Ammatilliset lisäkoulutukset

Tällä sivulla on esiteltynä ammatilliset lisäkoulutuksemme. Lisätietoja näistä koulutuksista saat sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com tai asiakaspalvelustamme (09) 565 88250.

Pilates Symposium 9.-10.8.2019>>

Spiral Stabilization 1 AB 24-25.8.2019>>

Spiral Stabilization 1 CD 7.9.2019>>

Spiral Stabilization® (SPS), lantionpohja osana kokonaisuutta 9.9.2019 >>

Magic Circle workshop 21.9.2019>>

Pilatesrulla workshop 22.9.2019>>

Fabrice Lamego Somatic Studiolla 26.-27.10.2019>>

Pilatesohjaus ennen ja jälkeen synnytyksen 3.11.2019>>

Kehon toiminnallisuus ratsastaessa 10.11.2019>>

 

Ilmoittaudu koulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

 


 

  

Spiral Stabilization

Laajenna osaamistasi kehonhallinnan alueella!

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, fysioterapeuteille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään menetelmään suunniteltuja vastuskuminauhoja. Liikkeet aloitetaan pystyasennossa ja siirrytään mahdollisuuksien mukaan yhden jalan harjoitteisiin. Harjoittelussa vartaloa pidennetään ylöspäin spiraalimaisten lihasketjujen aktiivisella käytöllä.

Spiraalistabilaation avulla vahvistetaan syvien vatsalihasten toimintaa ja pyritään rentouttamaan selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Näin vähennetään painetta välilevyissä, parannetaan niiden aineenvaihduntaa sekä luodaan tilaa selkänikamien väliin.

 

SPS-harjoittelu tapahtuu kolmessa vaiheessa:

 1. Syvien lihasten uudelleen harjoittaminen ja pinnallisten lihasten toiminnan normalisointi (stabilointi)
 2. Selkärangan ja koko kehon nivelten liikkuvuuden parantaminen ja hallitseminen
 3. Koordinaation harjoittaminen: kävelyyn ja lajikohtaisiin liikkeisiin valmistautuminen

 

”Spiraaliketjujen ymmärtäminen ja pystyasennossa tehtävät liikkeet ovat lisänneet kehon biomekaniikan ymmärrystäni. Kevyellä kuminauhan vastuksella löytyy helposti syvät vatsalihakset, lapatuki, pakaran aktivointi pystyasennossa – ja nämä kaikkihan ovat osa spiraalilihasketjuja, jotka mm. vähentävät painetta niveliin. Käytän menetelmää päivittäin asiakkaitteni kanssa.”

Minna Schauman-Ek
fysioterapeutti, pilatesohjaaja

 

 

Spiral Stabilization®1AB

Kaksipäiväinen koulutus, jossa aloitat Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1A–B -koulutukset:

 • la–su 24.8.–25.8.2019
 • la–su 5.–6.10.2019
 • la-su 11.-12.1.2020
 • la-su 21.-22.3.2020

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 370 € (sis. alv:n 24%).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, SPS-vastuskuminauha sekä kuvalliset liikeohjeet. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit hankkia etukäteen myös Askel Educationin kautta täältä.

1A-osuuden -sisältö:

 • SPS-metodin teoreettinen tausta
 • SPS-liikkeiden periaatteet: linjaus, koordinaatio, hengitys, lihasketjujen kautta syntyvä vertikaali- ja spiraalistabilaatio
 • SPS-metodin 12 perusharjoitusta: liikkeiden suoritus ja avustaminen

1B-osuuden sisältö:

 • SPS-metodin 40 harjoitetta edistyneille
 • SPS-metodin dynaaminen 60 min harjoitusohjelma
 • SPS-metodin toiminnalliset liikeketjut ja niiden anatomia

Somatic Center Finlandin järjestämä Spiral Stabilization 1A ja 1B -kurssi on virallisen SPS-ohjaajakoulutusohjelman mukainen. Saat koulutuksesta todistuksen sekä mahdollisuuden edetä SPS-koulutusohjelman mukaisesti.

Spiral Stabilization®1CD

Uutta Suomessa!

