Somatic Studio

Helsingissä 12.3.2022

Kiitämme kaikkia osallistujia, nähdään syksyllä vuoden 2022 Pilates Symposiumin merkeissä!

Tänä vuonna MiniSymposiumissa pääset oppimaan Jari-Pekka Keurulaisen kanssa Selkäkivuista, Hely Järvisen kanssa Spiraalistabilaatio-metodista ja Maija Paulamäen kanssa Pilateksen periaatteista ja niiden soveltamisesta ohjauksessa. Lisäksi Jarmo Ahonen & tennistähti Jarkko Nieminen luennoivat aiheesta ”Miten ja miksi pilates-tyyppinen harjoittelu soveltuu urheilun ja urheilijoiden käyttöön.

Aika: La 12.3.2022 9.00-16.30
Hinta: 189€

Aikataulu:

8.30 -

Aamukahvit ja tervetuloa

9.00–10.30

Jari-Pekka ” Gene ” Keurulainen Pilates ja selkäkivut, pilates-ohjaajan oma selkä

10.30–10.45

Kahvitauko

10.45–12.15

Hely Järvinen Spiraalistabilaatio-metodin hyödyntäminen Pilates-liikkeiden ohjauksessa

Tutkitaan lääkäri Richard Smisekin Spiraalistabilaatio metodin periaatteiden käyttöä Pilates-ohjauksessa. Käydään lyhyesti läpi metodin anatomisia pääperiaatteita ja kokeillaan sitten niiden soveltamista käytännössä tutuissa Pilates harjoituksissa ja niiden variaatioissa.  Pilates ohjaajakouluttaja Hely Järvinen on opiskellut lääkäri Smisekin ohjauksessa viimeiset seitsemän vuotta ja käyttää metodia vahvasti oman Pilates ohjauksensa pohjana. Menetelmien yhdistäminen on tehnyt harjoittelusta mielekästä ja kokonaisvaltaista myös asiakkaille. Tutut liikkeet saavat entistä syvemmän merkityksen lihasketjujen kautta.

Valtaosa pilates-ohjaajista ovat fyysisesti hyväkuntokuntoisia, terveitä elämäntapoja suosivia, liikunnan harrastajia, että nykyisiä ja entisiä kilpaurheilijoita, tanssijoita, terveysalan koulutuksen omaavia henkilöitä. Osa ohjaajista on kuitenkin kärsinyt tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista jo ennen ohjaajaksi ryhtymistään, ja osa saanut pilates-harjoittelusta ratkaisevaa helpotusta näihin ongelmiin. Myös asiakkailla selkäkivut ovat todella yleisiä.  Miksi selkä kipeytyy myös kehonhuollon ja liikunta-alan ammattilaisilla? Mitä tulisi ottaa erityisesti huomioon pilates-ohjauksessa selän terveyden näkökulmasta? Oletko kärsinyt pilates-ohjaajana selkäkivuista, jotka ovat häirinneet tai estäneet ohjaamisen? Mitä ohjatessa kannattaa ottaa huomioon, kun asiakkaana on selän kiputiloista kärsiviä?  Miten huolehtia omasta jaksamisesta?

12.15–13.00

LOUNAS

13.00–14.30

Maija Paulamäki; Pilateksen periaatteet ja niiden soveltaminen ohjauksessa matto/ laite

  1. Hallinta, 2. Keskittyminen, 3. Keskustan käyttö – Pilates Power House, 4. Hengitys, 5. Tarkkuus, 6. Virtaus Nämä kuusi teemaa pysyvät vakioina Pilates-metodin moninaisuudesta ja laajuudesta huolimatta. Teemat ovat periaatteita, jotka ohjaavat niin ohjaajaa, kuin asiakasta Pilates-metodin elinikäisessä oppimisprosessissa. Kun uusia tutkimuksia syntyy, terminologiakin väistämättä uudistuu. Myös tapa, jolla määrittelemme työmme tiettyjä elementtejä ja ohjaamme liikettä, saattaa muuttua. Kuusi pääperiaatetta ja niiden sisältämä filosofia eivät muutu – ne ovat itse metodin syvin olemus. Miten periaatteet todentuvat mattotuntia vs. laitetuntia ohjatessa? Pääsevätkö periaatteet unohtumaan? Harjoituksia ja esimerkkejä aiheesta.

14.30–14.45

Kahvitauko

14.45–16.30

Jarmo Ahonen & tennistähti Jarkko Nieminen; Miten ja miksi pilates-tyyppinen harjoittelu soveltuu urheilun ja urheilijoiden käyttöön?

Kansainvälisesti Pilates-harjoittelu on ollut jo vuosikymmeniä monen eri lajin huippu-urheilijan harjoittelun tukena. Viimeiset vuodet ovat lisänneet myös suomalaisten urheilijoiden aktivoitumista Pilates-harjoitteluun. Jarmo Ahonen on käyttänyt eri lajeihin sovellettuja Pilates-harjoitteita monen urheilijan ja huippu-urheilijan harjoittelun ja kuntoutumisen tukena, Jarkko Niemisen kanssa yhdessä koostaman luennon ja demon avulla saat uusia ideoita urheilijoiden kanssa työskentelyyn. 

Ilmoittaudu mukaan: