Ammatilliset lisäkoulutukset

Tällä sivulla on esiteltynä ammatilliset lisäkoulutuksemme. Lisätietoja näistä koulutuksista saat sähköpostitse koulutus(at)somaticstudo.com tai asiakaspalvelustamme (09) 565 88250.

 

Spiral Stabilization 1AB  4.5.2019>>

Alan Herdman Somatic Studiolla 25.–.26.5.>>

Footbic®-ohjaajakoulutus 7.6.2019>>

Spiral Stabilization 1 CD 7.9.2019>>

Pilates Symposium 9.-10.5.2019>>

 

Ilmoittaudu koulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

 


 

  

Spiral Stabilization

Laajenna osaamistasi kehonhallinnan alueella!

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, fysioterapeuteille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

 

SPS-harjoittelu tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 1. Syvien lihasten uudelleen harjoittaminen ja pinnallisten lihasten toiminnan normalisointi (stabilointi)
 2. Selkärangan ja koko kehon nivelten liikkuvuuden parantaminen ja hallitseminen
 3. Koordinaation harjoittaminen: kävelyyn ja lajikohtaisiin liikkeisiin valmistautuminen

 

”Spiraaliketjujen ymmärtäminen ja pystyasennossa tehtävät liikkeet ovat lisänneet kehon biomekaniikan ymmärrystäni. Kevyellä kuminauhan vastuksella löytyy helposti syvät vatsalihakset, lapatuki, pakaran aktivointi pystyasennossa – ja nämä kaikkihan ovat osa spiraalilihasketjuja, jotka mm. vähentävät painetta niveliin. Käytän menetelmää päivittäin asiakkaitteni kanssa.”

Minna Schauman-Ek
fysioterapeutti, pilatesohjaaja

 

 

Spiral Stabilization 1AB

Kaksipäiväinen koulutus, jossa aloitat Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1A–B -koulutukset:

 • la–su 4.–5.5.2019
 • la–su 24.8.–25.8.2019
 • la–su 5.–6.10.2019

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 370 € (sis. alv:n 24%).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, SPS-vastuskuminauha sekä kuvalliset liikeohjeet. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit hankkia etukäteen myös Askel Educationin kautta täältä.

1A-osuuden -sisältö:

 • SPS-metodin teoreettinen tausta
 • SPS-liikkeiden periaatteet: linjaus, koordinaatio, hengitys, lihasketjujen kautta syntyvä vertikaali- ja spiraalistabilaatio
 • SPS-metodin 12 perusharjoitusta: liikkeiden suoritus ja avustaminen

1B-osuuden sisältö:

 • SPS-metodin 40 harjoitetta edistyneille
 • SPS-metodin dynaaminen 60 min harjoitusohjelma
 • SPS-metodin toiminnalliset liikeketjut ja niiden anatomia

Somatic Center Finlandin järjestämä Spiral Stabilization 1A ja 1B -kurssi on virallisen SPS-ohjaajakoulutusohjelman mukainen. Saat koulutuksesta todistuksen sekä mahdollisuuden edetä SPS-koulutusohjelman mukaisesti.

Spiral Stabilization 1CD

Uutta Suomessa!

Seuraavat SPS 1C–D -koulutukset:

 • la–su 7.–8.9.2019
 • la–su 16.–17.11.2019

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24%)

Koulutuksessa lisätään harjoittelun haastavuutta yhdistämällä perusharjoitteisiin dynaamiset ylä- ja alaraajojen liikkeet sekä tasapainoharjoittelu. Koulutuksessa opetellaan liikkeen manuaalista ohjausta ja avustamista. Lisäksi kerrataan kurssin 1AB asioita.

Koulutuksen jälkeen osaat ohjata ja avustaa monipuolisesti eritasoisia SPS-tunteja sekä yksityisasiakkaita. Ymmärrät spiraalistabilaatio-menetelmän periaatteet ja sen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Tämän jälkeen voit laajentaa osaamistasi menetelmän muilla kursseilla.

 

”Suosittelen lämpimästi! Oma selkäryhmäni (skolioosia, jäykistettyä selkää) on tehnyt SPS-harjoitteita helmikuun puolesta välistä saakka (1xviikkotunti ja lisäksi kotona 2–3 krt päivässä) ja tuloksia on tullut. Vanhin SPS-asiakkaani on 83 v ja hänenkin ryhdissään on tapahtunut selkeä muutos pienellä päivittäisellä harjoittelulla (10 toistoa päivässä yhtä liikettä). Olen itse vaikuttunut ja innostunut tästä(kin) menetelmästä.”

