Ammatilliset lisäkoulutukset

Tällä sivulla on esiteltynä ammatilliset lisäkoulutuksemme. Lisätietoja näistä koulutuksista saat sähköpostitse asiakas(at)somaticstudio.com tai asiakaspalvelustamme (09) 565 88250.

 

Pilates Symposium 2020 8.8.2020>>

Footbic®- ohjaajakoulutus 15.8.2020>>

Spiral Stabilization 1 AB 29.-30.8.2020>>

Spiral Stabilization 1 CD 19.-20.9.2020>>

Elizabeth Larkam 2.-4.10.2020>>

Footbic®- ohjaajakoulutus 10.10.2020>>

Raskaana olevien ja synnyttäneiden erityistarpeiden huomiointi liikkeen ohjauksessa 24.10.2020>>

Spiral Stabilization 1 AB 7.-8.11.2020>>

Spiral Stabilization 1 CD 28.-29.11.2020>>

Ilmoittaudu koulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

 


  

Spiral Stabilization

Laajenna osaamistasi kehonhallinnan alueella!

Koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, pilatesohjaajille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Spiraalistabilaatio (Spiral Stabilization®, SPS) on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se sopii kuntoutusmuodoksi moninaisiin selän ongelmiin, kuten skolioosi ja välilevynpullistumat, ja sitä käytetään laajalti myös muiden kiputilojen kuntoutuksessa, kehon lihastasapainon parantamisessa ja oheisharjoitteluna urheilulle. Harjoittelu sopii myös raskaana oleville ja synnyttäneille.

Spiraalistabilaatiossa kehon lihasketjut jaetaan vertikaali-ketjuihin (suorat) ja spiraali-ketjuihin (kierteiset). Selkäkipuihin liittyy usein vertikaali-ketjujen jännittyneisyys ja yliaktiivisuus, mikä johtaa nikamien kompressioon ja epätasapainoiseen liikkumiseen. Spiraalistabilaatio tasapainottaa spiraali- ja vertikaali-ketjujen välistä toimintaa ja mahdollistaa selkärangan kannatuksen säilymisen liikkeen aikana. Tämä vähentää liiallista painetta välilevyillä ja parantaa niiden aineenvaihduntaa.

Metodin harjoitteet tähtäävät kävelyyn, joka on koordinoitua, taloudellista ja tehokasta. Pystyasennossa tehtävissä liikkeissä yhdistyvät kävelyn eri elementit: hyvä ryhtilinjaus ja vakaa asento, vartalon ojennus ja sen rotaatiot sekä liikkeet, joissa lapaluu/olkapää sekä lonkka pääsevät ojentumaan vapaasti taakse. Aluksi harjoittelu tapahtuu kahden jalan varassa seisten, mutta tasapainon ja spiraalistabilaation kehittyessä siirrytään harjoittelemaan yhden jalan varaan. Tasapainoinen kävely ja juoksu vaativat yhden jalan varassa toimimista hallitusti.

Harjoittelussa käytetään apuna  erityisesti metodia varten suunniteltuja pitkiä vastuskuminauhoja, korotettua mattoa sekä sauvoja. Myös selkänojattomat jakkarat ovat tarpeen harjoittelun tapahtuessa istuen sekä ohjaajan avustaessa liikkeitä.

 

”Spiraaliketjujen ymmärtäminen ja pystyasennossa tehtävät liikkeet ovat lisänneet kehon biomekaniikan ymmärrystäni. Kevyellä kuminauhan vastuksella löytyy helposti syvät vatsalihakset, lapatuki, pakaran aktivointi pystyasennossa – ja nämä kaikkihan ovat osa spiraalilihasketjuja, jotka mm. vähentävät painetta niveliin. Käytän menetelmää päivittäin asiakkaitteni kanssa.”