Seuraavat SPS 1C–D -koulutukset:

 • la–su 7.–8.9.2019
 • la–su 16.–17.11.2019
 • la-su 8.-9.2. 2020
 • la-su 9.-10.5.2020

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24%)

Koulutuksessa lisätään harjoittelun haastavuutta yhdistämällä perusharjoitteisiin dynaamiset ylä- ja alaraajojen liikkeet sekä tasapainoharjoittelu. Koulutuksessa opetellaan liikkeen manuaalista ohjausta ja avustamista. Lisäksi kerrataan kurssin 1AB asioita.

Koulutuksen jälkeen osaat ohjata ja avustaa monipuolisesti eritasoisia SPS-tunteja sekä yksityisasiakkaita. Ymmärrät spiraalistabilaatio-menetelmän periaatteet ja sen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Tämän jälkeen voit laajentaa osaamistasi menetelmän muilla kursseilla.

 

”Suosittelen lämpimästi! Oma selkäryhmäni (skolioosia, jäykistettyä selkää) on tehnyt SPS-harjoitteita helmikuun puolesta välistä saakka (1xviikkotunti ja lisäksi kotona 2–3 krt päivässä) ja tuloksia on tullut. Vanhin SPS-asiakkaani on 83 v ja hänenkin ryhdissään on tapahtunut selkeä muutos pienellä päivittäisellä harjoittelulla (10 toistoa päivässä yhtä liikettä). Olen itse vaikuttunut ja innostunut tästä(kin) menetelmästä.”

Kaisa Suomalainen
Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja

 

Spiral Stabilization® (SPS), lantionpohja osana kokonaisuutta

Seuraavat SPS, lantionpohja osana kokonaisuutta koulutukset:

 • ma 9.9.2019 klo 9.00-17.00

Kouluttajat: Tiina Arrankoski (LitM, Spiral Stabilization -kouluttaja) ja Tuula Schoultz (Fysioterapeutti AMK, Spiral Stabilization -terapeutti)

Hinta: 229 €

Koulutuksen sisältö:

 • Miten Spiraalistabilaatio harjoittelumuotona tukee lantion asennon hahmottamista ja lantion alueen lihasten optimaalista toimintaa ja aineenvaihduntaa
  • anatomiaosuudessa tutustutaan lantion luiden ja lihasten rakenteeseen sekä toimintaan
  • tutkitaan ja hahmotetaan lantion asentoa niin, että se tukee pystyasennossa liikkumista ja erityisesti kävelyä
  • Spiraalistabilaatioliikkeiden analysointi lantion toiminnan näkökulmasta
  • Kurssi on suunnattu Spiraalistabilaatio -ohjaajatason käyneille, mutta kurssille voi osallistua myös liikunnan- tai terveydenhuollon ammattilaiset
  • Kurssi on osa Spiraalistabilaatio – Spiral Stabilization® -koulutuskokonaisuutta

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 


 

Pilates Symposium

Aika: 9.–10.8.2019 (pe klo 9.00–16.00, la klo 9.00–16.00)

Somatic Studio järjestää perinteisen pilatesohjaajille suunnatun symposiumin jälleen elokuussa.

Tänä vuonna symposiumissa pääset syventämään tietoasi hengityksen merkityksestä psykologin, psykoterapeutin ja hengityskouluttajan Minna Marttinin opastuksella. Jarmo Ahosen ja Jari-Pekka Keurulaisen johdolla saat vastaukset kysymyksille: Miten Pilates-harjoittelu tukee hartiarenkaan ja olkapään toimintaa? Mikä merkitys alaraajojen rakenteella ja toiminnalla on lantion ja keskivartalon tukikudosten toimintaan lihastyön kautta? Kati Pylkkäsen kanssa pääset selvittämään mitä Jay Grimsin luoma kaksisuuntainen venytys tarkoittaa mattoharjoittelussa. Symposiumin kahden päivän aikana saat paljon omaa treeniä ja ideoita omille tunneillesi.

Hinta: 369 €

Paikka: Astoria-Sali, Iso Roobertinkatu 14, 00120 Helsinki

Aikataulu:

Perjantai 9.8.2019

Miten Pilatesharjoittelu tukee hartiarenkaan ja olkapään toimintaa?

Aika: klo 9.00-12.00

Kouluttajat: Jarmo Ahonen & Nina Pastel

Miten Pilates-harjoittelu tukee hartiarenkaan ja olkapään toimintaa? Mitä tarvitaan lisää, jotta käsivarren toiminta kytkeytyy täysin koko kehon toimintaan? Kurssin aikana opit hartiarenkaan ja lapatuen kaikki liikesuunnat ja saat ideoita tunnin muokkaamiseen olkapään kannalta hyvään suuntaan.

