Ammatilliset lisäkoulutukset

Tällä sivulla on esiteltynä ammatilliset lisäkoulutuksemme. Lisätietoja näistä koulutuksista saat sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com tai asiakaspalvelustamme (09) 565 88250.

Spiral Stabilization 1 CD 28.-29.11.2020>>

Mini Symposium 16.1.2020>>

Footbic ohjaajakoulutus 23.1.2021>>

Spiral Stabilization 1 AB 30.-31.1.2021>>

Neutral Spine 6.2.2021>>

Spiral Stabilization®2A-lanneranka 13.-14.2.2021>>

Spiral Stabilization 1 CD 20.-21.2.2020>>

Spiral Stabilization®2B-kaularanka 13.-14.3.2021>>

Footbic ohjaajakoulutus 10.4.2021>>

Spiral Stabilization®3A-yläraaja 24.-25.4.2021>>

Spiral Stabilization®3B-Alaraaja 5.-6.6.2021>>

Ilmoittaudu koulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

 


  

Spiral Stabilization

Laajenna osaamistasi kehonhallinnan alueella!

Koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, pilatesohjaajille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio (Spiral Stabilization®, SPS) on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se sopii kuntoutusmuodoksi moninaisiin selän ongelmiin, kuten skolioosi ja välilevynpullistumat, ja sitä käytetään laajalti myös muiden kiputilojen kuntoutuksessa, kehon lihastasapainon parantamisessa ja oheisharjoitteluna urheilulle. Harjoittelu sopii myös raskaana oleville ja synnyttäneille.

Spiraalistabilaatiossa kehon lihasketjut jaetaan vertikaali-ketjuihin (suorat) ja spiraali-ketjuihin (kierteiset). Selkäkipuihin liittyy usein vertikaali-ketjujen jännittyneisyys ja yliaktiivisuus, mikä johtaa nikamien kompressioon ja epätasapainoiseen liikkumiseen. Spiraalistabilaatio tasapainottaa spiraali- ja vertikaali-ketjujen välistä toimintaa ja mahdollistaa selkärangan kannatuksen säilymisen liikkeen aikana. Tämä vähentää liiallista painetta välilevyillä ja parantaa niiden aineenvaihduntaa.

Metodin harjoitteet tähtäävät kävelyyn, joka on koordinoitua, taloudellista ja tehokasta. Pystyasennossa tehtävissä liikkeissä yhdistyvät kävelyn eri elementit: hyvä ryhtilinjaus ja vakaa asento, vartalon ojennus ja sen rotaatiot sekä liikkeet, joissa lapaluu/olkapää sekä lonkka pääsevät ojentumaan vapaasti taakse. Aluksi harjoittelu tapahtuu kahden jalan varassa seisten, mutta tasapainon ja spiraalistabilaation kehittyessä siirrytään harjoittelemaan yhden jalan varaan. Tasapainoinen kävely ja juoksu vaativat yhden jalan varassa toimimista hallitusti.

Harjoittelussa käytetään apuna  erityisesti metodia varten suunniteltuja pitkiä vastuskuminauhoja, korotettua mattoa sekä sauvoja. Myös selkänojattomat jakkarat ovat tarpeen harjoittelun tapahtuessa istuen sekä ohjaajan avustaessa liikkeitä.

 

”Spiraaliketjujen ymmärtäminen ja pystyasennossa tehtävät liikkeet ovat lisänneet kehon biomekaniikan ymmärrystäni. Kevyellä kuminauhan vastuksella löytyy helposti syvät vatsalihakset, lapatuki, pakaran aktivointi pystyasennossa – ja nämä kaikkihan ovat osa spiraalilihasketjuja, jotka mm. vähentävät painetta niveliin. Käytän menetelmää päivittäin asiakkaitteni kanssa.”