Minna Schauman-Ek
fysioterapeutti, pilatesohjaaja

”Suosittelen lämpimästi! Oma selkäryhmäni (skolioosia, jäykistettyä selkää) on tehnyt SPS-harjoitteita helmikuun puolesta välistä saakka (1xviikkotunti ja lisäksi kotona 2–3 krt päivässä) ja tuloksia on tullut. Vanhin SPS-asiakkaani on 83 v ja hänenkin ryhdissään on tapahtunut selkeä muutos pienellä päivittäisellä harjoittelulla (10 toistoa päivässä yhtä liikettä). Olen itse vaikuttunut ja innostunut tästä(kin) menetelmästä.”

Kaisa Suomalainen
Somatic Pilates-, Somatic Stretching- ja laitepilatesohjaaja

 

Kevään 2020 koulutuskokonaisuus Somaticilla

Vuoden 2020 alusta lähtien Somaticilla on mahdollisuus opiskella laajemmin Spiraalistabilaatio -metodia ja suorittaa SPS Trainer -tason koulutus eli kaksi neljän päivän koulutuskokonaisuutta. Peruskurssin (1AB + 1CD) lisäksi ohjelmassa ovat kansainvälisen koulutusohjelman mukaiset osiot lanne- ja kaularangasta (2A ja 2B) sekä ylä- ja alaraajasta (3A ja 3B).

Kurssi 1. Peruskurssi – “Introduction to the SPS method”

Spiral Stabilization®1AB

Kaksipäiväinen koulutus, jossa aloitat Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1A–B -koulutukset:

 • la-su 29.-30.8.2020
 • la-su 7.-8.11.2020

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 370 € (sis. alv:n 24%).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, SPS-vastuskuminauha sekä kuvalliset liikeohjeet. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit hankkia etukäteen myös Askel Educationin kautta täältä.

1AB-osuuden -sisältö:

Koulutuksen ensimmäisessä jaksossa käydään läpi yksityiskohtaisesti SPS-metodin 12 perusharjoitusta sekä periaatteet, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon. 1A ja B -osaan kuuluvien liikkeiden päätavoitteena on hartian ja lantion seudun lihastasapainon parantaminen, keskivartalon vakauttaminen ylä- ja alaraajojen liikkeiden aikana sekä kehon linjauksen hahmottaminen pystyasennossa tapahtuvassa harjoittelussa.

Lisäksi näiden kahden ensimmäisen kurssipäivän aikana harjoitellaan liikkeiden manuaalista avustusta pareittain istuma-asennossa ja seisten.

Teoriaosuus keskittyy metodin toiminnalliseen anatomiaan eli spiraali- ja vertikaali- lihasketjujen merkitykseen ihmisen liikkuessa. Aiheeseen tutustutaan myös tapauskohtaisten esimerkkien ja mittausten avulla.

Kirjallisen koulutusmateriaalin lisäksi 1AB -osion hintaan sisältyy SPS-vastuskuminauha. Mikäli haluat syventävää tietoa spiraalistabilaatio-menetelmästä, kurssilla on myynnissä Richard Smisekin kirjoja. Kirjoja voit tilata myös etukäteen suoraan SPS-tuotteiden maahantuojalta www.spiraalistabilaatio.fi.

Somatic Center Finlandin järjestämä Spiral Stabilization 1A ja 1B -kurssi on virallisen SPS-ohjaajakoulutusohjelman mukainen. Saat koulutuksesta todistuksen sekä mahdollisuuden edetä SPS-koulutusohjelman mukaisesti.

Spiral Stabilization®1CD

Kaksipäiväinen koulutus, jossa jatketaan Spiral Stabilization -koulutusohjelman suorittamisen.

Seuraavat SPS 1C–D -koulutukset:

 • la-su 19.-20.9.2020
 • la-su 28.-29.11.2020

Koulutuspäivien kesto: la klo 9.00–17.00, su klo 9.00–16.30

 

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).
Hintaan sisältyy aamu- ja päiväkahvi, kirjallinen materiaali ja DVD Manual Therapy 1, jossa on esitelty liikkeiden avustusotteet ja ansimmäiset manuaalitekniikat.

