asiakas@somaticstudio.com
(09) 565 88250
ma-pe 7.45-18.30, la 9.30-13.30
asiakas@somaticstudio.com
(09) 565 88250
ma-pe 7.45-18.30, la 9.30-13.30

Ammatilliset lisäkoulutukset

Tällä sivulla on esiteltynä ammatilliset lisäkoulutuksemme. Lisätietoja näistä koulutuksista saat sähköpostitse koulutus(at)somaticstudo.com tai asiakaspalvelustamme (09) 565 88250.

 

Soiva keho 23.2.2019>>

Spiral Stabilization 1 CD 2.3.2019>>

Footbic®-ohjaajakoulutus 6.3.2019>>

Spiral Stabilization 1AB  4.5.2019>>

Alan Herdman Somatic Studiolla 25.–.26.5.>>

 

Ilmoittaudu koulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

 


 

 

Soiva keho

Kurssi soveltuu mm. ammattimuusikoille ja musiikin opiskelijoille, soiton- ja laulunopettajille, puhetyöläisille, ammattiesiintyjille, musiikin harrastajille, fysioterapeuteille ja pilatesohjaajille.

Soiva keho on uusi metodi muusikoille kehon ja mielen harjoittamiseen. Menetelmän keholliset harjoitteet pohjautuvat pilatesmenetelmään ja somaattiseen harjoitteluun. Keholliset harjoitukset parantavat muun muassa kehonhallintaa, hengitystekniikkaa, tasapainoa, soittoasentoa sekä kehon ja mielen yhteyttä. Menetelmän mielikuvaharjoitukset parantavat muun muassa keskittymiskykyä sekä rentouttavat ja vähentävät stressiä.

Soiva keho -koulutuksessa käydään läpi menetelmän kaikki keholliset harjoitukset sekä perehdytään menetelmän ja harjoitteiden taustoihin. Kurssilla käydään läpi myös metodin mentaaliharjoittelun sekä esiintymisvalmentautumisen periaatteet ja tehdään menetelmän mielikuvaharjoituksia.

 

Kouluttaja:
Tommi Hyytinen
MuT, muusikko ja Somatic Pilates -ohjaaja
Radion sinfoniaorkesteri, Sibelius-Akatemia

 

Aika: la 23.2.2019 klo 9.00-14.30

Hinta: 149 € (sis. alv 24%)

Ilmoittaudu:

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 


 

  

Spiral Stabilization

Laajenna osaamistasi kehonhallinnan alueella!

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, fysioterapeuteille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

 

SPS-harjoittelu tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 1. Syvien lihasten uudelleen harjoittaminen ja pinnallisten lihasten toiminnan normalisointi (stabilointi)
 2. Selkärangan ja koko kehon nivelten liikkuvuuden parantaminen ja hallitseminen
 3. Koordinaation harjoittaminen: kävelyyn ja lajikohtaisiin liikkeisiin valmistautuminen

 

”Spiraaliketjujen ymmärtäminen ja pystyasennossa tehtävät liikkeet ovat lisänneet kehon biomekaniikan ymmärrystäni. Kevyellä kuminauhan vastuksella löytyy helposti syvät vatsalihakset, lapatuki, pakaran aktivointi pystyasennossa – ja nämä kaikkihan ovat osa spiraalilihasketjuja, jotka mm. vähentävät painetta niveliin. Käytän menetelmää päivittäin asiakkaitteni kanssa.”

Minna Schauman-Ek
fysioterapeutti, pilatesohjaaja

 

 

Spiral Stabilization 1AB

Kaksipäiväinen koulutus, jossa aloitat Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1A–B -koulutukset:

 • la–su 4.–5.5.2019
 • la–su 24.8.–25.8.2019
 • la–su 5.–6.10.2019

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 370 € (sis. alv:n 24%).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, SPS-vastuskuminauha sekä kuvalliset liikeohjeet. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit hankkia etukäteen myös Askel Educationin kautta täältä.

1A-osuuden -sisältö:

 • SPS-metodin teoreettinen tausta
 • SPS-liikkeiden periaatteet: linjaus, koordinaatio, hengitys, lihasketjujen kautta syntyvä vertikaali- ja spiraalistabilaatio
 • SPS-metodin 12 perusharjoitusta: liikkeiden suoritus ja avustaminen

1B-osuuden sisältö:

 • SPS-metodin 40 harjoitetta edistyneille
 • SPS-metodin dynaaminen 60 min harjoitusohjelma
 • SPS-metodin toiminnalliset liikeketjut ja niiden anatomia

Somatic Center Finlandin järjestämä Spiral Stabilization 1A ja 1B -kurssi on virallisen SPS-ohjaajakoulutusohjelman mukainen. Saat koulutuksesta todistuksen sekä mahdollisuuden edetä SPS-koulutusohjelman mukaisesti.

Spiral Stabilization 1CD

Uutta Suomessa!