Minna Schauman-Ek
fysioterapeutti, pilatesohjaaja

”Suosittelen lämpimästi! Oma selkäryhmäni (skolioosia, jäykistettyä selkää) on tehnyt SPS-harjoitteita helmikuun puolesta välistä saakka (1xviikkotunti ja lisäksi kotona 2–3 krt päivässä) ja tuloksia on tullut. Vanhin SPS-asiakkaani on 83 v ja hänenkin ryhdissään on tapahtunut selkeä muutos pienellä päivittäisellä harjoittelulla (10 toistoa päivässä yhtä liikettä). Olen itse vaikuttunut ja innostunut tästä(kin) menetelmästä.”

Kaisa Suomalainen
Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja

 

Kurssi 1. Peruskurssi – “Introduction to the SPS method”

Spiral Stabilization®1AB

Kaksipäiväinen koulutus, jossa aloitat Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1A–B -koulutukset:

 • la-su 30.-31.1.2021
 • la-su 27.-28.3.2021

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 370 € (sis. alv:n 24%).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, SPS-vastuskuminauha sekä kuvalliset liikeohjeet. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit hankkia etukäteen myös Askel Educationin kautta täältä.

1AB-osuuden -sisältö:

Koulutuksen ensimmäisessä jaksossa käydään läpi yksityiskohtaisesti SPS-metodin 12 perusharjoitusta sekä periaatteet, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon. 1A ja B -osaan kuuluvien liikkeiden päätavoitteena on hartian ja lantion seudun lihastasapainon parantaminen, keskivartalon vakauttaminen ylä- ja alaraajojen liikkeiden aikana sekä kehon linjauksen hahmottaminen pystyasennossa tapahtuvassa harjoittelussa.

Lisäksi näiden kahden ensimmäisen kurssipäivän aikana harjoitellaan liikkeiden manuaalista avustusta pareittain istuma-asennossa ja seisten.

Teoriaosuus keskittyy metodin toiminnalliseen anatomiaan eli spiraali- ja vertikaali- lihasketjujen merkitykseen ihmisen liikkuessa. Aiheeseen tutustutaan myös tapauskohtaisten esimerkkien ja mittausten avulla.

Kirjallisen koulutusmateriaalin lisäksi 1AB -osion hintaan sisältyy SPS-vastuskuminauha. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit tilata myös etukäteen suoraan SPS-tuotteiden maahantuojalta www.spiraalistabilaatio.fi.

Somatic Center Finlandin järjestämä Spiral Stabilization 1A ja 1B -kurssi on virallisen SPS-ohjaajakoulutusohjelman mukainen. Saat koulutuksesta todistuksen sekä mahdollisuuden edetä SPS-koulutusohjelman mukaisesti.

Spiral Stabilization®1CD

Kaksipäiväinen koulutus, jossa jatketaan Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1C–D -koulutukset:

 • la-su 28.-29.11.2020
 • la-su 20.-21.2.2021
 • la-su 17.-18.4.2021

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, kirjallinen materiaali ja DVD Manual Therapy 1, jossa on esitelty liikkeiden avustusotteet ja ansimmäiset manuaalitekniikat.

1CD-osuuden sisältö:

Koulutuksessa tarkennetaan 1A ja B -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin.

Kahden kurssipäivän aikana kerrataan ja syvennetään manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista. Kurssiin kuuluu myös katsaus SPS-metodin manuaaliterapiaan.

Teoriaosuuksissa tarkennetaan metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovelletaan opittua kävelyyn.

Neljän päivän kurssikokonaisuus antaa valmiudet ohjata eritasoisia SPS-tunteja sekä ryhmille että yksityisasiakkaille. Spiraalistabilaation periaatteiden ymmärtäminen mahdollistaa menetelmän monipuolisen käytön erityisesti selkään liittyvien ongelmien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Kirjallisen materiaalin lisäksi 1CD -osion hintaan sisältyy DVD Manual Therapy 1, jossa on esitelty liikkeiden avustusotteet ja ensimmäiset manuaalitekniikat.