1CD-osuuden sisältö:

Koulutuksessa tarkennetaan 1A ja B -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin.

Kahden kurssipäivän aikana kerrataan ja syvennetään manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista. Kurssiin kuuluu myös katsaus SPS-metodin manuaaliterapiaan.

Teoriaosuuksissa tarkennetaan metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovelletaan opittua kävelyyn.

Neljän päivän kurssikokonaisuus antaa valmiudet ohjata eritasoisia SPS-tunteja sekä ryhmille että yksityisasiakkaille. Spiraalistabilaation periaatteiden ymmärtäminen mahdollistaa menetelmän monipuolisen käytön erityisesti selkään liittyvien ongelmien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Kirjallisen materiaalin lisäksi 1CD -osion hintaan sisältyy DVD Manual Therapy 1, jossa on esitelty liikkeiden avustusotteet ja ensimmäiset manuaalitekniikat.

Peruskurssin (32 tuntia) käyneet voivat liittyä jäseneksi Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen (jäsenmaksu 20€), jolloin heillä on metodin nimen ja ammattinimikkeen “SPS-ohjaaja” käyttöoikeus. Jäsenille on varattu myös SPS-tuotteiden tukkuosto-oikeus sekä muita jäsenetuja. Jatkossa osaamista voi syventää menetelmän muilla kursseilla ja saavuttaa SPS Trainer / Terapeutti / Teacher -nimikkeisiin vaadittavat tuntimäärät. Lisätietoa koulutusohjelmasta sivuilla www.spiraalistabilaatio.fi.

Uudet SPS Trainer -tasoon tähtäävät kurssit

Punaisena lankana kurssien 2 ja 3 sisällöissä on yksi tärkeimmistä Spiraalistabilaatio-metodin tavoitteista eli kokonaisvaltainen kolmiulotteinen liike, jossa voima siirtyy spiraalimaisesti kehon ympäri. Näin vartalo toimii liikkeen keskustana, johon raajat liittyvät. Hallittu ja liikkuva selkäranka on yksi toimivan kehon kulmakivistä.

Kurssi 2. Lanne- ja kaularanka – “Lumbar and cervical spine”

Spiral Stabilization®2A-lanneranka & 2B-kaularanka

Seuraavat SPS 2A -koulutukset:

 • Ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Seuraavat SPS 2B -koulutukset:

 • Ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Kouluttajat:

 • Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.
 • Jari-Pekka Keurulainen, Fysioterapeutti, valmentaja, Pilates-kouluttaja & Spiraalistabilaatio -ohjaaja

 

2A & 2B-osuuksien sisältö:

Molempien kaksipäiväisten koulutusten teoriaosuuksissa käydään läpi selkärangan toiminnallista anatomiaa, selälle mahdollisia liikesuuntia ja -laajuuksia rangan eri tasoilla sekä niihin liittyviä toimintahäiriöitä. Päivien aikana perehdytään myös yleisimpiin selkärangan ongelmiin, kuten välilevytyrä ja erilaiset rappeumamuutokset, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon. Tapauskohtaiset esimerkit selventävät Spiraalistabilaatio-metodin tapaa lähestyä em. ongelmia.

Käytännön osuuksissa ensimmäisten kahden päivän aikana (2A) perehdytään erityisesti lantion ja lanneselän ryhtiin sekä siihen, miten Spiraalistabilaatio-harjoitteiden avulla voi kehittää kykyä hallita lannerangan keskiasento pystyasennossa myös liikkeen aikana. Kaularanka-osiossa (2B) huomioidaan myös rintaranka, jonka ryhti ja hyvä liikkuvuus luovat pohjan kaularangan toiminnalle ja pään luontevalle ja tasapainoiselle asennolle.