Seuraavat SPS 1C–D -koulutukset:

 • la–su 2.–3.3.2019 –  Täynnä, ilmoittaudu jonopaikalle!
 • la–su 7.–8.9.2019
 • la–su 16.–17.11.2019

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24%)

Koulutuksessa lisätään harjoittelun haastavuutta yhdistämällä perusharjoitteisiin dynaamiset ylä- ja alaraajojen liikkeet sekä tasapainoharjoittelu. Koulutuksessa opetellaan liikkeen manuaalista ohjausta ja avustamista. Lisäksi kerrataan kurssin 1AB asioita.

Koulutuksen jälkeen osaat ohjata ja avustaa monipuolisesti eritasoisia SPS-tunteja sekä yksityisasiakkaita. Ymmärrät spiraalistabilaatio-menetelmän periaatteet ja sen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Tämän jälkeen voit laajentaa osaamistasi menetelmän muilla kursseilla.

 

”Suosittelen lämpimästi! Oma selkäryhmäni (skolioosia, jäykistettyä selkää) on tehnyt SPS-harjoitteita helmikuun puolesta välistä saakka (1xviikkotunti ja lisäksi kotona 2–3 krt päivässä) ja tuloksia on tullut. Vanhin SPS-asiakkaani on 83 v ja hänenkin ryhdissään on tapahtunut selkeä muutos pienellä päivittäisellä harjoittelulla (10 toistoa päivässä yhtä liikettä). Olen itse vaikuttunut ja innostunut tästä(kin) menetelmästä.”

Kaisa Suomalainen
Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


 

Footbic®-ohjaajakoulutus

Koulutus on suunnattu liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Footbic on äärimmäisen tehokas, kahdella pehmeällä Footbic-pallolla tehtävä jalkaterien kuntoutusohjelma. Footbicillä voidaan kuntouttaa useita kineettisenketjun vääristymän aiheuttamia kiputiloja sekä vahvistaa jalan tukilihaksia. Footbic kuntoutukseen kuuluu kolmisenkymmentä erilaista harjoitetta. Harjoitteet voidaan täsmentää myös yksittäisiin kipuihin/vaivoihin. Footbicillä voidaan myös ennaltaehkäistä mm. urheiluvammoja, jalkaterän ja akillesjänteiden virheasentoja. Menetelmän kehittäjä Atte Kärnä on itse käyttänyt menestykkäästi Footbiciä myös post- ja preoperatiivisissä leikkauskuntoutuksissa.

Footbic®-ohjaajakoulutuksessa opit Footbic®-harjoitteet, ohjauksessa tarvittavaa jalkaterän anatomiaa ja hygieniaa. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus ohjata Footbic®-ryhmäliikuntatunteja sekä yksilöasiakkaita. Koulutuksen käytyäsi sinulla on oikeus Footbic®-logon käyttöön ja sinun on mahdollista ryhtyä Footbic®-jälleenmyyjäksi.

Koulutuksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus ostaa Footbic tutuksi -paketti (59 €) ja hankkia Footbic®-palloja edullisempaan hintaan ryhmäliikuntatunteja varten.

Lisätietoja Footbic-menetelmästä: www.footbic.com

 

Aika: ke 6.3.2019 klo 9.00–16.00

Kouluttajat:

 • Martti Kokki (työterveyslääkäri)
 • Atte Kärnä (fysioterapeutti, menetelmän kehittäjä)
 • Tapio Lehtinen (hygienia)
 • Tuula Schoultz (fysioterapeutti)

 

Hinta: 259 € (sis. alv)
Kurssin hintaan kuuluu 150€ arvoinen footbiclisenssi vuodeksi käyttöön.
Lisenssiin oikeuttaa sinut ohjaamaan Footbic®-tunteja, antaa pääsyn videokirjastoon sekä mahdollisuuden hankkia Footbic®-tuotteita jälleenmyyntihintaan sekä ryhtyä jälleenmyyjäksi.

 

Paikka: Somatic Studio, Kasarmikatu 36, Helsinki

 

Ilmoittaudu

 

 

FOOTBIC ESITTELY / Atte Kärnä, menetelmän kehittäjä.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 


 

Alan Herdman Somatic Studiolla

Save the date!

Alan Herdman opettanut pilatesta 45-vuotta ja on yksi maailman johtavista pilatesopettajista. Hän on toisen polven pilatesohjaaja, joka on saanut oppinsa Carola Trier ja Bob Fitzgerald. Iloksemme saamme Mr. Herdmanin opettamaan Somatic Studiolle toukokuussa.

Ohjelma ja aikataulu julkaistaan pian. Merkkaa kalenteriisi valmiiksi päivät 25.–.26.5.!

Lisää tietoa Alanista löydät mm. täältä>>.

 


 

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu ammatillisiin lisäkoulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ilmoittatutumisvahvistuksen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa katso yläpuolelta peruutusehtomme.

 


 

Peruutusehdot

Nämä peruutusehdot koskevat kaikkia Somatic Center Finlandin järjestämiä ammatillisia lyhytkoulutuksia.
Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin, veloitamme 50 % koulutusmaksusta. Alle 48 h ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista ja ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus kurssille on aina lähetettävä kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan koulutukseen sairauden takia, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan lääkärintodistusta vastaan. Pidätämme palautettavasta summasta toimistomaksun 25 €. Mikäli koulutus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Center Finland varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.

Facebook
Twitter
Instagram
In english