Peruskurssin (32 tuntia) käyneet voivat liittyä jäseneksi Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen (jäsenmaksu 20€), jolloin heillä on metodin nimen ja ammattinimikkeen “SPS-ohjaaja” käyttöoikeus. Jäsenille on varattu myös SPS-tuotteiden tukkuosto-oikeus sekä muita jäsenetuja. Jatkossa osaamista voi syventää menetelmän muilla kursseilla ja saavuttaa SPS Trainer / Terapeutti / Teacher -nimikkeisiin vaadittavat tuntimäärät. Lisätietoa koulutusohjelmasta sivuilla www.spiraalistabilaatio.fi.

Uudet SPS Trainer -tasoon tähtäävät kurssit

Punaisena lankana kurssien 2 ja 3 sisällöissä on yksi tärkeimmistä Spiraalistabilaatio-metodin tavoitteista eli kokonaisvaltainen kolmiulotteinen liike, jossa voima siirtyy spiraalimaisesti kehon ympäri. Näin vartalo toimii liikkeen keskustana, johon raajat liittyvät. Hallittu ja liikkuva selkäranka on yksi toimivan kehon kulmakivistä.

 Kurssi 2. Lanne- ja kaularanka – “Lumbar and cervical spine”

Spiral Stabilization®2A-lanneranka & 2B-kaularanka

Seuraavat SPS 2A -koulutukset:

 • la-su 13.-14.2.2021

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Seuraavat SPS 2B -koulutukset:

 • la-su 13.-14.3.2021

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Kouluttajat:

 • Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.
 • Jari-Pekka Keurulainen, Fysioterapeutti, valmentaja, Pilates-kouluttaja & Spiraalistabilaatio -ohjaaja

 

2A & 2B-osuuksien sisältö:

Molempien kaksipäiväisten koulutusten teoriaosuuksissa käydään läpi selkärangan toiminnallista anatomiaa, selälle mahdollisia liikesuuntia ja -laajuuksia rangan eri tasoilla sekä niihin liittyviä toimintahäiriöitä. Päivien aikana perehdytään myös yleisimpiin selkärangan ongelmiin, kuten välilevytyrä ja erilaiset rappeumamuutokset, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon. Tapauskohtaiset esimerkit selventävät Spiraalistabilaatio-metodin tapaa lähestyä em. ongelmia.

Käytännön osuuksissa ensimmäisten kahden päivän aikana (2A) perehdytään erityisesti lantion ja lanneselän ryhtiin sekä siihen, miten Spiraalistabilaatio-harjoitteiden avulla voi kehittää kykyä hallita lannerangan keskiasento pystyasennossa myös liikkeen aikana. Kaularanka-osiossa (2B) huomioidaan myös rintaranka, jonka ryhti ja hyvä liikkuvuus luovat pohjan kaularangan toiminnalle ja pään luontevalle ja tasapainoiselle asennolle.

Molempien workshop-tyyppisten koulutusten tavoitteena on analysoida Spiraalistabilaatio-metodia kyseisen päivän teeman näkökulmasta sekä tarkentaa liikkeiden suoritustekniikkaa, avustusta ja ohjausta. Kurssiohjelmaan kuuluu myös liiketerapiaa tukeva manuaaliterapia.

Kurssi 3. Ylä- ja alaraaja – “Upper and Lower limbs”

Spiral Stabilization®3A-yläraaja & 3B-Alaraaja

Seuraavat SPS 3A -koulutukset:

 • 24.-25.4.2021

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Seuraavat SPS 3B -koulutukset:

 • 5.-6.6.2021

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Kouluttajat:

 • Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.
 • Jarmo Ahonen, fysioterapeutti, valmentaja, tietokirjailija, Pilates-kouluttaja & Spiraalistabilaatio -ohjaaja

3A & 3B-osuuksien sisältö:

Kahden päivän Yläraaja-kurssin (3A) teoriaosuus antaa kattavan tietoiskun hartiarenkaan anatomisesta rakenteesta, sen yhteyksistä keskivartaloon, yleisimmistä yläraajaan liittyvistä ongelmista sekä siitä, miten ryhti ja selkärangan liikkuvuus vaikuttavat yläraajan toimintaan – ja päinvastoin. Kurssilla keskitytään erityisesti käsivarren, olkapään ja lapaluun liikesuuntien hahmottamiseen ja siihen, miten niitä voidaan harjoittaa Spiraalistabilaation avulla.