Kaisa Suomalainen
Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


 

 

Footbic®-ohjaajakoulutus

Koulutus on suunnattu liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Footbic on äärimmäisen tehokas, kahdella pehmeällä Footbic-pallolla tehtävä jalkaterien kuntoutusohjelma. Footbicillä voidaan kuntouttaa useita kineettisenketjun vääristymän aiheuttamia kiputiloja sekä vahvistaa jalan tukilihaksia. Footbic kuntoutukseen kuuluu kolmisenkymmentä erilaista harjoitetta. Harjoitteet voidaan täsmentää myös yksittäisiin kipuihin/vaivoihin. Footbicillä voidaan myös ennaltaehkäistä mm. urheiluvammoja, jalkaterän ja akillesjänteiden virheasentoja. Menetelmän kehittäjä Atte Kärnä on itse käyttänyt menestykkäästi Footbiciä myös post- ja preoperatiivisissä leikkauskuntoutuksissa.

Footbic®-ohjaajakoulutuksessa opit Footbic®-harjoitteet, ohjauksessa tarvittavaa jalkaterän anatomiaa ja hygieniaa. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus ohjata Footbic®-ryhmäliikuntatunteja sekä yksilöasiakkaita. Koulutuksen käytyäsi sinulla on oikeus Footbic®-logon käyttöön ja sinun on mahdollista ryhtyä Footbic®-jälleenmyyjäksi.

Koulutuksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus ostaa Footbic tutuksi -paketti (59 €) ja hankkia Footbic®-palloja edullisempaan hintaan ryhmäliikuntatunteja varten.

Lisätietoja Footbic-menetelmästä: www.footbic.com

 

Aika: pe 7.6.2019 klo 9.00–16.00

Kouluttajat:

 • Martti Kokki (työterveyslääkäri)
 • Atte Kärnä (fysioterapeutti, menetelmän kehittäjä)
 • Tuula Schoultz (fysioterapeutti)

 

Hinta: 259 € (sis. alv)
Kurssin hintaan kuuluu 150€ arvoinen footbiclisenssi vuodeksi käyttöön.
Lisenssiin oikeuttaa sinut ohjaamaan Footbic®-tunteja, antaa pääsyn videokirjastoon sekä mahdollisuuden hankkia Footbic®-tuotteita jälleenmyyntihintaan sekä ryhtyä jälleenmyyjäksi.

 

Paikka: Somatic Studio, Kasarmikatu 36, Helsinki

 

Ilmoittaudu

 

 

FOOTBIC ESITTELY / Atte Kärnä, menetelmän kehittäjä.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 


 

Alan Herdman Somatic Studiolla

Alan Herdman opettanut pilatesta yli 45 vuotta ja on yksi maailman johtavista pilatesopettajista. Hän on toisen polven pilatesohjaaja, joka on saanut oppinsa Carola Trier ja Bob Fitzgerald. Iloksemme saamme Mr. Herdmanin opettamaan Somatic Studiolle 25.–26.5.2019.

Ohjelmassa on tunteja ja workshopeja niin pilatesammattilaisille kuin -harrastajille. Lue lisää ja katso ohjelma & aikataulu >>täältä.

 


Pilates Symposium

Aika: 9.–10.8.2019 (pe klo 9.00–16.00, la klo 9.00–16.00)

Somatic Studio järjestää perinteisen pilatesohjaajille suunnatun symposiumin jälleen elokuussa.

Tänä vuonna symposiumissa pääset syventämään tietoasi hengityksen merkityksestä psykologin, psykoterapeutin ja hengityskouluttajan Minna Marttinin opastuksella. Jarmo Ahosen ja Jari-Pekka Keurulaisen johdolla saat vastaukset kysymyksille: Miten Pilates-harjoittelu tukee hartiarenkaan ja olkapään toimintaa? Mikä merkitys alaraajojen rakenteella ja toiminnalla on lantion ja keskivartalon tukikudosten toimintaan lihastyön kautta? Kati Pylkkäsen kanssa pääset selvittämään mitä Jay Grimsin luoma kaksisuuntainen venytys tarkoittaa mattoharjoittelussa. Symposiumin kahden päivän aikana saat paljon omaa treeniä ja ideoita omille tunneillesi.