Molempien workshop-tyyppisten koulutusten tavoitteena on analysoida Spiraalistabilaatio-metodia kyseisen päivän teeman näkökulmasta sekä tarkentaa liikkeiden suoritustekniikkaa, avustusta ja ohjausta. Kurssiohjelmaan kuuluu myös liiketerapiaa tukeva manuaaliterapia.

Kurssi 3. Ylä- ja alaraaja – “Upper and Lower limbs”

Spiral Stabilization®3A-yläraaja & 3B-Alaraaja

Seuraavat SPS 3A -koulutukset:

 • ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Seuraavat SPS 3B -koulutukset:

 • Ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: 350 € (sis. alv:n 24 %).

Kouluttajat:

 • Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.
 • Jarmo Ahonen, fysioterapeutti, valmentaja, tietokirjailija, Pilates-kouluttaja & Spiraalistabilaatio -ohjaaja

3A & 3B-osuuksien sisältö:

Kahden päivän Yläraaja-kurssin (3A) teoriaosuus antaa kattavan tietoiskun hartiarenkaan anatomisesta rakenteesta, sen yhteyksistä keskivartaloon, yleisimmistä yläraajaan liittyvistä ongelmista sekä siitä, miten ryhti ja selkärangan liikkuvuus vaikuttavat yläraajan toimintaan – ja päinvastoin. Kurssilla keskitytään erityisesti käsivarren, olkapään ja lapaluun liikesuuntien hahmottamiseen ja siihen, miten niitä voidaan harjoittaa Spiraalistabilaation avulla.

Lisäksi käytännön osuudessa syvennetään yläraajan liikkeiden avustusta, käydään läpi käden, ranteen ja käsivarren lihaksia venyttäviä ja vahvistavia harjoituksia sekä niitä rentouttavia hoito-otteita.

Alaraaja-kurssin (3B) ensimmäisenä päivänä perehdytään alaraajan toiminnalliseen anatomiaan ja toimintahäiriöihin sekä siihen, miten eri yksilöiden rakenteelliset eroavuudet tulee huomioida Spiraalistabilaatio-harjoitteita ohjatessa ja avustaessa. Jalkaterän, polven ja lonkan linjaukset, lantion asennon hallinta ja lonkan liikkuvuus ovat osa teoriakokonaisuutta.

Toinen koulutuspäivä keskittyy kävelyn liikeanalyysiin ja kävelyn elementtien harjoittamiseen Spiraalistabilaation avulla. Vakaa ja kannatettu ryhti, hyvä tasapaino, koordinoidut vartalon kierrot ja myötäliikkeet muodostavat kehon terveyttä ylläpitävän kävelytavan. Tämä toimii perustana myös hyvälle juoksutekniikalle.

 

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Footbic®- ohjaajakoulutus

Tule kouluttautumaan ja oppimaan lisää jalkaterän toiminnasta ja toimivuuden merkityksestä kehon liikkeeseen!

KOULUTUKSEEN KUULUU YKSILÖOHJAUS, ANALYYSI (Fuctional Footmap) JA RYHMÄLIIKUNTATUNNIN PERUSTEET

Koulutus on yhdenpäivän mittainen koulutus ja se on suunnattu liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille: fysioterapeutit, pilates- ja joogaohjaajat, personal trainerit, hierojat, liikunnanohjaajat

Footbic® – Koulutuksen sisältö

Ohjaajakoulutus

Footbic-ohjaajakoulutuksessa opit perusteet jalkaterän anatomiasta ja toiminnasta. Anatomian lisäksi päivän aikana perehdyt erilaisiin  Footbic-perusharjoitteiseen käyttäen Footbic Basic -palloja. Harjoitteet sisältävät jalkaterien lämmittelyliikkeitä, lihaksia vahvistavia, venyttäviä ja liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Jokainen harjoite harjoitellaan tarkasti, jotta osaat koulutuksen jälkeen sekä harjoitella itse että ohjata liikkeitä asiakkaillesi. Koulutukseen sisältyy myös Footbic-ryhmäliikuntatunti.

Koulutuksesta saat mukaan eripituisia Footbic-ryhmäliikuntatuntiohjelmia, joita voit hyödyntää omien tuntiesi suunnittelussa. Koulutuksen jälkeen voit ohjata Footbic-ryhmäliikuntatunteja ja Footbic-harjoitteita yksilöasiakkaille omana kokonaisuutenaan tai osana jotain toista liikuntatuntia.

Koulutuksen käytyäsi ja Footbic-ohjaajasopimuksen allekirjoitettuasi sinulla on oikeus ohjata Footbic-ryhmäliikuntatunteja ja käyttää Footbic-logoa. Koulutuspäivänä sinun on mahdollista myös hankkia Footbic-palloja erikoishintaan ryhmäliikuntatunteja varten. Koulutuksen käytyäsi voit halutessasi ryhtyä Footbic-tuotteiden jälleenmyyjäksi.

Koulutuksessa opit muun muassa tyypillisimmät jalkamallit ja millainen askel tukee kehon hyvinvointia. Koulutuksessa käymme läpi erilaisia jalkaterätyyppejä; miten pystyt tulkitsemaan niitä ja kuinka jalka toimii liikkeen aikana. Koulutuksessa opit harjoitteita Footbic Basic-pallolla ja patentoidulla Pro-terapiapallolla.

Koulutuksessa hyödynnetään Footbic-ohjaajakoulutuksessa saatuja oppeja ja perehdytään lisää jalkaterän anatomiaan. Koulutuksessa opit Footbic-palloilla tehtäviä jalkaterää kuntouttavia harjoitteita, jotka vahvistavat ja venyttävät jalkaterän lihaksia sekä lisäävät jalan nivelten liikkuvuutta.

Funtional Foot Map

Footbic-harjoitteiden lisäksi koulutuksessa perehdytään Lee Saxbyn kehittämään Functional Foot Map -menetelmään, jonka avulla on helppoa tehdä nopea ja luotettava analyysi jalkaterän toiminnasta liikkeen aikana. Koulutuksessa opit käyttämään Functional Foot Map -skanneria sekä tulkitsemaan jalkaterän kuvia askelluksessa. Askelkuvista opit muun muassa tulkitsemaan, miten paino jakautuu askeltaessa, ja onko jalka mahdollisesti supinoiva tai pronatoiva. Oppiminen on käytännönläheistä, sillä koulutuksessa osallistujat skannaavat ja tulkitsevat toistensa jalkaterät.

Koulutuspäivän lopuksi Functional Foot Map -askelanalyysin pohjalta suunnitellaan askeleen korjaamiseen sopivat Footbic-harjoitteet.

Aika:

 • La 15.8.2020 klo 9.00-16.00
 • La 10.10.2020 klo 9.00-16.00

Kouluttaja : menetelmän isä ja kehittäjä Ahto Kärnä

Hinta: 259 € (sis. alv 24 %)

Koulutuksen hintaan sisältyy:

 • Yksilöohjauksen- ja ryhmäliikuntatunnin perusteet
 • Fuctional Footmap- analyysi
 • Sähköinen koulutusmateriaali
 • Kaksi Footbic Basic -palloa
 • Yhden vuoden Footbic-ohjaajalisenssi arvo 150 €

Ilmoittaudu

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Pilates Symposium 2020

Aika: la 8.8.2019 la klo 8.30–17.30

Somatic Studio järjestää perinteisen pilatesohjaajille suunnatun Pilates Symposiumin. Poikkeustilanteen vuoksi Symposium järjestetään elokuussa 8. päivä yksipäiväisenä, mutta sitäkin mielenkiintoisempana.