Lisäksi käytännön osuudessa syvennetään yläraajan liikkeiden avustusta, käydään läpi käden, ranteen ja käsivarren lihaksia venyttäviä ja vahvistavia harjoituksia sekä niitä rentouttavia hoito-otteita.

Alaraaja-kurssin (3B) ensimmäisenä päivänä perehdytään alaraajan toiminnalliseen anatomiaan ja toimintahäiriöihin sekä siihen, miten eri yksilöiden rakenteelliset eroavuudet tulee huomioida Spiraalistabilaatio-harjoitteita ohjatessa ja avustaessa. Jalkaterän, polven ja lonkan linjaukset, lantion asennon hallinta ja lonkan liikkuvuus ovat osa teoriakokonaisuutta.

Toinen koulutuspäivä keskittyy kävelyn liikeanalyysiin ja kävelyn elementtien harjoittamiseen Spiraalistabilaation avulla. Vakaa ja kannatettu ryhti, hyvä tasapaino, koordinoidut vartalon kierrot ja myötäliikkeet muodostavat kehon terveyttä ylläpitävän kävelytavan. Tämä toimii perustana myös hyvälle juoksutekniikalle.

Kurssi 5 Spiral Stabilization® ja Skolioosi

Spiral Stabilization® 5A -Skolioosi

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Kouluttaja:

 • Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

5A-osuuden sisältö:

Skolioosiin keskittyvän koulutuksen kahtena ensimmäisenä päivänä käydään läpi skolioosin tausta, sen eri muodot, hoidon tavoitteet, siihen johtavat riskitekijät sekä miten selkärangan kiertymiseen ja taipumiseen voi vaikuttaa Spiraalistabilaatio-metodin spesifillä, selkärankaa vahvistavalla kaikki liiketasot huomioivalla harjoittelulla.

Käytännön harjoittelu keskittyy erityisesti niihin liikkeisiin, joiden on parhaiten todettu soveltuvan skolioosista kärsivien henkilöiden kotiharjoitteluun, liikkeiden manuaaliseen avustamiseen ja tarkkaan korjaamiseen.

Spiraalistabilaatio-metodin päätavoitteena on palauttaa selkärankaan sen luonnolliset kolmiulotteiset liikkeet ja muuttaa skolioosipotilaille tyypillinen kävelyn patologinen liikemalli normaaliksi. Näin myös kävelytekniikan parantaminen muodostuu osaksi liiketerapiaa. Kirjallisen materiaalin lisäksi 3A kurssiosioon sisältyy Spiraalistabilaation ‘Skolioosi 3’ DVD:n materiaali, jossa on esimerkkejä eri ikäisistä skolioosipotilaista, heidän hoitoohjelmansa ja skolioosin kehityksen seuranta.

Kurssi on tarkoitettu vähintään Spiraalistabilaation peruskurssin käyneille (4 koulutuspäivää).

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Mini Symposium 2021

Aika: la 16.1.2021 la klo 8.30–17.30

Somatic Studio järjestää perinteisen pilatesohjaajille suunnatun Mini Symposium koulutuksen 16.1.2021. Voit osallistua koulutukseen myös Onlinessa!

Tänä vuonna mini symposiumissa pääset oppimaan Jarmo Ahosen ja Nina Pastelin kanssa, miten sovellat teoriasta käytäntöön pilateksen periaatteet ”Precision” tarkkuus ja täsmällisyys ja ”Centring” keskustan hallinta. Sampo Idstam antaa sinulle vinkkejä ja joustavaa sisältöä pilates tunneille kuminauhan avulla. Heikki Lempiäinen avaa sinulle Online tuntien maailmaa ja mahdollisuuksia ja Art Fysion fysioterapeutit Jaana nurminen ja Pia Nirkko käyvät läpi miten muokaat pilates-harjoittelua urheiluun lajispesifisti. Symposiumipäivän aikana saat paljon omaa treeniä ja ideoita omille tunneillesi.