LOUNASTAUKO

Hengitys workshop

Aika: 13.00-16.00

Kouluttaja: Minna Martin

Workshop koostuu teoriaosuudesta ja kokemuksellisesta osiosta. Luento-osuudessa esitellään tiivistetysti psykofyysisen hengitysterapian (hengityskoulun) periaatteet. Kokemuksellisessa osuudessa osallistuja saa kosketuksen hengitysharjoituksiin sekä yksin että parin kanssa työskennellen. Käsiteltäviä teemoja ovat lupa olla vain, oma pyhä rytmi, kosketus, kannateltuna olo ja rajat. Harjoituksia varten päälle joustavat, mukavat vaatteet ja villasukat.

Lauantai 10.8.2019

2-way-stretch eli kaksisuuntainen venytys klassisen pilateksen mattoharjoittelussa

Aika: klo 9.00-12.00

Kouluttaja: Kati Pylkkänen

Jay Grimesin luoma termi 2-way-stretch eli kaksisuuntainen venytys on käsite mikä tulisi näkyä jokaisessa pilates liikkeessä. Jay harjoitteli Joseph Pilateksen opissa New Yorkissa 60-luvulla ja jatkoi työskentelyä Clara Pilateksen rinnalla vielä 10 vuoden ajan Josephin kuoleman jälkeen. Tässä 3 tunnin workshopissa käydään läpi mitä kaksisuuntainen venytys tarkoittaa mattoharjoittelussa, miten se näkyy liikkeissä ja haetaan keinoja sen kehittämiseen. Workshopissa harjoitellaan myös vartalon yläosan sekä alaosan kaksisuuntaista venytystä ja tarkastellaan niitä erityisesti seuraavissa liikkeissä: Roll Up, Double Leg Pull, Spine Stretch Forward, Open Leg Rocker ja Side Kick Series. Ole valmiina liikkumaan ja hikoilemaan, koska itse tekemällä ja tuntemalla oppii parhaiten!

LOUNASTAUKO

Alaraajat ja niiden toiminnan merkitys lantioon ja keskivartalon tukikudoksiin ja lihastyöhön

Aika: 13.00-16.00

Kouluttajat: Jari-Pekka Keurulainen & Hanna Kanerva

Mikä merkitys alaraajojen rakenteella ja toiminnalla on lantion ja keskivartalon tukikudosten toimintaan lihastyön kautta? Mitä alaraajojen virheasennot ja toimintahäiriöt aiheuttavat lantioon, selkään ja alavartalon lihastasapainoon? Kurssin aikana syvennät tietoasi alaraajojen ja niiden toiminnan vaikutuksista lantioon ja keskivartalon tukikudoksiin.

Luentojen lisäksi ohjelmaan sisältyy teemoihin liittyviä harjoitustunteja.

Koulutuksessa on tarjolla kahvia ja teetä. Lounas on omakustanteinen. Lähistöllä on laaja tarjonta erilaisia lounaspaikkoja.

Kouluttajat:

Jarmo Ahonen – fysioterapeutti, kouluttaja ja valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja, tietokirjailija

Jarmo Ahonen on tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen. Jarmo Ahonen on toiminut Suomessa Pilates-kouluttajana vuodesta 1999 palattuaan Yhdysvalloista suorittamiensa Pilates-tutkintojen jälkeen. Hän on opettanut sen jälkeen Suomessa Pilates-metodia niin tanssin, urheilun kuin fysioterapiankin ammattilaisille. Hänen kehittämänsä Somatic Fysio on fysioterapian jatkokoulutus, joka on kerännyt suosiota jo kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän on Somatic Center Finland Oy:n pääopettaja.

Minna Martin – psykologi ja psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen VET ja psykofyysinen psykoterapia), fysioterapeutti, liikuntaryhmien ohjaaja

Psykoterapian ja työnohjauksen lisäksi Minna tekee koulutustyötä ympäri Suomea ja kirjoittaa ammatillista kirjallisuutta. Erityisesti psykofyysiset lähestymistavat ja ryhmien kanssa työskentely ovat lähellä hänen sydäntä.