Tänä vuonna symposiumissa pääset syventämään tietoasi siitä, miten huomiot pilates-ohjauksessa kaularangan ja leukanivelen erityistarpeet Jarmo Ahosen opastuksella. Maija Paulamäki johdattaa sinut kehon symmetrisyyden ja epäsymmetrisyyden treenivinkkeihin ja selkäguru Jari-Pekka Keurulainen käy läpi selän sairauksia. Ylläksen vahvistus Sampo Idstam päättää koulutuspäivän käymällä läpi kehon rotaatioita ja niiden merkitystä pilates harjoittelussa. Symposiumipäivän aikana saat paljon omaa treeniä ja ideoita omille tunneillesi.

Hinta: 189 €

Paikka: Somatic Studio, Kasarmikatu 36 00130 Helsinki

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja lähetämme laskun ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä. Peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan.

Aikataulu:

Lauantai 8.8.2019

Tervetuloa symposiumiin + AAMUKAHVIT

Aika: 8.30-9.00

 

Kaularanka ja leukanivel

Aika: klo 9.00-11.00

Kouluttajat: Jarmo Ahonen

Suomalaiset kärsivät erittäin suuresti kaularangan ja leukanivelen vaivoista. Monilla on tapana purra hampaita yhteen tiedostamattaan. Siksi on tärkeää, että pilates-ohjauksessa huomioidaan myös kaularangan ja leukanivelen erityistarpeet.

 

KAHVITAUKO

 

Pilates & kehon epäsymmetria vs. symmetria

Aika: 11.15-12.45

Kouluttaja: Maija Paulamäki

Olitpa klassisen koulukunnan tai modernin koulukunnan edustaja, on Pilates-ohjaajilla yksi sama tavoite: symmetrisyys. Mutta olisiko joskus opettavaista ohjata keho tietoisesti pois symmetrisyydestä? Voisiko se auttaa meitä hahmottamaan kehon keskilinjan, ”golden line”:n paremmin? Tämän luennon tehtävä on antaa yksinkertaisia, mutta tehokkaita treenivinkkejä, joista saa inspiraatioita ja apua niin omaan treeniin, kuin asiakastyöhön ja ohjaukseenkin.

 

LOUNASTAUKO

 

Selkä special – selän sauraudet

Aika: klo 13.45-15.45

Kouluttaja: Jari-Pekka Keurulainen

Lähes kaikki ihmiset kärsivät jossain elämän vaiheessa selkäkivuista. Onneksi lähes 95 % selkäkivuista ovat ns. hyvänlaatuisia eli paranevat itsestään. Kroonisten selkäkipujen syyt ovat moninaisia, psykofyysisiä syndroomia.  Selkäsairauksia esiintyy eri-ikäryhmissä ja niiden tutkiminen ja määrittäminen on usein hankalaa ja aikaavievää. Liike on lääke useissa tuki-ja liikuntaelinsairauksissa. Pilates on yksi erinomaisista liikuntamuodoista eriasteisten selkäkipujen hoidossa ja ennenkaikkea niiden ennaltaehkäisyssä.

 

KAHVITAUKO

 

Kehon rotaatiot ja niiden merkitys pilatesharjoittelussa ( matto + laite )

Aika: 16.00-17.30

Kouluttajat: Sampo Idstam

Selkärangan sekä erityisesti lonkka- ja olkanivelien hallittu liikkuvuus kaikissa suunnissa on pilatesharjoittelun ydintä. Kiertoliikkeet ovat tärkeä osa kehonhallintaharjoittelua, koska ne liittyvät suoraan hallittuun ja hyväryhtiseen kävelyyn sekä juoksuun. Osiossa treenataan kiertoliikkeitä ja tutkitaan, miten niitä voi soveltaa pilatesharjoittelussa.

 

Kouluttajat:

Jarmo Ahonen – fysioterapeutti, kouluttaja ja valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja, tietokirjailija

Jarmo Ahonen on tietokirjailija, pilatesopettaja sekä yksi Suomen arvostetuimmista kehonhallinnan asiantuntijoista ja fysioterapeuteista. Ahonen on työskennellyt 26 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina, toiminut Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa olympialaisissa ja on Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnan jäsen. Jarmo Ahonen on toiminut Suomessa Pilates-kouluttajana vuodesta 1999 palattuaan Yhdysvalloista suorittamiensa Pilates-tutkintojen jälkeen. Hän on opettanut sen jälkeen Suomessa Pilates-metodia niin tanssin, urheilun kuin fysioterapiankin ammattilaisille. Hänen kehittämänsä Somatic Fysio on fysioterapian jatkokoulutus, joka on kerännyt suosiota jo kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän on Somatic Center Finland Oy:n pääopettaja.