Hinta: 369 €

Paikka: Astoria-Sali, Iso Roobertinkatu 14, 00120 Helsinki

Aikataulu:

Perjantai 9.8.2019

Miten Pilatesharjoittelu tukee hartiarenkaan ja olkapään toimintaa?

Aika: klo 9.00-12.00

Kouluttajat: Jarmo Ahonen & Ulla Mannila

Miten Pilates-harjoittelu tukee hartiarenkaan ja olkapään toimintaa? Mitä tarvitaan lisää, jotta käsivarren toiminta kytkeytyy täysin koko kehon toimintaan? Kurssin aikana opit hartiarenkaan ja lapatuen kaikki liikesuunnat ja saat ideoita tunnin muokkaamiseen olkapään kannalta hyvään suuntaan.

LOUNASTAUKO

Hengitys workshop

Aika: 13.00-16.00

Kouluttaja: Minna Martin

Workshop koostuu teoriaosuudesta ja kokemuksellisesta osiosta. Luento-osuudessa esitellään tiivistetysti psykofyysisen hengitysterapian (hengityskoulun) periaatteet. Kokemuksellisessa osuudessa osallistuja saa kosketuksen hengitysharjoituksiin sekä yksin että parin kanssa työskennellen. Käsiteltäviä teemoja ovat lupa olla vain, oma pyhä rytmi, kosketus, kannateltuna olo ja rajat. Harjoituksia varten päälle joustavat, mukavat vaatteet ja villasukat.

Lauantai 10.8.2019

2-way-stretch eli kaksisuuntainen venytys klassisen pilateksen mattoharjoittelussa

Aika: klo 9.00-12.00

Kouluttaja: Kati Pylkkänen

Jay Grimesin luoma termi 2-way-stretch eli kaksisuuntainen venytys on käsite mikä tulisi näkyä jokaisessa pilates liikkeessä. Jay harjoitteli Joseph Pilateksen opissa New Yorkissa 60-luvulla ja jatkoi työskentelyä Clara Pilateksen rinnalla vielä 10 vuoden ajan Josephin kuoleman jälkeen. Tässä 3 tunnin workshopissa käydään läpi mitä kaksisuuntainen venytys tarkoittaa mattoharjoittelussa, miten se näkyy liikkeissä ja haetaan keinoja sen kehittämiseen. Workshopissa harjoitellaan myös vartalon yläosan sekä alaosan kaksisuuntaista venytystä ja tarkastellaan niitä erityisesti seuraavissa liikkeissä: Roll Up, Double Leg Pull, Spine Stretch Forward, Open Leg Rocker ja Side Kick Series. Ole valmiina liikkumaan ja hikoilemaan, koska itse tekemällä ja tuntemalla oppii parhaiten!

LOUNASTAUKO

Alaraajat ja niiden toiminnan merkitys lantioon ja keskivartalon tukikudoksiin ja lihastyöhön

Aika: 13.00-16.00

Kouluttajat: Jari-Pekka Keurulainen & Hanna Kanerva

Mikä merkitys alaraajojen rakenteella ja toiminnalla on lantion ja keskivartalon tukikudosten toimintaan lihastyön kautta? Mitä alaraajojen virheasennot ja toimintahäiriöt aiheuttavat lantioon, selkään ja alavartalon lihastasapainoon? Kurssin aikana syvennät tietoasi alaraajojen ja niiden toiminnan vaikutuksista lantioon ja keskivartalon tukikudoksiin.

Luentojen lisäksi ohjelmaan sisältyy teemoihin liittyviä harjoitustunteja.

Koulutuksessa on tarjolla kahvia ja teetä. Lounas on omakustanteinen. Lähistöllä on laaja tarjonta erilaisia lounaspaikkoja.

Kouluttajat:

Jarmo Ahonen – fysioterapeutti, kouluttaja ja valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja, tietokirjailija

Jarmo Ahonen on tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen. Jarmo Ahonen on toiminut Suomessa Pilates-kouluttajana vuodesta 1999 palattuaan Yhdysvalloista suorittamiensa Pilates-tutkintojen jälkeen. Hän on opettanut sen jälkeen Suomessa Pilates-metodia niin tanssin, urheilun kuin fysioterapiankin ammattilaisille. Hänen kehittämänsä Somatic Fysio on fysioterapian jatkokoulutus, joka on kerännyt suosiota jo kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän on Somatic Center Finland Oy:n pääopettaja.

