Somatic Studio

Pilates

Pilates on vuosikymmenien saatossa kehitetty huippuunsa hiottu kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksiasi ja keskivartaloasi tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiäsi sekä pitää selkäsi terveenä. Menetelmän avulla voit harjoittaa itsellesi tasapainoisen ja vahvan lihaksiston sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden. Menetelmän positiiviset vaikutukset ovat havaittavissa melko lyhyessä ajassa riippuen harjoittelun intensiivisyydestä ja harjoituskertojen määrästä.

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, niin liikuntaharrastuksen aloittaville kuin ammattiurheilijoille. Se sopii myös loukkaantumisten jälkeen lihasten vahvistamiseen sekä henkilöille, jotka haluavat eroon selkä- ja hartiakivuista.

Pilatestunneilla on kolme eri tasoa:

 • Pilates (p) = perustaso: aloittelijoille, pilatesstartin käyneille ja lajiperehdytyksen yksityistunnilla tai pilates alkeet -tunnilla saaneille
 • Pilates (k) = keskitaso: jo jonkin verran lajia harrastaneille
 • Pilates (j) = jatkotaso: menetelmää pidempään harrastaneille, edistyneempien harjoitustunti

 

Aloita Pilates

 1. Pilatesharjoitteluun perehdyttävässä pilatesstartissa.
  Lisää tietoa pilatesstartista löydät täältä.
 1. Yksityistunnilla
  Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (09) 565 88250 tai sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com. Etsimme toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti sinulle sopivan ajankohdan ja ohjaajan.
 2. Pilates perustason tunnilla!
  Varaa paikkasi suoraan varausjärjestelmästä www.varaaheti.fi/somaticstudio/fi tai tta yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (09) 565 88250 tai sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com.

HUOM! Kokeilutarjos ensikertalaisille studiolla. Ensimmäistä kertaa studion viikkotunneille osallistuessasi saat ensimmäisen tunnin ilmaiseksi, jos ostat samalla sarjakortin  tai kuukausikortin tunneille. Kokeiltunnin pystyy hyödyntämään vain paikanpäällä pidettäviin tuntehin. 

Erikoistunnit

Tunti soveltuu hyvin jo enemmän pilatesta harjoitteleville, jotka haluavat tutustua paremmin klassiseen mattosarjaan ja haastaa itseään. Tunti sopii hyvin esim. ohjaajakoulutuksessa oleville. Tällä tunnilla liikutaan reippaasti ja tarkasti, ja edetään myös haastavampia jatkotason liikkeitä kohti, vahvistaen kuitenkin ensin mattosarjan perus- ja keskitason liikkeet varmoiksi ja sujuviksi.

Tunnilla yhdistellään klassisen pilateksen helpoimpia liikkeitä muista kehonhallinnan menetelmistä tuttuihin liikkeisiin. Tavoitteena on saada aikaan liikkeiden vapautumista, rennompaakehonkäyttöä ja keskustan hallintaa. 

Tunti perustuu lattiatyöskentelyyn. Lattiatyöskentelyn lisäksi tunnilla hyödynnetään säännöllisin väliajoin jousiseinää, spine correctoria sekä muita pienvälineitä. Osallistujilta toivotaan hyvää ymmärrystä Pilateksen perusteista, mutta ei vaadita aikaisempaa kokemusta tunneilla käytettävistä välineistä. Tunti yhdistää joustavasti perinteisen lattiatyöskentelyn ja harjoittelun jousivastuksilla sekä pienvälineillä. Sopii myös ensikosketuksena jousivastuksilla harjoitteluun laitetyöskentelystä kiinnostuneille harrastajille.

Genen kehonhallinta

Jari-Pekka ”Gene” Keurulaisen ohjaama tunti, joka on avoin kaikille pilatesharrastajille. Tunnilla sovelletaan kehonhallintamenetelmiä ja liikeyhdistelmiä eri aihepiireittäin. Tunnin sisällössä huomioidaan ryhmäläisten toiveita ja tarpeita.

Kuntoutuspilates

Kuntoutuspilates on fysioterapeutin ohjaama tunti. Tunnilla keskitytään ensisijaisesti keskivartalon hallintaan ja liikkeisiin, tuntiin sisältyy myös hartiaseudun ja alaraajojen liikkeitä. Tunnin tempo on rauhallinen ja tavoitteena on löytää tarkasti oikeita liikeratoja. Tunnilla käytetään pilates pienvälineitä. Kaikki tunnilla käytettävät välineet löytyvät Studiolta.

Huom. Koska kyseessä on ryhmätunti, tunnille osallistuminen ei korvaa yksilöllistä fysioterapiaa.

Pilates + Footbic®

Pilates + Footbic® -tunnilla autetaan kehoa palautumaan, niska-hartiaseutua ja selkää vertymään, niveliä avautumaan ja kehoa linjautumaan lempeästi Footbicin lisäksi pilateksen ja somatiikan keinoin. Tunti päättyy hermostoa rauhoittavaan loppurentoutukseen, joka antaa viikollesi parhaan mahdollisen alun.

Pilates selkäryhmä

Tunti on suunnattu kaikille selkäkivuista kärsiville ja selän kuntoutukseen. Tunti on hitaasti etenevä ja liikkeet tehdään tarkasti, erityistarpeet huomioiden. Selkäryhmään osallistujan tulisi hallita pilatesmenetelmän perusteet ennen tunnille osallistumista. Menetelmän perusteet opit pilatestartissa tai yksityistunnilla.

Pilates + Spiraalistabilaatio

Pilates + Spiraalistabilaatio -yhdistelmätunnilla treenataan molempia lajeja, niin että nämä kehonhallintatekniikat tukevat toisiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tunnilla käytetään sekä pilatespienvälineitä että SPS-nauhoja. Tunnille voi osallistua, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta SPS-menetelmästä.

Pilates & venyttely -yhdistelmätunti

Pilates ja venyttely -yhdistelmätunnilla saat parhaimman mahdollisen hyödyn harjoittelustasi. Pilatesharjoitteilla parannat liikkuvuuttasi ja vahvistat kehoasi, venyttelyharjoituksilla taas lisäät notkeutta erilaisilla joustavilla ja avaavilla liikkeillä.