Hinta: 189 €

ONLINE koulutuksen hinta: 129€

Paikka: Somatic Studio, Kasarmikatu 36 00130 Helsinki

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja lähetämme laskun ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä. Peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan.

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös Onlinessa.

Aikataulu:

Lauantai 16.1.2021

Tervetuloa mini symposiumiin + AAMUKAHVIT

Aika: 8.30-9.00

 

Precision / Tarkkuus ja täsmällisyys & Centring / Keskustan hallinta

Aika: klo 9.00-11.00

Kouluttajat: Jarmo Ahonen ja Nina Pastel

Pilates-ohjaajan työkalupakkiin kuuluvat kuusi Pilateksen periaatetta. Teoriapainotteisessa opetuksessa on lopulta melko helppo selittää esimerkiksi ”Precision ja Centring” eli tarkkuus ja keskustan hallinta. On kuitenkin eri asia osata soveltaa tuo teoria käytäntöön ja tehdä nuo periaatteet eläviksi oppilaille. Ja juuri nuo periaatteet, neljän muun Pilateksen periaatteen ohella, tekevät ohjauksesta ja harjoittelusta ainutlaatuista ja auttavat oppilaita hahmottamaan kehon kokonaisuuksia ja eri tekijöiden merkitystä kehon hallinnalle ja liikkeen oppimiselle.

Tällä luennolla ja work shop harjoittelulla keskitytään kahteen periaatteeseen, tarkkuuteen ja keskustan hallintaan. Selvitämme, mitä nykyinen tutkimustieto tarjoaa asioiden ymmärtämiseksi ja sovellamme niitä omakohtaisen harjoittelun kautta. Kokemisen ja tekemisen kautta on helpompi sisäistää asioita kuin pelkkää teoriatietoa keräämällä. Siksi voit varautua harjoittelemaan itse tämän osion aikana.

KAHVITAUKO

Kuminauha pilatesharjoittelussa

Aika: klo 11.15-12.45

Kouluttaja: Sampo Idstam

2 metrin pituinen, leveä vastuskuminauha on oiva apuväline pilatesharjoittelussa. Kuminauha tukee kehon osia sekä luo vastusta ja sulkee kehon kineettistä ketjua eri asennoissa. Kuminauhan avulla voi oppia ymmärtämään paremmin lihasten yhteistyötä harjoittelussa. Inspiraatiota ja joustavaa sisältöä pilatestunneille kauden alkuun !

LOUNASTAUKO

Pilates-tunti online- uhka vai mahdollisuus

Aika: klo 13.45-15.45

Kouluttaja: Heikki Lempiäinen

Onko pilates pilatesta jos sitä ohjataan virtuaalisesti? Miten toteutuvat pilateksen periaatteet? Voiko ohjaaja ohjata hyvän ja täysipainoisen tunnin näkemättä asiakastaan tai tarkkailemalla häntä tietokoneen näytöltä.

Näihin ja korona-kriisin alkuunpaneman online-tuntiryöpsähdyksen tuomiin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia Heikki Lempiäisen workshopissa.

Workshop rakentuu alustuksesta, harjoitteluosuudesta, jossa käytetään luovasti kaikkien kotoa löytyviä harjoitteluvälineitä sekä yhteisestä keskustelusta.

KAHVITAUKO

Pilatesharjoittelu urheilussa

Aika: 16.00-17.30

Kouluttajat: Jaana Nurminen & Pia Nirkko

Miten pilatesta hyödynnetään urheilussa? Miten muokata pilates-harjoittelusta lajispesifiä? Käytännön esimerkkinä neljän eri lajin urheilijan kokemukset pilateksesta osana urheilijan elämää.