Kati Pylkkänen – Pilatesohjaaja, liikunnanohjaaja ja urheiluhieroja, Bachelor of Hospitality Management

Kati on saanut pilatesoppinsa Usasta 2006 lähtien ja suorittanut siellä kaksi eri kokonaisvaltaista koulutusta, viimeisenä Jay Grimesin ”The Work” -koulutuksen 2015. Jay työskenteli Joseph Pilateksen kanssa 60-luvulla ja hän on ollut Katin opettaja ja mentori vuodesta 2012 lähtien. Kati on ohjannut pilatesta 13 vuoden ajan ja klassisessa pilateksessa kiehtoo erityisesti sen liikunnallisuus, kokonaisvaltaisuus ja yksinkertaisuus.

Jari-Pekka Keurulainen – fysioterapeutti, valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja

Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen on fysioterapeutti, pilatesohjaaja ja -opettaja sekä jalkapallovalmentaja. Keurulaisella on pitkä kokemus urheilijoiden ja kuntoilijoiden liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Hän on käyttänyt pilateksen periaatteisiin pohjautuvia harjoitteita ansiokkaasti eri lajien urheilijoiden fyysisen suorituskyvyn lisäämiseksi. Keurulainen on perehtynyt alaraaja-analyyseihin jalkojen toimintahäiriöiden kartoittamisessa sekä kävelyn ja juoksun tarkkailussa.

Hanna Kanerva – pilateskouluttaja ja -ohjaaja, laitepilatesohjaaja, Somatic Stretching -ohjaaja, fysioterapeutti (YAMK)

Hanna Kanerva on rytmisen voimistelun 25-kertainen Suomen mestari ja 3-kertainen Pohjoismaiden mestari. Hän on edustanut Suomea lukuisissa Euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailuissa sekä olympiakisoissa Barcelonassa 1992. Pilatesohjaajaksi Hanna on valmistunut vuonna 2002, laitepilatesohjaajaksi 2005 ja Somatic Stretching -ohjaajaksi vuonna 2009. Pilatekseen liittyvää jatkokoulutusta hän on saanut ulkomailta mm. Espanjasta (Body Pilates), Englannista (Body Control Pilates) ja Hollannista (Pilates Amsterdam).

Nina Pastel – pilatesohjaaja, laitepilatesohjaaja ja tanssija

Nina Pastel on Suomen Kansallisoopperan balettikoulun kasvatteja. Valmistuttuaan Tukholman Balett Akademienista Tukholmasta hän työskenteli Östgötabaletten:ssa Norrköping:ssä. Nina palasi Suomeen StepUp Dancer’s -ryhmään sekä opetti jazztanssia Tanssivintillä, Helsingin Tanssiopistolla, StepUp Schoolissa ja DCA:lla. Nina valmistui Somatic Center Finlandin ensimmäisestä Somatic Personal Trainer -koulutuksesta vuonna 2012. Laitepilatesohjaajakoulutuksen Nina suoritti 2013 opettajinaan Jarmo Ahonen ja Mitsi Pippa. Koulutusohjelmaan sisältyi Reformer, Cadillac, Springboard, Ladder Barrel ja Spine Corrector. Somatic Pilates Moduuli 2 -koulutuksen Nina suoritti 2016.

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Magic Circle workshop

Ammatillista koulutusta pilatesohjaajille.

Kaipaatko ideoita pilatesrenkaalla harjoitteluun? Tämä pilatesohjaajille suunnattu workshop tarjoaa laajan ja monipuolisen valikoiman rengasliikkeitä. Workshopissa yhdistyvät rengasharjoittelu uudella tavalla sekä klassisen repertuaarin liikkeitä rengasvariaatioina. Rengasharjoittelu mahdollistaa liikkeiden haastamisen niin voimallisesti kuin tasapainollisesti.

Päivään kuuluu myös ohjattu täysi 60 minuutin pilatestunti rengasta käyttäen.

Workshopista saat mukaasi kuvallisen materiaalin rengastuntien suunnittelun tueksi.

Aika: 21.9.2019 10.00-13.00

Hinta: 139 €

Pilatesrulla workshop+Magic Circle workshop yhteishintaan: 249€

Kouluttaja: Hanna Kanerva, pilatesohjaaja ja -kouluttaja, fysioterapeutti (YAMK)

Ilmoittaudu

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Pilatesrulla workshop

Ammatillista koulutusta pilatesohjaajille.

Treenaa sekä saa ideoita ja vinkkejä pilatesrullan käytöstä. Haasta stabiliteettiasi ja tasapainoasi sekä pidä hauskaa!

