mikä on nyt. Hän halusi tietää, mitä on huomenna ja ensi vuonna. Hän itse sanoi olevansa 50 vuotta edellä aikaansa. Nyt tuo viisikymmentä vuotta on kulunut hänen kuolemastaan vuonna 1967. Vuonna 2017 oli siis aika arvioida, millä tavalla hän oli edellä aikaansa – ja onko liikuntakulttuuri saanut kiinni nuo 50 vuotta.

Me haluamme Somatic Studiossa jatkaa Pilateksen kartoittamalla tiellä ja löytää uusia innovaatioita, kehittää alaa eteenpäin – ja silti pitää kiinni siitä rikkaasta perinnöstä, jonka Joe Pilates jätti jälkeensä.

Respecting the past – working for the future!