Jari-Pekka Keurulainen – fysioterapeutti, valmentaja, Somatic Pilates -opettaja ja -ohjaaja

Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen on fysioterapeutti, pilatesohjaaja ja -opettaja sekä jalkapallovalmentaja. Keurulaisella on pitkä kokemus urheilijoiden ja kuntoilijoiden liikuntavammojen ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Hän on käyttänyt pilateksen periaatteisiin pohjautuvia harjoitteita ansiokkaasti eri lajien urheilijoiden fyysisen suorituskyvyn lisäämiseksi. Keurulainen on perehtynyt alaraaja-analyyseihin jalkojen toimintahäiriöiden kartoittamisessa sekä kävelyn ja juoksun tarkkailussa.

Maija Paulamäki­ – Somatic Pilates -laiteohjaajakouluttaja, Somatic Pilates-. Power Pilates – ja pilateslaiteohjaaja, Body Art and Science International -ohjaaja, Balanced Body Faculty -kouluttaja, Pilates Method Alliance -jäsen.

Maija tunnetaan niin Suomessa kuin ulkomailla vaativana ja kovaäänisenä ohjaajana. Maijan oman ohjauksen ja treenin kulmakivenä toimivat aina pilatesmenetelmän kuusi pääperiaatetta ja ideologia siitä, että pilatesmetodi on syntynyt fyysisenä kehonhallintametodina, jossa parhaimmillaan mieli ja keho ovat yhtä. Ensimmäisen kosketuksen pilateslaiteharjoitteluun Maija sai 20 vuotta sitten. Vuonna 2004 hän valmistui pilatesohjaajaksi Method Putkisto Pilates Instituutista, jonka jälkeen hän kävi MP Power Pilates -koulutuksen sekä MPlaiteohjaajakoulutusen Jarmo Ahosen ohjastamana. Maija jatkoi opintojaan San Franciscossa Larry Hallin alla vuonna 2008, josta hän valmistui Body Art and Science International (BASI) -ohjaajaksi. Ulkomailla opiskellessaan Maija on tutustunut pilatesohjaajien maailmanlajuiseen kattojärjestöön Pilates Method Allianceen, jossa hän on toiminut aktiivisesti vuodesta 2010 lähtien. Vuonna 2011 Maija valmistui Balanced Body:n kansainväliseksi kouluttajaksi. Viimeisimmät, mutta eivät viimeiset, pilatesopinnot Maija suoritti syksyllä 2012 Rael Isacowitzin alla Etelä-Kaliforniassa, BASI-Headquerterissa Costa Mesassa.Tällä hetkellä Maija työskentelee ja treenaa Somatic Studiolla sekä matkustelee maailmalla oppejaan syventämässä ja omaa pilatestekniikkaansa hiomassa. ”It´s all about the Passion: Peace, Love and Pilates”, sanoo Maija, ja jatkaa: ”Thousands of candles can be lit from a single flame. Share your fire!”.