 

Kouluttajat:

Jarmo Ahonen – fysioterapeutti, kouluttaja ja valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja, tietokirjailija

Jarmo Ahonen on tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen. Jarmo Ahonen on toiminut Suomessa Pilates-kouluttajana vuodesta 1999 palattuaan Yhdysvalloista suorittamiensa Pilates-tutkintojen jälkeen. Hän on opettanut sen jälkeen Suomessa Pilates-metodia niin tanssin, urheilun kuin fysioterapiankin ammattilaisille. Hänen kehittämänsä Somatic Fysio on fysioterapian jatkokoulutus, joka on kerännyt suosiota jo kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän on Somatic Center Finland Oy:n pääopettaja.

Nina Pastel – Nina Pastel – Somatic Pilates ja laite pilates ohjaaja, Somatic Personal Trainer, Footbic ja SPS-ohjaaja.

Nina on myös tanssija ja tanssinopettaja. Nina on asunut,opiskellut ja tanssinut Helsingissä,Tukholmassa, Norrköpingissä, New Yorkissa ja Martiniquella. Perheen ja oman  tanssi koulunsa Dance Place Martinique hän perusti Ranskan Karibialle. Perhe palasi Suomeen ja Nina sai oppisopimuksen Pilates Ateljeelle ja hän opiskeli pilates ohjaajaksi Somatic Studiolla. Nykyisin Nina ohjaa pilatesta Somatic Studiolla, Pilates Helsingissä, Suomen Kansallis Oopperan Baletille ja Balettioppilaitokselle sekä Helsinki International Summer Intensive kesäkurssilla. Tanssi ja tanssin  opetus on yhä Ninalle tärkeää. Hän opettaa jazz tanssia Suomen Kansallis Oopperan Balettioppilaitoksella. Ninan innostava ja kannustava ohjaus saa mielen ja kehon virkistymään.

Sampo Idstam – Somatic Pilates -laiteohjaajakouluttaja, Musiikin maisteri SibA 1999, STOTT PILATES® Instructor Full Certification, Spiral Stabilization Trainer, Modern Nordic Walking Master Trainer

”Liike on lääkettä, kun sen tekee hyvin ja rennosti. Kohtele kehoasi kuin ystävääsi; haasta hänet kehittymään kestävästi. Liikkeen tulee tuottaa mielihyvää ja parantaa elämänlaatua.” Sampo on opettanut kestävän liikkumisen taitoa monenlaisille asiakkailleen vuodesta 1992 alkaen. Hän tutustui alunperin pilatesmenetelmään musiikin ja tanssin kautta ja on syventänyt osaamistaan useiden kouluttajien kanssa Suomessa ja ulkomailla. Sampo perusti PilatesHelsinki-studion 2005, aloitti Laitepilates-ohjauksen 2007 ja on ohjannut pilatesta päätyönään siitä asti. Hän on perinteisen harjoittelun ohessa kehittänyt Vertikaalipilates-lähestymistapaa, jossa harjoituksia tehdään selkäranka pystyasennossa ja jossa päätavoite on tasapainoinen sekä hyväryhtinen kävely.

Heikki Lempiäinen – pilates-ohjaaja ja -kouluttaja, musiikki-, tanssi- ja liiketerapeutti, MuM.

Heikki on Somatic Studion ohjaajakoulutuksesta valmistunut pilates-ohjaaja. Lisäkoulutusta hän on hankkinut lukuisista jatkokoulutuksista ja pilates-matkoilta USA:sta ja Euroopasta. Heikki omistaa oman pienen Studio Heikki pilates-studion Helsingin Pikku Huopalahdessa. Ohjaustyön lisäksi hän kouluttaa pilates-ohjaajia Suomen Terveysliikuntainstituutin ohjaajakoulutuksissa.