Workshopissa käydään läpi pilatesrullan käyttöä pilatestunneilla monipuolisesti:

 • rulla apuvälineenä
 • rullan käyttöön yhdistettäviä muita apuvälineitä (mm. rengas/käsipainot)
 • rulla venyttelyn apuvälineenä sekä
 • vinkkejä lihaskalvojen hierontaan rullan avulla

Päivään kuuluu myös ohjattu täysi 60 minuutin pilatestunti rullaa käyttäen. Workshopista saat mukaasi kuvallisen materiaalin rullatuntien suunnittelun tueksi.

Aika: su 22.9.2019  klo 10.00-13.00

Hinta: 139€

Pilatesrulla workshop+Magic Circle workshop yhteishintaan: 249€

Kouluttaja: Hanna Kanerva, Somatic Pilates -kouluttaja, Fysioterapeutti (YAMK)

Tervetuloa kouluttautumaan!

Ilmoittaudu

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 


Fabrice Lamego Somatic Studiolla!

Fabrice Lamego on tanssija, koreografi, Polestar® certifikoitu pilatesohjaaja sekä Balance body koulutuksen kouluttaja/ Balance Body master- ohjaaja. Lamego aloitti pilateksen opiskelunsa vuonna 1997 ja vuonna 2002 hän aloitti Polestar® certifikoituna pilatesohjaajana pilateksen opettamisen. Lamegon lähestymistavassaan Pilatekseen korostuu keho tietoisuus ja liike, jotka juontavat juurensa hänen tanssijan ja koreografin uraansa. 2009 hän valmistui Balance bodyn master- ohjaajaksi.

Ohjelmassa on tunteja ja workshopeja niin pilatesammattilaisille kuin -harrastajille. Lue lisää ja katso ohjelma & aikataulu >>täältä.

 


Pilatesohjaus ennen ja jälkeen synnytyksen

-Raskaana olevien ja synnyttäneiden erityistarpeiden huomiointi ohjaustyössä

Koulutus on suunnattu pilatesohjaajille, niin että he osaavat ottaa ohjaustyössä huomioon raskaana olevien ja synnyttäneiden asiakkaiden erityistarpeet.

Koulutuksen jälkeen tiedät, miksi tiettyjä liikkeitä/liikesuuntia ei tule teettää ja mitkä liikkeet ja liikesuunnat soveltuvat raskaana oleville ja synnyttäneille. Opit myös miksi maltillinen ja oikein ohjattu harjoittelu on erityisen tärkeää synnyttäneille naisille.

Aika: Su 3.11.2019 klo 10:00-14:00
Hinta: 129 €
Kouluttaja: Hely Järvinen

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


 

Kehon toiminnallisuus ratsastaessa

Koulutus on suunnattu ratsastusta ja ratsastajia opettaville ammattilaisille (ratsastuksen opettajat, fysioterapeutit, pilatesohjaajat jne.)

Aika: su 10.11.2019 klo 9.00–16.00
(sis. lounastauon)

Kouluttaja: Annika Schulman

ratsastuksenopettaja/ammattivalmentaja,
Centered Riding -ohjaaja, Somatic Pilates -ohjaaja

Hinta: 195 €

Kurssin sisältö:

 • Luento: Kehon toiminta, ratsastajan ja hevosen yhteistoiminta, lihaskalvojärjestelmää ja kehotyyppejä huomioiva harjoittelu
 • Käytännön harjoitteita kehon toiminnan ymmärtämiseen ratsastuksessa
 • Käytännön harjoitteita ratsastajan lajityypilliseen oheisharjoitteluun pilates- ja spiraalistabilaatiomenetelmiä hyödyntäen

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu ammatillisiin lisäkoulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ilmoittatutumisvahvistuksen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa katso yläpuolelta peruutusehtomme.

 


 

Peruutusehdot

Nämä peruutusehdot koskevat kaikkia Somatic Center Finlandin järjestämiä ammatillisia lyhytkoulutuksia.
Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin, veloitamme 50 % koulutusmaksusta. Alle 48 h ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista ja ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus kurssille on aina lähetettävä kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan koulutukseen sairauden takia, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan lääkärintodistusta vastaan. Pidätämme palautettavasta summasta toimistomaksun 25 €. Mikäli koulutus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Center Finland varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.

Facebook
Twitter
Instagram
In english