Ulla Mannila – Somatic Pilates -, Somatic Stretching, Laitepilates – opettaja ja -ohjaaja

Ulla Mannila on Suomen pilatesyhdityksen jäsen ja toimii pilates- ja Somatic Stretching kouluttajana Somatic Studiolla. Ulla on aloittanut pilates ohjaamisen 2006 ja laiteohjaamisen vuonna 2011. Ullan omaan ohjaamiseen on vaikuttaneet vahvasti pilates opettaja ja Alexander tekniikan opettaja Mitsi Pippa (1958-2015) sekä symposiumissa myös kouluttamassa olevat Jarmo Ahonen sekä Jari-Pekka Keurulainen. Ullan tunniella pääset kokemaan tarkuuden ja liikkeiden virtauksen raikkautta harjoittelussasi.

Minna Martin – psykologi ja psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen VET ja psykofyysinen psykoterapia), fysioterapeutti, liikuntaryhmien ohjaaja

Psykoterapian ja työnohjauksen lisäksi Minna tekee koulutustyötä ympäri Suomea ja kirjoittaa ammatillista kirjallisuutta. Erityisesti psykofyysiset lähestymistavat ja ryhmien kanssa työskentely ovat lähellä hänen sydäntä.

Kati Pylkkänen – Pilatesohjaaja, liikunnanohjaaja ja urheiluhieroja, Bachelor of Hospitality Management

Kati on saanut pilatesoppinsa Usasta 2006 lähtien ja suorittanut siellä kaksi eri kokonaisvaltaista koulutusta, viimeisenä Jay Grimesin ”The Work” -koulutuksen 2015. Jay työskenteli Joseph Pilateksen kanssa 60-luvulla ja hän on ollut Katin opettaja ja mentori vuodesta 2012 lähtien. Kati on ohjannut pilatesta 13 vuoden ajan ja klassisessa pilateksessa kiehtoo erityisesti sen liikunnallisuus, kokonaisvaltaisuus ja yksinkertaisuus.

Jari-Pekka Keurulainen – fysioterapeutti, valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja

Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen on fysioterapeutti, pilatesohjaaja ja -opettaja sekä jalkapallovalmentaja. Keurulaisella on pitkä kokemus urheilijoiden ja kuntoilijoiden liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Hän on käyttänyt pilateksen periaatteisiin pohjautuvia harjoitteita ansiokkaasti eri lajien urheilijoiden fyysisen suorituskyvyn lisäämiseksi. Keurulainen on perehtynyt alaraaja-analyyseihin jalkojen toimintahäiriöiden kartoittamisessa sekä kävelyn ja juoksun tarkkailussa.

Hanna Kanerva – pilateskouluttaja ja -ohjaaja, laitepilatesohjaaja, Somatic Stretching -ohjaaja, fysioterapeutti (YAMK)

Hanna Kanerva on rytmisen voimistelun 25-kertainen Suomen mestari ja 3-kertainen Pohjoismaiden mestari. Hän on edustanut Suomea lukuisissa Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuissa sekä olympiakisoissa Barcelonassa 1992. Pilatesohjaajaksi Hanna on valmistunut vuonna 2002, laitepilatesohjaajaksi 2005 ja Somatic Stretching -ohjaajaksi vuonna 2009. Pilatekseen liittyvää jatkokoulutusta hän on saanut ulkomailta mm. Espanjasta (Body Pilates), Englannista (Body Control Pilates) ja Hollannista (Pilates Amsterdam).

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 


Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu ammatillisiin lisäkoulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ilmoittatutumisvahvistuksen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa katso yläpuolelta peruutusehtomme.

 


 

Peruutusehdot

Nämä peruutusehdot koskevat kaikkia Somatic Center Finlandin järjestämiä ammatillisia lyhytkoulutuksia.
Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin, veloitamme 50 % koulutusmaksusta. Alle 48 h ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista ja ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus kurssille on aina lähetettävä kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan koulutukseen sairauden takia, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan lääkärintodistusta vastaan. Pidätämme palautettavasta summasta toimistomaksun 25 €. Mikäli koulutus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Center Finland varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.

Facebook
Twitter
Instagram
In english