Jaana Nurminen – fysioterapeutti, Somatic Pilates -ohjaaja, SPS-ohjaaja, valmentaja, liikkeen ja liikkumisen rakastaja ja aiemmalta ammatilta tanssija

Jaana toimii fysioterapeuttina Fysio Attitude -yrityksessään sekä Art Fysio Oy:llä. Hänen intohimona on liike ja liikkuminen ja se näkyy niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Yksilövastaanottotyön lisäksi Jaana toimii fysioterapeuttina Suomen Sulkapallomaajoukkueessa sekä Olarin voimistelijoiden OVO Teamin, OVO Junior Teamin ja OVO Team Esportin fysioterapeuttina. Jaanaa voikin usein nähdä urheilijoiden kanssa eri halleilla, saleilla ja kentillä. Jaanalle tärkeää on tehdä työtään ilon kautta, luovalla otteella tieteen pohjalta.

Pia Nirkko – Fysioterapeutti, Somatic Pilates- ohjaaja, Spiraalistabilaatio- ohjaaja

Pia on toiminut fysioterapeuttina Art Fysio Oy:ssä vuodesta 2010 alkaen. Hän toimii myös Suomen purjehdusmaajoukkueen fysioterapeuttina nyt 10:ttä vuotta ja on ollut joukkueen mukana kaksissa Olympialaisissa. Pian oma urheilutausta pituushyppääjänä on luonut vahvan pohjan liikkeen analysoinnille ja kehon tuntemukselle.  Hän toimii aktiivisesti myös yleisurheilun parissa osana SM-urheilijoiden valmennusta.  Liikkeen tutkiminen ja tunteminen ovat Pialle tärkeitä välineitä, joita hän hyödyntää fysioterapiatyössään.

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Footbic®- ohjaajakoulutus

Tule kouluttautumaan ja oppimaan lisää jalkaterän toiminnasta ja toimivuuden merkityksestä kehon liikkeeseen!

KOULUTUKSEEN KUULUU YKSILÖOHJAUS, ANALYYSI (Fuctional Footmap) JA RYHMÄLIIKUNTATUNNIN PERUSTEET

Koulutus on yhdenpäivän mittainen koulutus ja se on suunnattu liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille: fysioterapeutit, pilates- ja joogaohjaajat, personal trainerit, hierojat, liikunnanohjaajat

Footbic® – Koulutuksen sisältö

Ohjaajakoulutus

Footbic-ohjaajakoulutuksessa opit perusteet jalkaterän anatomiasta ja toiminnasta. Anatomian lisäksi päivän aikana perehdyt erilaisiin  Footbic-perusharjoitteiseen käyttäen Footbic Basic -palloja. Harjoitteet sisältävät jalkaterien lämmittelyliikkeitä, lihaksia vahvistavia, venyttäviä ja liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Jokainen harjoite harjoitellaan tarkasti, jotta osaat koulutuksen jälkeen sekä harjoitella itse että ohjata liikkeitä asiakkaillesi. Koulutukseen sisältyy myös Footbic-ryhmäliikuntatunti.

Koulutuksesta saat mukaan eripituisia Footbic-ryhmäliikuntatuntiohjelmia, joita voit hyödyntää omien tuntiesi suunnittelussa. Koulutuksen jälkeen voit ohjata Footbic-ryhmäliikuntatunteja ja Footbic-harjoitteita yksilöasiakkaille omana kokonaisuutenaan tai osana jotain toista liikuntatuntia.

Koulutuksen käytyäsi ja Footbic-ohjaajasopimuksen allekirjoitettuasi sinulla on oikeus ohjata Footbic-ryhmäliikuntatunteja ja käyttää Footbic-logoa. Koulutuspäivänä sinun on mahdollista myös hankkia Footbic-palloja erikoishintaan ryhmäliikuntatunteja varten. Koulutuksen käytyäsi voit halutessasi ryhtyä Footbic-tuotteiden jälleenmyyjäksi.

