asiakas@somaticstudio.com
(09) 565 88250
ma-pe 7.45-18.30, la 9.30-13.30
asiakas@somaticstudio.com
(09) 565 88250
ma-pe 7.45-18.30, la 9.30-13.30

Pilates

Pilates on vuosikymmenien saatossa kehitetty huippuunsa hiottu kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksiasi ja keskivartaloasi tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiäsi sekä pitää selkäsi terveenä. Menetelmän avulla voit harjoittaa itsellesi tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden. Menetelmän positiiviset vaikutukset ovat havaittavissa melko lyhyessä ajassa riippuen harjoittelun intensiivisyydestä ja harjoituskertojen määrästä.

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, niin liikuntaharrastuksen aloittaville kuin ammattiurheilijoille. Se sopii myös loukkaantumisten jälkeen lihasten vahvistamiseen sekä henkilöille, jotka haluavat eroon selkä- ja hartiakivuista.

Pilatestunneilla on kolme eri tasoa:

  • Pilates (p) = perustaso: aloittelijoille, pilatesstartin käyneille ja lajiperehdytyksen yksityistunnilla tai pilates alkeet -tunnilla saaneille
  • Pilates (k) = keskitaso: jo jonkin verran lajia harrastaneille
  • Pilates (j) = jatkotaso: menetelmää pidempään harrastaneille, edistyneempien harjoitustunti

 

Aloita Pilates

  1. Pilatesharjoitteluun perehdyttävässä pilatesstartissa.
    Lisää tietoa pilatesstartista löydät täältä.
  2. Yksityistunnilla
    Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (09) 565 88250 tai sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com. Etsimme toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti sinulle sopivan ajankohdan ja ohjaajan.

 

Erikoistunnit

Genen kehonhallinta

Jari-Pekka ”Gene” Keurulaisen ohjaama tunti, joka on avoin kaikille pilatesharrastajille. Tunnilla sovelletaan kehonhallintamenetelmiä ja liikeyhdistelmiä eri aihepiireittäin. Tunnin sisällössä huomioidaan ryhmäläisten toiveita ja tarpeita.

 

Klassinen repertuaari

Jatkotason tunti, jossa harjoitellaan pilateksen 34 liikkeestä koostuvaa ns. klassista matto-ohjelmaa sekä liikkeisiin valmistavia liikevariaatioita. Tunti edellyttää pilateksen perusteiden hallintaa ja koska osa liikkeistä on hyvinkin vaativia, tunti ei sovellu esimerkiksi selkä- tai niskaongelmaiselle.

 

Kuntoutuspilates

Kuntoutuspilates on fysioterapeutin ohjaama tunti, joka sopii esim. kuntoutusjakson jälkeen, sen tueksi tai sen aikana. Tunnilla keskitytään ensisijaisesti selän ja keskivartalon liikkeisiin, mutta osanottajien tarpeiden mukaan tuntiin sisältyy myös hartiaseudun ja alaraajojen liikkeitä. Tunnilla käytetään pilatespienvälineitä sekä SPS-vastuskuminauhoja. Kaikki tunnilla käytettävät välineet löytyvät Studiolta.

Huom. Koska kyseessä on ryhmätunti, tunnille osallistuminen ei korvaa yksilöllistä fysioterapiaa.

 

Lämpöpilates

Lämpöpilatestunti pidetään infrapunalampuilla lämmitetyssä salissa. Infrapunavalo kuljettaa lämpöä kehoon, lämmön vaikutuksesta verenkierto voimistuu ja aineenvaihdunta vilkastuu. Infrapunalamppujen lämpövaikutuksen vuoksi niitä käytetään myös lihasjännitysten lievitykseen.

 

Pilates selkäryhmä

Tunti on suunnattu kaikille selkäkivuista kärsiville ja selän kuntoutukseen. Tunti on hitaasti etenevä ja liikkeet tehdään tarkasti, erityistarpeet huomioiden. Selkäryhmään osallistujan tulisi hallita pilatesmenetelmän perusteet ennen tunnille osallistumista. Menetelmän perusteet opit pilatestartissa tai yksityistunnilla.

 

Pilates & venyttely -yhdistelmätunti

Pilates ja venyttely -yhdistelmätunnilla saat parhaimman mahdollisen hyödyn harjoittelustasi. Pilatesharjoitteilla parannat liikkuvuuttasi ja vahvistat kehoasi, venyttelyharjoituksilla taas lisäät notkeutta erilaisilla joustavilla ja avaavilla liikkeillä.

 

Facebook
Twitter
Instagram
In english