asiakas@somaticstudio.com
(09) 565 88250
ma-pe 7.45-18.30, la 9.30-13.30
asiakas@somaticstudio.com
(09) 565 88250
ma-pe 7.45-18.30, la 9.30-13.30

Somatic Fysio

Manuaaliseen myofasciahoitoihin suunnattu täydennyskoulutus fysioterapeuteille ja hierojille

”Työkalukurssi käytännön toimijoille”

 

”Somatic Fysio -koulutus oli kattava kokonaisuus, jossa teoria sekä käytäntö tukivat toisiaan ja nivoutuivat loogisesti yhteen. Olen valmistumassa fysioterapeutiksi ja tämän koulutuksen myötä olen saanut hyvät valmiudet siirtyä työelämään. Kouluttajana toiminut Jarmo Ahonen omaa ainutlaatuisen kyvyn antaa asioille uuden näkökulman, ja se miten hän jakaa vuosikymmenien kokemusta tekee koulutuksesta vielä ainutlaatuisemman.”

Nora Mårtensson
fysioterapapeutti, Somatic Pilates -ohjaaja, Auktorisoitu Personal Trainer (APT)

 

Tavoite ja tarkoitus

Somatic Center Finlandin järjestämä koulutus on suunnattu lähinnä fysioterapeuteille ja hierojille, mutta se sopii hyvin myös osteopaateille, kiropraktikoille, naprapaateille sekä kuntohoitajille. Koulutus on laadukas ja kattava jatkokoulutus tuki- ja liikuntaelinjärjestelmän toiminnasta sekä siihen liittyvästä tutkimisesta ja hoidoista.

Somatic Fysio on uudenmallinen koulutus, joka auttaa ymmärtämään tuki- ja liikuntaelinongelmien moninaisuuden. Koulutuksen tavoitteena on myös avartaa opiskelijan ajattelua, jotta opiskelija oppii näkemään kuntoutustapahtuman laajuuden ja erilaisten tekijöiden suhteen toisiinsa (globaali lähestyminen).

Koulutus antaa hyvät valmiudet manuaaliseen lihastutkimiseen ja hoitoon. Koulutus täydentää nivelmobilisaatio- ja manipulaatiokoulutuksia. Painopisteenä on oppia ymmärtämään lihasten ketjuuntuminen ja miten oireet ovat laaja-alaisia eivätkä aina paikallisia. Tavoitteena on myös oppia ymmärtämään, miten biomekaniikka liittyy oireiden syntymiseen ja miten voidaan suorittaa korjaavia toimenpiteitä sekä hoidolla että harjoittelulla.

Miksi ”Somatic Fysio”?

Somatic training on tunnettu termi tanssiharjoittelun puolella. Sen perinteet kantavat jopa sadan vuoden taakse. Somaattisen harjoittelun ja siihen liittyvän manuaalisen hoitamisen lähtökohta on asiakkaan näkeminen hoitoprosessin aktiivisena osapuolena, ei niinkään hoidon kohteena. Tämä koskee niin harjoittelua kuin manuaalista lihas- ja faskiahoitoa. Asiakas saatetaan ikään kuin harjoitus- tai hoitoprosessin keskiöön, ytimeen, jotta hän voi itse olla aktiivinen osapuoli ja oppia parantamaan itse itseään kuntoutumisen kautta..

Koulutuksen suorittaneet opiskelijat saavat Somatic Fysio -todistuksen.

Kesto, rakenne ja aikataulu

Somatic Fysio 11

Moduuli 1:
Kaularanka, hartiarengas & käsivarsi – hoito ja harjoittaminen
Aika: 3.5.–4.5.2018 ja ti–ke 26.–27.6.

Moduuli 2:
Selkäranka & lantio – hoito ja harjoittaminen
Aika: 18.6.–19.6.2018 ja 27.8.–28.8.2018

Moduuli 3:
Lonkka & alaraaja – hoito ja harjoittaminen
Aika: 3.–4.12.2018 ja 17.–18.1.2019

Koulutuspäivien kesto on klo 8.00–16.00.

Opettaja

Jarmo Ahonen, fysioterapeutti, tietokirjailija, kouluttaja

Koulutuspaikka

Somatic Studio, Kasarmikatu 36, 00130 Helsinki

Hinta

  • yksi moduuli 1050 €
  • kaikki kolme moduulia 2800 €

Osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan 12–16 opiskelijaa.

Peruutusehdot

Somatic Fysio -koulutukseen osallistuminen on peruttava viimeistään 14 pv ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutat osallistumisesi peruutusehdon täytyttyä, veloitamme 150 € koulutusjärjestelymaksun. Mikäli koulutuksen aloitettuasi joudut keskeyttämään koulutuksen, jo maksettuja koulutusmaksuja ei palauteta.

Huomioithan, että tieto peruutuksesta täytyy lähettää sähköisesti osoitteeseen koulutus(at)somaticstudio.com.

Lisätietoja

Lisätietoja saat koulutusvastaava Tuula Schoultzilta joko sähköpostitse koulutus@somaticstudio.com tai puhelimitse 040 5511 582 (parhaiten tavoitettavissa puhelinaikana keskiviikkoisin klo 13.00–15.00).

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Somatic Fysio -koulutukseen täyttämällä ilmoittautumislomake  TÄÄLLÄ >>

Kun olemme käsitelleet ilmoittautumisesi, lähetämme sinulle ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostitse.

Facebook
Twitter
Instagram
In english