Koulutuksessa opit muun muassa tyypillisimmät jalkamallit ja millainen askel tukee kehon hyvinvointia. Koulutuksessa käymme läpi erilaisia jalkaterätyyppejä; miten pystyt tulkitsemaan niitä ja kuinka jalka toimii liikkeen aikana. Koulutuksessa opit harjoitteita Footbic Basic-pallolla ja patentoidulla Pro-terapiapallolla.

Koulutuksessa hyödynnetään Footbic-ohjaajakoulutuksessa saatuja oppeja ja perehdytään lisää jalkaterän anatomiaan. Koulutuksessa opit Footbic-palloilla tehtäviä jalkaterää kuntouttavia harjoitteita, jotka vahvistavat ja venyttävät jalkaterän lihaksia sekä lisäävät jalan nivelten liikkuvuutta.

Funtional Foot Map

Footbic-harjoitteiden lisäksi koulutuksessa perehdytään Lee Saxbyn kehittämään Functional Foot Map -menetelmään, jonka avulla on helppoa tehdä nopea ja luotettava analyysi jalkaterän toiminnasta liikkeen aikana. Koulutuksessa opit käyttämään Functional Foot Map -skanneria sekä tulkitsemaan jalkaterän kuvia askelluksessa. Askelkuvista opit muun muassa tulkitsemaan, miten paino jakautuu askeltaessa, ja onko jalka mahdollisesti supinoiva tai pronatoiva. Oppiminen on käytännönläheistä, sillä koulutuksessa osallistujat skannaavat ja tulkitsevat toistensa jalkaterät.

Koulutuspäivän lopuksi Functional Foot Map -askelanalyysin pohjalta suunnitellaan askeleen korjaamiseen sopivat Footbic-harjoitteet.

Seuraavat Footbic-ohjaajakoulutukset

 • La 23.1.2021 klo 9.00-15.00
 • La 10.4.2021 klo 9.00-15.00

Kouluttaja : menetelmän isä ja kehittäjä Ahto Kärnä

Hinta: 259 € (sis. alv 24 %)

Koulutuksen hintaan sisältyy:

 • Yksilöohjauksen- ja ryhmäliikuntatunnin perusteet
 • Fuctional Footmap- analyysi
 • Sähköinen koulutusmateriaali
 • Kaksi Footbic Basic -palloa
 • Yhden vuoden Footbic-ohjaajalisenssi arvo 150 €

Ilmoittaudu

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Neutral Spine

Pilates-ohjauksessa, kuten muussakin harjoittelussa, on tärkeää huomioida nivelten toiminta ja välttää suojaamattomia ääriasentoja kaikkien nivelten osalta. Nykyinen selkätutkimus puoltaa vahvasti lannerangan, rintarangan ja kaularangan neutraalin asennon käyttöä asennon hallinnassa ja harjoittelun lähtökohtana.

Somatic Studio järjestämä workshop, Neutral Spine, tarjoaa perusteet ja harjoitteita lannerangan tukemiseen. Kurssilla sivutaan myös muiden nivelten keskiasennon merkitystä liikkeiden perustana.

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, tanssin opettajille, fysioterapeuteille ja liikunnanohjaajille.

Aika: 6.2.2020 klo 9.00–15.00

Opettaja: Jarmo Ahonen, fysioterapeutti ja Pilates-kouluttaja

Hinta: 249 €

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu ammatillisiin lisäkoulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ilmoittatutumisvahvistuksen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa katso yläpuolelta peruutusehtomme.

 


 

Peruutusehdot

Nämä peruutusehdot koskevat kaikkia Somatic Center Finlandin järjestämiä ammatillisia lyhytkoulutuksia.
Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin, veloitamme 50 % koulutusmaksusta. Alle 48 h ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista ja ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus kurssille on aina lähetettävä kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan koulutukseen sairauden takia, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan lääkärintodistusta vastaan. Pidätämme palautettavasta summasta toimistomaksun 25 €. Mikäli koulutus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Center Finland varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.

Facebook
Twitter
Instagram
In english