”Sain paljon ahaa-elämyksiä omasta kehostani: ymmärsin pilatesliikkeitä harjoitellessani lihasketjujen aktivoinnin ja kytkennän täysin uudella tavalla. Tästä on valtava apu fysioterapia-asiakkaita ohjatessani!”

Krista Valli
fysioterapeutti, Somatic Pilates -ohjaaja

 

Sisältö

Haluatko syventää oppimaasi, oletko jo valmis pilatesohjaaja? Tähän koulutukseen voit tulla suoritettuasi Somatic Pilates moduulin 1 tai vaihtoehtoisesti opiskeltuasi jonkin toisen pitkän pilatesohjaajakoulutuksen.

Osallistumalla moduuliin 2 saat syvyyttä ja työkaluja ohjaustyöhösi. Monipuolistat osaamistasi ja saat lisää näkökulmia pilatekseen. Moduulissa 2 syvennytään pystyasennossa tehtävään harjoitteluun. Harjoittelu pystyasennossa tukee esimerkiksi kävelyä ja tasapainoa. Puhdas, hyvä kävely on yksi parhaimmista liikuntamuodoista kehon hyvinvoinnin kannalta.

Pienvälineet ovat olennainen osa pilatesharjoittelua. Ne tuovat vaihtelua sekä harjoitteluun että ohjaamiseen. Pienvälineiden käyttö on erittäin monipuolista, sillä ne voivat auttaa ja helpottaa liikettä tai vaihtoehtoisesti haastaa sitä entisestään. Laitepilates-harjoittelu aloitetaan moduulissa 1 tutustumalla reformer-laitteeseen ja sen toimintaan. Moduulissa 2 harjoitellaan perustason liikkeet ja niiden ohjaus. Opiskelija saa laiteohjaajan pätevyyden suorittamalla erillisen näyttökokeen. Vaikka et suunnittelisi laitepilateksen ohjaamista, on laiteharjoitteluun perehtymisestä hyötyä ohjaustyösi kannalta.

 

Moduuli 2 koostuu kahdeksasta lähiopetuspäivästä sekä itsenäisistä osioista.

 • syventävä anatomiaopetus
 • pienvälineharjoittelu (rengas, käsipainot, kuminauha ja keppi)
 • reformer-laiteharjoittelu
 • observointi valmiin ohjaajan tunnilla 10 h
 • oma harjoittelu valmiin ohjaajan tunnilla 10 h
 • oma itsenäinen harjoittelu 10 h

Koulutuksen rakenne:

 • 2 lähiopiskelupäivää syventävää anatomiaa mm. kävely, nostaminen ja muu pystyasennossa tehtävä harjoittelu
 • 2 lähiopiskelupäivää pienvälineitä
 • 3 lähiopiskelupäivää reformer-laiteharjoittelua
 • 1 päivä näyttökokeet (sisältäen pienvälineosuudet)

Yhteensä 72 oppituntia (à 45 min.)

Huom. Laiteohjaajan pätevyyden saa suorittamalla erillisen näyttökokeen koulutuksen päätyttyä. Riippuen opiskelijan taustasta, suosittelemme vähintään muutaman kuukauden harjoittelua reformerilla ennen näyttökokeen suorittamista. Näyttökokeen hinta 115 € (sis. alv.)

 

Koulutukseen hakeminen

Koulutus on suunnattu syventäväksi jatkokoulutukseksi Somatic Pilates moduuli 1:lle. Koulutukseen voivat kuitenkin hakea myös muualla laajan pilateskoulutuksen saaneet ohjaajat. Koulutus toimii täten ns. siltakoulutuksena ja antaa valmistuneille ohjaajille oikeuden käyttää Somatic Pilates -ohjaajanimikettä. Somatic Center Finland Oy ei peri valmistuneilta opiskelijoilta maksuja liittyen nimikkeen käyttöön tai pilatesohjaukseen.

 

Lähiopiskelupäivien aikataulu

Somatic Pilates 20 moduuli 2

Koulutus alkaa 16.5.2019. Voit >>hakea koulutukseen jo nyt.

Lähiopiskelupäivien kesto: klo 8.00–16.00

 • 16.–17.5.2019 (pv 1–2) / to–pe
 • 13.–14.6.2019 (pv 3–4) / to–pe
 • 19.–20.8.2019 (pv 5–6) / ma–ti
 • 12.–13.9.2019 (pv 7–8) / to–pe

 

Koulutuspaikka ja järjestäjä

Koulutuksen järjestää Somatic Center Finland Oy. Lähiopiskelupäivät pidetään Helsingissä Somatic Studiolla osoitteessa Kasarmikatu 36, Helsinki.

 

Opettajat

Koulutuksen vastaavana opettajana toimii fysioterapeutti, valmentaja ja pilateskouluttaja Jarmo Ahonen.

Muut kouluttajat ovat Hely Järvinen (pilateskouluttaja), Jari-Pekka Keurulainen (fysioterapeutti, pilateskouluttaja ja jalkapallovalmentaja) ja Tuula Schoultz (fysioterapeutti, pilateskouluttaja).

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 1990 € (sis. alv).

Huom. Combohinta: moduuli 1 ja moduuli 2 = 5980 €.
Koulutuksen moduulit voi suorittaa erikseen, mutta käymällä koulutukset heti peräkkäin, saat 200 € alennuksen yhteishinnasta.

Hintaan sisältyy opetuksen lisäksi koulutusmateriaali, pienvälinenäyttökoe sekä viisi laiteharjoitustuntia Somatic Studiolla.

 

Hakeminen

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake  >>TÄÄLLÄ. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova.

 

Peruutusehdot

Somatic Pilates -koulutukseen osallistuminen on peruttava viimeistään 14 pv ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutat osallistumisesi peruutusehdon täytyttyä, veloitamme 150 € koulutusjärjestelymaksun. Mikäli koulutuksen aloitettuasi joudut keskeyttämään koulutuksen, jo maksettuja koulutusmaksuja ei palauteta.

Huomioithan, että tieto peruutuksesta täytyy lähettää sähköisesti osoitteeseen koulutus(at)somaticstudio.com.

 

Lisätietoja

Lisätietoja saat  Kaisa Saariselta puhelimitse 040 5544399  tai sähköpostitse kaisa.saarinen@somaticstudio.com.

 

© Somatic Center Finland. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Facebook
Twitter
Instagram
In english