Somatic Studio

Sanna Häkkilä

Somatic Pilates -ohjaaja
STOTT PILATES® Trained Instructor in Intensive Mat, Intensive Reformer, Intensive Cadillac, Fascial Fitness, Injuries and Special Populations
Spiral Stabilization (SPS) Teacher
Modern Nordic Walking Trainer
Filosofian maisteri

Jokainen keho ja mieli on erilainen, ja juuri se tekee mielestäni kehonhallinnan ohjaajan työstä mielenkiintoista ja palkitsevaa. Sama kaava ei sovi kaikille. Tämä vaatii kykyä katsoa jokaista tunnille tulijaa avoimin mielin.

Kävin ensimmäisen ohjaajakoulutukseni ollessani äitiyslomalla vuonna 2011. Raskaus ja synnytys pakottivat kohtaamaan oman kehoni haavoittuvuuden. Jouduin ensimmäisen kerran elämässäni kokemaan, miltä tuntuu olla heikko. Pilates antoi työkaluja vahvistaa kehoani. Harjoittelun ansiosta sain tuntea olevani jälleen oma itseni.

Mitä enemmän opin ihmiskehon toiminnasta, sitä suuremmaksi tiedonnälkäni kasvaa. Siksi matkustan usein ulkomaille asti oppimaan uutta. Kaikkein tärkein tapahtuu kuitenkin siinä hetkessä, kun kohtaan asiakkaan ja teoria pitää osata soveltaa käytäntöön. Näkökulmani harjoitteluun on hyvin toiminnallinen: miten saada keho liikkeelle niin, että se kuormittumisen sijaan huoltaa itseään arjessa, esimerkiksi kävellessä.

Circuit-tuntien ohjaajaksi päädyin onnekkaiden sattumien ansiosta. Löysin ympärilleni taitavia kollegoita, joiden tarkkaa työskentelyä sain seurata. Samalla sain mahdollisuuden kokeilla omia taitojani ohjaajana.

Tšekkiläisen lääkärin kehittämä Spiraalistabilaatio-menetelmä ja sen lihasketjuajattelu on avannut minulle kehon toimintaan aivan uuden ulottuvuuden. Tuntuu kuin olisin saanut kartan, jonka avulla suunnistaa ja ratkaista asiakkaiden pulmia. Alaselkäkivun syiden jäljille pääseekin tarkkailemalla lavan tai jalkaterän toimintaa. Nautin suunnattomasti tällaisesta salapoliisin työstä. Samankaltaista ongelmanratkaisua tarvitaan myös toisessa ammatissani toimittajana.

Keho tarvitsee lukuisia toistoja, jotta se kykenee omaksumaan uusia toimintatapoja. Haastavinta ohjaajan työssä onkin saada asiakkaat käymään tunneilla säännöllisesti. Monet ovat niin kiireisiä ja kovilla muussa elämässä. Pelkkä tietämys liikkeen lainalaisuuksista ei riitä, vaan myös tapoja motivoida ja kannustaa on kehitettävä jatkuvasti. Siksi tunnen onnistumisen iloa jokaisesta saliin astelevasta asiakkaasta.

Ohjaajana koen olevani tarkka, analyyttinen ja huumorintajuinen. Perimmäinen tavoitteeni on saada asiakkaat vapautumaan kireyksistä ja kivuista sekä tarjota heille onnistumisen kokemuksia ja oivalluksia omasta kehostaan.

 

Hyväntuulinen, innostava, oivalluttava ja ilmeisen asiantunteva pilatesstartti. Käyn toistekin.
Mikko SSomatic Studion asiakas
Ihana, täydellinen ohjaajakoulutus. Maamme osaavimmat asiantuntijat.
Tarja TSomatic Studion koulutusasiakas
Miellyttävät puitteet ja todella ammattitaitoinen ohjaus.
Jaana NSomatic Studion asiakas