Sampo Idstam – Somatic Pilates -laiteohjaajakouluttaja, Musiikin maisteri SibA 1999, STOTT PILATES® Instructor Full Certification, Spiral Stabilization Trainer, Modern Nordic Walking Master Trainer

”Liike on lääkettä, kun sen tekee hyvin ja rennosti. Kohtele kehoasi kuin ystävääsi; haasta hänet kehittymään kestävästi. Liikkeen tulee tuottaa mielihyvää ja parantaa elämänlaatua.” Sampo on opettanut kestävän liikkumisen taitoa monenlaisille asiakkailleen vuodesta 1992 alkaen. Hän tutustui alunperin pilatesmenetelmään musiikin ja tanssin kautta ja on syventänyt osaamistaan useiden kouluttajien kanssa Suomessa ja ulkomailla. Sampo perusti PilatesHelsinki-studion 2005, aloitti Laitepilates-ohjauksen 2007 ja on ohjannut pilatesta päätyönään siitä asti. Hän on perinteisen harjoittelun ohessa kehittänyt Vertikaalipilates-lähestymistapaa, jossa harjoituksia tehdään selkäranka pystyasennossa ja jossa päätavoite on tasapainoinen sekä hyväryhtinen kävely.

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 


Elizabeth Larkam Somatic Studiolla!

Elizabeth Larkam on kansainvälisesti tunnettu kultasertifioitu Pilates metodin opettaja. Hän on aloittanut Pilates tekniikan opiskelun vuonna 1985. Elizabethin on saanut oppinsa ensimmäisen sukupolven pilates-opettajilta mm. Ron Fletcher, Eve Gentry, Carola Trier, Romana Kryzanowska, Bruce King and Alan Herdman. Iloksemme saamme Elizabeth Larkamin opettamaan Somatic Studiolle toukokuussa. Lisätietoa Elizabethistä löydät mm. >>täältä

Elizabeth Larkam is internationally recognized A Gold Certified Pilates Method Alliance teacher. Elizabeth began her study of Pilates techniques in 1985. Elizabeth was educated by the first generation Pilates teachers Ron Fletcher, Eve Gentry, Carola Trier, Romana Kryzanowska, Bruce King and Alan Herdman. Elizabeth worked as a Pilates and Dancemedicine Specialist with the San Francisco Ballet and Cirque de Soleil, as a lecturer at the University of San Francisco in exercise and sports science, a mind-body spokesperson for the American Council on Exercise, and a Reebok Master Trainer. >>Read more…

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>täältä / Read more and sing in from >>here

 


 

Raskaana olevien ja synnyttäneiden erityistarpeiden huomiointi liikkeen ohjauksessa

Koulutus on suunnattu kaikille raskaana oleville ja juuri synnyttäneille liikuntaa ohjaaville, niin että he osaavat ottaa ohjaustyössä huomioon raskaana olevien ja synnyttäneiden asiakkaiden erityistarpeet.

Koulutuksen jälkeen tiedät, miksi tiettyjä liikkeitä/liikesuuntia ei tule teettää ja mitkä liikkeet ja liikesuunnat soveltuvat raskaana oleville ja synnyttäneille. Opit myös miksi maltillinen ja oikein ohjattu harjoittelu on erityisen tärkeää synnyttäneille naisille.

Aika:

 • 24.10.2020 klo 13.00-18.00

Kouluttaja : Hely Järvinen

Hinta: 149 € (sis. alv 24 %)

Ilmoittaudu

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 


Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu ammatillisiin lisäkoulutuksiin nettilomakkeella täällä>>  tai varausjärjestelmässämme täällä>>

Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ilmoittatutumisvahvistuksen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa katso yläpuolelta peruutusehtomme.

 


 

Peruutusehdot

Nämä peruutusehdot koskevat kaikkia Somatic Center Finlandin järjestämiä ammatillisia lyhytkoulutuksia.
Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin, veloitamme 50 % koulutusmaksusta. Alle 48 h ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista ja ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Huomioithan että peruutus kurssille on aina lähetettävä kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen asiakas(at)somaticstudio.com.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt osallistumaan koulutukseen sairauden takia, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan lääkärintodistusta vastaan. Pidätämme palautettavasta summasta toimistomaksun 25 €. Mikäli koulutus peruutetaan järjestäjästä johtuvasta syystä, koulutusmaksu palautetaan ilmoittautuneelle kokonaan.

Somatic Center Finland varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.

Facebook
Twitter
Instagram
In english